Αστυνομικό Ρεπορτάζ

06/11/2017 - 07:40

«Συνελήφθη» παράνομος καρχαρίας στο λιμάνι της Μυτιλήνης (φωτο και βίντεο)

Σ

ε έλεγχο ρουτίνας  για τον εντοπισμό μεταναστών που έκαναν οι άνδρες του Λιμενικού Μυτιλήνης λίγο πριν από την αναχώρηση του πλοίου προς Πειραιά  «έβγαλαν λαβράκι».

Για την ακρίβεια έβγαλαν καρχαρία...

Συγκεκριμένα εντόπισαν σε φορτηγό ψυγείο σκυλόψαρο καρχαριοειδές που  κατά πάσα πιθανότητα είναι προστατευόμενο και είχε προορισμό τον Πειραιά με σκοπό την παράνομη πώλησή του.

Όπως εξήγησαν άνδρες του Λιμενικού όταν αλιευτεί καρχαριοειδές ο αλιέας έχει υποχρέωση να ενημερώσει τη Λιμενική Αρχή ώστε να γίνει η ταυτοποίησή του. Στη συγκεκριμένη περίπτωση επέλεξαν τον αποκεφαλισμό του καρχαριοειδούς με στόχο να μην είναι εφικτή η ταυτοποίησή του και ο έλεγχος αν ανήκει σε προστατευόμενο είδος.

Από τη Λιμενική Αρχή κλήθηκε η κτηνιατρική  υπηρεσία όπου αποφάνθηκε ότι το καρχαριοειδές είναι κατάλληλο προς κατανάλωση και θα διατεθεί σε ιδρύματα της Λέσβου.

Για το συμβάν διενεργείται προανάκριση.

 

H ανακοίνωση από τη λιμενική αρχή: 

Ένας καρχαρίας βάρους ενενήντα εφτά (97) κιλών, χωρίς κεφάλι και με τεμαχισμένα πτερύγια εντοπίστηκε απογευματινές ώρες χθες, κατά τη διενέργεια ελέγχου, στο λιμένα Μυτιλήνης, σε Φ/Γ – Ψ/Γ όχημα, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων, ενώ το εν λόγω αλίευμα κατασχέθηκε διότι δεν πληρούσε τις απαιτήσεις της κοινοτικής νομοθεσίας περί ταυτοποίησης του είδους των καρχαριών και η διακίνηση του δεν πληρούσε τις ελάχιστες απαιτήσεις περί ιχνηλασιμότητας.
 

 

Δείτε το βίντεο:

 

φωτογραφία /βίντεο: Γ. Παπαδόπουλος

Μοιράσου το άρθρο!