Σε εξέλιξη σχέδιο αποσυμφόρησης της Λέσβου από πρόσφυγες και μετανάστες.

Σε πλήρη εξέλιξη φαίνεται πως είναι σχέδιο αποσυμφόρησης της Λέσβου από πρόσφυγες και μετανάστες. Μόλις το τελευταίο 24ωρο, χθες Παρασκευή και σήμερα Σαββάτο αναχώρησαν από το νησί 408 άτομα.

Χθες το βράδυ με το πλοίο της γραμμής από τη Λέσβο αναχώρησαν 152 με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά.  Σήμερα με το ναυλωμένο από το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής πλοίο «Νήσος Σάμος» αναχώρησαν άλλοι 256, αυτοί μ κατεύθυνση το λιμάνι του Ηρακλείου της Κρήτης.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μεγάλος αριθμός μεταναστών και προσφύγων, όλοι μέλη ευάλωτων κατηγοριών, έχει σχεδιασθεί να αναχωρήσει από τη Λέσβο αύριο Κυριακή με το πλοίο της γραμμής. Ανάλογα μεγάλοι αριθμοί έχουν σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής, να αναχωρήσουν τις επόμενες μέρες. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο σχεδιασμός αυτός προβλέπει να παραμείνουν στη Λέσβο στα τέλη Δεκεμβρίου περί τους 3.500 πρόσφυγες και μετανάστες, τόσοι  όσοι μπορούν να παραμείνουν με ασφάλεια στις υπάρχουσες υποδομές. Ας σημειωθεί ότι μέχρι προχθές Πέμπτη στη Λέσβο  σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής ζούσαν 8.322 πρόσφυγες και μετανάστες.
 
Στρατής Μπαλάσκας / ΑΠΕ - ΜΠΕ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ