Αστυνομικό Ρεπορτάζ

12/06/2017 - 20:48

Τραγωδία στη Βρίσα - Ανασύρθηκε νεκρή η γυναίκα που είχε εγκλωβιστεί

trong>up date η ανακοίνωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία:
 

Νεκρή ανασύρθηκε η Ε.Β. 43 ετών, που αναζητούσαμε σε οικία που υπέστη μερική κατάρρευση στην περιοχή Βρίσα Λέσβου. Στην επιχείρηση ανάσυρσης συμμετείχαν 12 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 4 οχήματα καθώς και μια ομάδα από 10 πυροσβεστικούς υπαλλήλους και ένα διασωστικό σκύλο της 1ης Ε.Μ.Α.Κ. Όλες οι δυνάμεις του νησιού βρίσκονται σε επιφυλακή και θα περιπολούν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας για έλεγχο και άμεση ανταπόκριση σε τυχόν συμβάντα.

 

---------------

 

Δυστυχώς ο σεισμός της Λέσβου πέρα από τις υλικές ζημιές είχε και απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής.

 

Νεκρή ανασύρθηκε η γυναίκα που είχε εγκλωβιστεί σε ερείπια κτιρίου στο χωριό Βρίσα, μετά τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο Βόρειο Αιγαίο και έπληξε κυρίως τη Λέσβο. 

Δυστυχώς τα συνεργεία  της Πυροσβεστικής δεν κατάφεραν να απεγκλωβίσουν ζωντανή την 44χρονη (γεννηθείς το 1973) μητέρα 2 παιδιών που βρισκόταν κάτω από τα ερείπια του σπιτιού της (ένα παλαιό αρχοντικό), αν και δούλευαν ασταμάτητα , προσπαθώντας να πλησιάσουν προς το σημείο που συνεχίζε να χτυπά το κινητό της...

 
Νωρίτερα είχε μεταφερθεί για την παροχή πρώτων βοηθειών στο Κέντρο Υγείας Πολυχνίτου ο σύζυγός της, ελαφρά τραυματισμένος, ενώ είχε απεγκλωβιστεί και ένα ηλικιωμένο ζευγάρι από το σπίτι του, το οποίο δεν είχε καταρρεύσει εντελώς, αλλά χαλάσματα έφραζαν την έξοδο.

 

 
«Είναι σαν βομβαρδισμένο τοπίο», λέει για το χωριό ο δήμαρχος του νησιού, Σπύρος Γαληνός, που συνόδευσε κυβερνητικό κλιμάκιο στο χωριό Βρίσα. Οι περίπου 500 κάτοικοι της περιοχής θα περάσουν το βράδυ σε σκηνές που θα στηθούν στο γήπεδο Πολυχνίτου, ή σε ξενοδοχεία του νησιού. Οπως εκτιμά ο κ. Γαληνός, μέχρι το βράδυ θα έχουν απομακρυνθεί τα μπάζα από τους βασικούς δρόμους του χωριού, ώστε να ελευθερωθεί η πρόσβαση στα σημεία που έχουν πληγεί. 
 
Στο νησί έχει σπεύσει κλιμάκιο μηχανικών από τις Κτιριακές Υποδομές για να ελέγξει τα σχολεία και τις υποδομές υγείας του νησιού, καθώς και κλιμάκιο πυροσβεστών - διασωστών από τη Μυτιλήνη και μηχανικών από την τεχνική υπηρεσία της Περιφέρειας, για να εκτιμήσουν την έκταση των ζημιών.
 
Αρκετες ζημιές έχουν αναφερθεί και στο Πλωμάρι. Όπως αναφέρει ο Μανόλης Αρμενάκας, πρόεδρος του δημοτικού διαμερίσματος Πλωμαρίου, στο χωριό κατέρρευσαν δύο ερειπωμένα σπίτια και παρουσιάζονται ελαφρύτερες ζημιές σε αρκετά κτίρια. Και οι δύο οδικές προσβάσεις του χωριού έκλεισαν: στο δρόμο προς Μυτιλήνη, στην περιοχή Αγίου Ισίδωρου σημειώθηκε κατολίσθηση και αυτή τη στιγμή συνεργείο του δήμου εργάζεται για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας. Σοβαρότερα τα προβλήματα στον επαρχιακό δρόμο Πλωμαρίου - Μελίδας, στον οποίο έχουν πέσει βράχοι, των οποίων η απομάκρυνση θα είναι δυσκολότερη.  
 
Στο νησί μετέβησαν ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) Ευθύμης Λέκκας, μηχανικοί και ομάδα της ΕΜΑΚ, καθώς και ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εργων, Γιώργος Δέδες, μαζί με κλιμάκιο 10 μηχανικών από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών του υπουργείου. Ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ, βουλευτής Σερρών, Κώστας Καραμανλής θα μεταβεί αύριο στη Λέσβο για να δει από κοντά την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο νησί μετά τον σημερινό σεισμό. 

 

Μοιράσου το άρθρο!