Αστυνομικό Ρεπορτάζ

23/02/2017 - 19:02

Τραυματίστηκαν δύο πυροσβέστες στη Μυτιλήνη και.... το έκρυψαν!

Δυο πυροσβέστες τραυματίσθηκαν ελαφρά χθες το απόγευμα στην προσπάθεια τους να απεγκλωβίσουν 90χρονη από το σπίτι της που είχε τυλιχθεί στις φλόγες.

Το γεγονός ανέδειξε τις ελλειψεις σε μέσα ατομικής προστασίας στους πυροσβέστες που επιχειρούν με κίνδυνο της ζωής τους.

Οι δυο πυροσβέστες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο ο ένας με εγκαύματα στα χέρια και ο δεύτερος με αναπνευστικά προβλήμα και αποχώρησαν αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Στο νοσοκομείο παραμένει νοσηλευόμενη η 90χρονη.

Η φωτιά εκδηλώθηκε πιθανά από αναμμένο τζάκι, στις 6.20 χθες Τετάρτη το απόγευμα σε μονοκατοικία στον Ναυτικό Όμιλο Μυτιλήνης. Οι δυο πυροσβέστες μπήκαν στο σπίτι και όταν βρήκαν στο πάτωμα την ηλικιωμένη γυναίκα και την έβγαλαν με ασφάλεια από το σπιτι. Το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος διέταξε ΕΔΕ για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τραυματίστηκαν οι δυο πυροσβέστες. Για ελλείψεις σε μέσα προστασίας, μίλησε στην ΕΡΑ Αιγαίου ο πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων βορείου Αιγαίου Γιώργος Ντίνος.

Αυτό όμως που προκαλεί εντύπωση ότι στο  δελτίο τύπου η Διοίκηση της Πυροσβεστικής στη Λέσβο επέλεξε να αποκρύψει το τραυματισμό των δύο πυροσβεστών!

Μήπως έχει σχέση με τις ελαττωματικές συσκευές οξυγόνου (:)

Διαβάστε εδώ όλα τα άρθρα  για αυτό το θέμα που εδώ και χρόνια έχει αναδείξη το Lesvosnews.net

Μοιράσου το άρθρο!