Αστυνομικό Ρεπορτάζ

07/09/2012 - 08:01

Σπείρα εξαπατούσε ιερείς - Καταγγελίες και στη Μυτιλήνη

Σπείρα εξαπατούσε ιερείς - Καταγγελίες και στη Μυτιλήνη

Πολυμελή σπείρα που εξαπατούσε κληρικούς, αποσπώντας τους χρηματικά ποσά, εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ.
 
Από το Δεκέμβριο του 2011 έως τον περασμένο Μάρτιο, θύματα της σπείρας έπεσαν συνολικά 24 κληρικοί από διάφορες περιοχές των Πατρών και της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα μέλη της σπείρας κατάφεραν να τους αποσπάσουν ποσό συνολικού ύψους 455.000 ευρώ, ενώ αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν άλλους 52 κληρικούς, από διάφορες περιοχές της χώρας, αξιώνοντας το ποσό των 210.000 ευρώ.
 
Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται ότι πριν από περίπου ένα εξάμηνο συνελήφθη ένας 35χρονος στην Πάτρα, μετά από καταγγελία για ανάλογη απάτη. Οι αστυνομικές αρχές της αχαϊκής πόλης ζήτησαν από όλες της αστυνομικές διευθύνσεις ανά την Ελλάδα να υποβάλουν εκεί τις δικογραφίες που είχαν σχηματιστεί για παρόμοιες περιπτώσεις. Όπως αποκαλύφθηκε, καταγγελίες γα τη δράση του κυκλώματος είχαν γίνει στη Θεσσαλονίκη, τη Ρόδο, τη Μυτιλήνη, την Κω, την Αριδαία και το Αγρίνιο.
 
Από τις διαπιστωμένες απάτες, οι περισσότερες (17) ήταν στην Πάτρα και οι υπόλοιπες επτά στη Θεσσαλονίκη.
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 35χρονος φέρεται να είναι ο αρχηγός της σπείρας, ο οποίος επικοινωνούσε τηλεφωνικά με τους ιερείς, στους οποίους συστηνόταν ως εκπρόσωπος του Ταμείου Κληρικών. Στη συνέχεια, με το πρόσχημα ότι δικαιούνται αναδρομικά χρήματα από το εν λόγω Ταμείο, τους έπειθε να καταθέσουν σε τραπεζικούς λογαριασμούς των συγκατηγορουμένων του μέρος των χρημάτων που υποτίθεται ότι δικαιούνταν.
 
Η ανάληψη των χρημάτων γινόταν άμεσα από τους υπόλοιπους δράστες και αφού έπαιρναν το μερίδιό τους, απέδιδαν τα υπόλοιπα χρήματα στον 35χρονο.
 
Για την υπόθεση κατηγορούνται συνολικά δέκα άτομα, για τα οποία έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία.
 
πηγή ΑΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο!