Αστυνομικό Ρεπορτάζ

21/10/2014 - 11:26

Μυτιλήνη: μετά την κηδεία ... η ληστεία ! ! !

Α

πίθανα πράγματα συμβαίνουν στην πόλη της Μυτιλήνης τα οποία η Αστυνομική Δ/νση επιλέγει να τα κρύψει προφανώς για να μας δείχνει ότι όλα πηγαίνουν καλά...

Συνέβη εδώ στο κέντρο της Μυτιλήνης, σε μια πάροδο της οδού Βερναρδάκη, την προηγούμενη εβδομάδα. Η οικογένεια το απόγευμα κήδεψε τον πατέρα. Το βράδυ ληστές εισέβαλαν στο σπίτι τους προκειμένου να τους ληστέψουν! Τους αντιλήφθηκαν, έβαλαν τις φωνές οι ληστές ….αποσύρθηκαν! «Χτύπησαν» όμως το διπλανό σπίτι!  Η Αστυνομία ήρθε, πήρε δακτυλικά αποτυπώματα τα οποία βέβαια θα μπουν στο ήδη μεγάλο αρχείο της με προοπτική να αξιοποιηθούν τα στοιχεία αυτά και να συλληφθούν αυτοί οι οποίοι το τελευταίο διάστημα επιχειρούν για ακόμα φορά, επιδρομές στα σπίτια!
Βέβαια δεν θα αναφερθούμε στο φιλόδοξο σχέδιο του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη (!!!) περί περιπολιών αστυνομικών στις γειτονιές. Κάτι οι ελλείψεις προσωπικού, κάτι τα μισθολογικά κουρέματα, κάτι οι κριτικές …ευαίσθητων πολιτών, την έχουν αποδιοργανώσει αποδυναμώνοντας  το ρόλο που πρέπει να παίζει.
Και καλά εδώ παίρνουν τα αποτυπώματα, δημιουργείται ένα αρχείο το οποίο αξιοποιούμενο κάποια στιγμή «τσιμπάει» τους διαρρήκτες. Εκεί που γίνεται το …σώσε είναι στα χωριά που έχουν πληγεί από τις αλλεπάλληλες διαρρήξεις. Εκεί οι αστυνομικοί μην έχοντας τη δυνατότητα αποτυπωμάτων, κάνουν απλώς μια καταγραφή του συμβάντος και μετά είναι ζήτημα τύχης η σύλληψη των διαρρηκτών!
Όλα αυτά όμως δημιουργούν μια κατάσταση τρόμου στους πολίτες και καλείται το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να παίξει το ρόλο του σύμφωνα με τον τίτλο της. Και βέβαια και η Δικαιοσύνη καλείται να παίξει το ρόλο της σ΄ αυτή τη δύσκολη  περίοδο. Διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος ν΄ αρχίσει η κοινωνία να αντιδράει με έναν τρόπο τέτοιο που δεν θ΄ αρμόζει σε μια ευρωπαϊκή κοινοβουλευτική δημοκρατία!

Μοιράσου το άρθρο!