Αστυνομικό Ρεπορτάζ

25/08/2012 - 13:27

Συνελήφθη 34χρονος δουλέμπορος να μεταφέρει 15 αλλοδαπούς στη Μυτιλήνη

Συνελήφθη 34χρονος δουλέμπορος να μεταφέρει 15 αλλοδαπούς στη Μυτιλήνη

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα 25/08/2012, εντοπίστηκε από διόπτρα θερμικής απεικόνισης που χειρίζονταν στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης μηχανοκίνητο σκάφος με άγνωστο αριθμό επιβαινόντων.
 
Στη συνέχεια πλωτό περιπολικό Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ. κατευθύνθηκε προς τη θαλάσσια περιοχή ΚΟΥΤΣΟΥΚΙΔΙ της Λέσβου όπου εντόπισε και ακινητοποίησε σε απόσταση περίπου 1 ν.μ. από τις ελληνικές ακτές, φουσκωτό μηχανοκίνητο σκάφος με επιβαίνοντες δεκαπέντε (15) αλλοδαπούς στερούμενους ναυτιλιακών εγγράφων καθώς και τον 34χρονο αλλοδαπό διακινητή τους.
 
Κατά τον εντοπισμό τους από το πλωτό περιπολικό η φουσκωτή λέμβος σκίστηκε από έναν παράνομο αλλοδαπό με αποτέλεσμα να βρεθούν στη θάλασσα.
 
Ακολούθησε η ασφαλής περισυλλογή των αλλοδαπών από τα στελέχη του πλωτού περιπολικού και η μεταφορά τους στο λιμάνι της Μυτιλήνης.
 
Ο 34χρονος αλλοδαπός διακινητής τους συνελήφθη ενώ οι ανωτέρω παράνομοι αλλοδαποί πρόκειται να οδηγηθούν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης για υγειονομικές εξετάσεις και στη συνέχεια θα παραδοθούν στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου.
 
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης. 

Μοιράσου το άρθρο!