Αστυνομικό Ρεπορτάζ

28/08/2014 - 15:58

Σύγκρουση Ι.Χ. αυτοκινήτου με λεωφορείο του ΚΤΕΛ στην Καρύνη Αγιάσου (φωτογραφίες)

Σήμερα (28/08/2014)  και ώρα 13:15 περίπου Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε ηλικιωμένος άντρας  συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με λεωφορείο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Λέσβου που εκτελούσε το δρομολόγιο Αγιάσο –Μυτιλήνη.
Από τη σύγκρουση τραυματιστήκαν ελαφρά οι δύο επιβάτες του Ι.Χ. αυτοκίνητου. 
Συγκεκριμένα το Ι.Χ. αυτοκίνητο κινούταν στη Ε.Ο. Μυτιλήνης – Αγιάσου και λίγο μετά την Καρύνη στην πρώτη στροφή (σε σχήμα πετάλου)  πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και «εμβόλισε» επάνω στη στροφή το λεωφορείο. Σοκαρισμένος ο οδηγός του Ι.Χ. μαζί με τη σύζυγό του δεν μπορούσαν να εξηγήσουν πως έγινε το ατύχημα.  Ήταν επίσης εμφανές ότι ο οδηγός του Ι.Χ. δεν ήταν σε θέση να οδηγεί….
Οι επιβάτες του λεωφορείου ταλαιπωρήθηκαν καθώς περίμεναν πρώτα να έρθει η τροχαία και μετά να μεταφερθούν με άλλο λεωφορείο. 
Για άλλη μια φορά έρχεται στην επικαιρότητα το θέμα με τις ανανεώσεις των διπλωμάτων σε ηλικιωμένους οδηγούς.  Είναι κρυφό μυστικό ότι υπάρχει μια «βιομηχανία ανανέωσης διπλωμάτων» από γιατρούς χωρίς να περνάει σχεδόν κανένας οδηγός από ιατρικές εξετάσεις.  Όπως μας κατήγγειλε επαγγελματίας οδηγός που βρέθηκε στο τόπο του συμβάντος έχει δει πολλές φορές οι γιατροί να θεωρούν διπλώματα ηλικιωμένων χωρίς τη φυσική τους παρουσία καθώς τη δουλειά αναλαμβάνουν ιδιωτικά γραφεία.  Γίνονται θεωρήσεις με το κιλό….  Δυστυχώς αν και αυτό το καλοκαίρι τα τροχαία ατυχήματα με ηλικιωμένους ήταν αρκετά στη Λέσβο δεν έχει επέμβει κανένας εισαγγελέας να ελέγξει όλους τους γιατρούς που δίνουν άδεια να οδηγούν ηλικιωμένοι με σοβαρά προβλήματα υγείας και χωρίς εξετάσεις. 
 
φωτογραφίες Lesvosnews.net
 

Μοιράσου το άρθρο!