Αστυνομικό Ρεπορτάζ

07/12/2017 - 06:07

Συνελήφθη ο δράστης της απόπειρας ανθρωποκτονίας στη Μόρια

Ε

κτός κινδύνου νοσηλεύεται ένας 28χρονος Σύρος, ο οποίος σε συμπλοκή με έναν 19χρονο Ιρακινό στη Μόρια, μαχαιρώθηκε στην κοιλιακή χώρα.
Ο 28χρονος μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένος από το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Μυτιλήνης ενώ μετά από πολύωρη εγχείρηση διαφεύγει του κινδύνου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τραυματισμός έγινε κατά την διάρκεια συμπλοκής μεταξύ διαφορετικών εθνοτήτων μεταναστών στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια.
Ο 18χρονος Ιρακινός παραπέμπεται στην δικαιοσύνη και κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Σύμφωνα με ανακοίνωση που έβγαλε χθες το υπουργείο Εσωτερικών, στον καταυλισμό της Μόριας διαμένουν 6430 άτομα ενώ οι υποδομές έχουν φτιαχτεί για 2330 άτομα. Γενικότερα, στο νησί φιλοξενούνται 8.221 πρόσφυγες και μετανάστες.
Αξίζει να σημειωθεί, το ρεπορτάζ του Spiegel, τον Νοέμβριο του 2017, το οποίο χαρακτήριζε την Μόρια ως την «ντροπή της Ευρώπης».
Η δημοσιογράφος του γερμανικού περιοδικού, είχε πει: «Όποιος θέλει να δει τη ντροπή της Ευρώπης πρέπει μόνο να ανέβει έναν λόφο ανάμεσα σε ελαιόδεντρα στη Λέσβο μέχρι να φτάσει μπροστά στο ψηλό τσιμεντένιο τείχος του προσφυγικού κέντρου στη Μόρια. »Καλώς ήλθατε στη φυλακή», έγραψε κάποιος με σπρέι σε έναν τοίχο. Βρωμάει ούρα και σκουπίδια, στο έδαφος εκατοντάδες πλαστικές σακούλες».



Η ανακοίνωση από την Αστυνομική Δ/νση Λέσβου:

Συνελήφθη, χθες (05-12-2017), μετά από συστηματική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, ένας υπήκοος Ιράκ, ηλικίας 18 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για απόπειρα ανθρωποκτονίας και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο 18χρονος, προχθές (04-12-2017) το βράδυ σε χώρο παραμονής αλλοδαπών στη Μόρια της Λέσβου, επιτέθηκε και τραυμάτισε σοβαρά, με τη χρήση αιχμηρού αντικειμένου, έναν 29χρονο υπήκοο Συρίας.

Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.

Μοιράσου το άρθρο!