Αστυνομικό Ρεπορτάζ

17/04/2015 - 18:40

Μυτιλήνη: Η διάσωση.... (συγκλονιστικές φωτογραφίες)

 
Από του «χάρου τα δόντια» γλύτωσαν σήμερα το πρωί 44 μετανάστες και πρόσφυγες, στην πλειοψηφία τους Σύριοι, μεταξύ των οποίων και επτά παιδιά. Σκάφος του Λιμενικού Σώματος τους περισυνέλεξε ενώ το σκάφος στο οποίο επέβαιναν βυθιζόταν και τους μετέφερε στο λιμάνι της Μυτιλήνης. 
Νωρίς το πρωί κάποιος από τους επιβαίνοντες στο σκάφος που βυθιζόταν επικοινώνησε με τον διεθνή αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης και αμέσως ο θάλαμος επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος κινητοποιήθηκε με αποτέλεσμα την περισυλλογή από σκάφος του Λιμενικού Σώματος και διάσωση του συνόλου των επιβαινόντων μεταναστών και προσφύγων. 
Όλοι μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης όπου διαπιστώθηκε ότι τρία από τα παιδιά αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας και μαζί με έναν 48χρονο ο οποίος βρισκόταν λίγο πριν από διαβητικό σοκ αφού επί μια εβδομάδα τουλάχιστον δεν λάμβανε τα φάρμακα του, μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης όπου όλοι νοσηλεύονται εκτός κινδύνου. Παράλληλα με το παραπάνω από μεριάς της τουρκικής ακτοφυλακής διαχειρίσθηκε ένα ανάλογο περιστατικό με σκάφος στο οποίο επέβαιναν περί τους 30 μετανάστες και πρόσφυγες. Το τελευταίο όπως διαπιστώθηκε από το σκάφος του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος που έσπευσε προς βοήθεια τους βρισκόταν μέσα στα τουρκικά χωρικά ύδατα. Ακόμη μια επιχείρηση διάσωσης μεταναστών - προσφύγων στη Λέσβο. Ο Γιώργος Παπαδόπουλος βρέθηκε σήμερα 17/04/2015  στο λιμάνι της Μυτιλήνης και κατέγραψε συγκλονιστικές φωτογραφίες από την άφιξη των διασωθέντων.

Άνδρες, γυναίκες, παιδιά...
Οι φωτογραφίες μιλάμε από μόνες τους...

Καθημερινή μάχη από τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος. Δράμα χωρίς τέλος...

Οι σημερινές ανακοινώσεις του Λιμενικού Σώματος για διάσωση μεταναστών 17/04/2015:
Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα τεσσάρων (44) παράνομα εισελθόντων αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, στο πλαίσιο προγραμματισμένης περιπολίας, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Πλωμαρίου Λέσβου, ακυβέρνητη φουσκωτή λέμβο με επιβαίνοντες τους εν λόγω αλλοδαπούς.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και μεταφορά των ανωτέρω στο λιμένα Μυτιλήνης , όπου συνελήφθησαν από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Ακόμη:

Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα έξι (36) παράνομα εισελθόντων αλλοδαπών, προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακή στις περιοχές «ΣΥΚΑΜΙΝΕΑΣ» και «ΕΦΤΑΛΟΥΣ» Λέσβου.Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία στα πλαίσια της μικτής ευρωπαϊκής επιχείρησης «ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2015», εντόπισε στις ανωτέρω περιοχές δύο (02) πνευστές λέμβους, με ικανό αριθμό επιβαινόντων, οι οποίοι στη θέα του σκάφους έσκισαν τη λέμβο.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή των τριάντα έξι (36) παράνομα εισελθόντων αλλοδαπών.

Δείτε βίντεο από διάσωση στις 16/04/2015:

Μοιράσου το άρθρο!