Αστυνομικό Ρεπορτάζ

21/09/2016 - 15:35

Μυτιλήνη: Τους έσπασαν το αμάξι (φωτογραφία)

Σύμφωνα με καταγγελία στο δρόμος προς τη Μόρια 200 φασιστοειδή επιτέθηκαν χθες (20/09/2016)  το μεσημέρι σε ΙΧ αυτοκίνητο και έσπασαν το μπροστινό παρμπρίζ.

 
Οι ιδιοκτήτες του ΙΧ (μέλη ΜΚΟ και αλληλέγγυοι προς τους πρόσφυγες) είχαν προλάβει να εγκαταλείψουν το ΙΧ αυτοκίνητο πριν από την επίθεση.
 
Η καταγγελία αναρτήθηκε στο NoBorderKitchen 
 
 
 
up date Η Εφημερίδα των Συντακτών αναφέρει:
 


Την καταστροφή του αυτοκινήτου της έπειτα από επίθεση που δέχτηκε από όχλο κατά τα γεγονότα της Μόριας καταγγέλλει η οργάνωση «No Border Kitchen». Η ΜΚΟ, που έχει θρέψει και συνεχίζει να θρέφει καθημερινά χιλιάδες πρόσφυγες, βρέθηκε στη Μόρια το βράδυ των γεγονότων για να βοηθήσει όσο και όπου μπορούσε, ωστόσο, παρά την προσπάθειά της, δεν κατάφερε να πλησιάσει τον καταυλισμό. Τη σταμάτησε ομάδα αστυνομικών που επιτηρούσε τον ευρύτερο χώρο έχοντας την εντολή να μη βγει και να μπει κανείς στον δρόμο έξω από το camp.

Τελικά, όπως και πολλοί ακόμα, τα μέλη της οργάνωσης κατέληξαν έξω από το χωριό που βρίσκεται σε απόσταση ενός χιλιομέτρου σε ευθεία από τον οικισμό. Εκεί όμως, όπως καταγγέλλουν, μπροστά στα αδιάφορα μάτια της αστυνομίας ένας όχλος 100-200 ατόμων τούς σταμάτησε απαγορεύοντάς τους την είσοδο στο χωριό.

Από την επίθεση που δέχτηκαν καταστράφηκε το αυτοκίνητό τους από κάποιον που, όπως λένε, κρατούσε τσεκούρι, ενώ και οι ίδιοι απειλήθηκαν δύο φορές με μαχαίρι. «Ευτυχώς καταφέραμε να γλιτώσουμε τρέχοντας» αναφέρουν, καταγγέλλοντας ως «μαφία» αυτούς που τους επιτέθηκαν τους οποίους περιγράφουν ως ρατσιστές και φασίστες.
 
 

Μοιράσου το άρθρο!