Αστυνομικό Ρεπορτάζ

20/11/2011 - 15:59

Τροχαίο ατύχημα - Αναβάτης μοτοσυκλέτας καρφώνεται πάνω σε μεταλλικό φράχτη

η πιθανή  πορεία της μηχανής

Πρωί Κυριακής 20/11/2011 λίγο μετά της 8.

16ο χιλιόμετρο της Ε.Ο. Μυτιλήνης -Αγιάσου , λόγο πριν τη Καρυνή.

Μηχανή μεγάλου κυβισμού κατευθύνεται προς Μυτιλήνη. Αναβάτης στρατιωτικός.

Η μηχανή επάνω στη στροφή βγαίνει από την πορεία της και συγκρούεται με ΙΧ αυτοκίνητο (τζιπ) . Η μηχανή χτυπάει επάνω ΙΧ , στην πλευρά του συνοδηγού και όχι του οδηγού.

Ο αναβάτης της μηχανής εκτινάσσεται στον αέρα και το αριστερό του πόδι καρφώνεται σε αιχμηρά  κομμάτια  μεταλλικού  φράχτη περιφραγμένου  ελαιοκτήματος.

Το θέαμα αποκρουστικό. Κραυγές πόνου, σοκ.  Ευτυχώς με την πτώση γρκεμίστηκε ο φράχτης και ο άτυχος αναβάτης δεν έμεινε στον αέρα ούτε έδειχνε να έχει χτυπήσει σοβαρά το κεφάλι του.

Τα διερχόμενα αυτοκίνητα σταμάτησαν και προσπάθησαν να βοηθήσουν. Ανάμεσα στους διερχόμενους ήταν και μια νοσηλεύτρια που βοήθησε όσο μπορούσε. Ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ. Τα παιδιά του ΕΚΑΒ έφθασαν άμεσα και…περιμέναμε όλοι μαζί  να έρθει η  πυροσβεστική να κόψει το καρφωμένο σίδερο του φράχτη από το πόδι. Μετά από αρκετή αναμονή …φθάνει επιτέλους και η πυροσβεστική. Με τροχό κόβουν μέρος του σιδήρου που είχε καρφωθεί. Το υπόλοιπο μένει στο πόδι του από άκρη σε άκρη για να αφαιρεθεί στο νοσοκομείο.

Στο χρονικό αυτό σημείο  καταφθάνει και η Αστυνομία, δύο άνδρες από το ΑΤ Αγιάσου. Η Αγιάσος από το σημείο που έγινε το συμβάν απέχει μόλις 9 χιλιόμετρα. (Ενδεχομένως να έφθασε αργά γιατί άργησε να ειδοποιηθεί….).

Οι πληροφορίες λένε ότι ο νεαρός στρατιωτικός  είναι  εκτός κινδύνου και ελπίζουμε να μην υπάρξει πρόβλημα με το πόδι του.

Με την ευκαιρία να επισημάνουμε κάτι που αποτελεί  μάστιγα για τις ένοπλες δυνάμεις της Λέσβου. Κάθε πρωί (τις καθημερίνες γύρω στις 7 και τα Σαββατοκύριακο γύρω στις 8) δεκάδες στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων τρέχουν στους δρόμους του νησιού μας ώστε να είναι εγκαίρως  στη μονάδα που υπηρετούν. Τα τροχαία με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων κυρίως τις πρωινές ώρες είναι δεκάδες. Ας γίνει κάτι… δεν αξίζει για την έγκαιρη προσέλευση να θυσιάζονται ζωές!

Το Lesvosnews  αν και   και θα μπορούσε να σας δείξει «θεαματικές» εικόνες  και βίντεο …δεν το κάνουμε για λόγο αρχής. Δεν θέλουμε να πουλήσουμε αίμα.

Επιλέξαμε ένα τίτλο  ("πιασάρικο" ) για το θέμα που στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει  και να συνετίσει όλους μας.

------------------------------

up date Διευκρίνιση από μέλος του Πυροσβεστικού Σώματος :

Είμαι  από την Πυροσβεστική μετείχα στο συμβάν και σας γνωρίζω ότι η Πυροσβστική ειδοποιήθηκε από το ΕΚΑΒ για το συμβάν.Πράγμα που σημαίνει ότι το ΕΚΑΒ ήταν ήδη εκεί διότι μας ειδοποίησαν να πάμε για να κόψουμε τα σίδερα που υπήρχαν στο πόδι του άτυχου συντοπίτη μας. Αυτά για την ενημέρωσή σας και προς αποφυγή παρεξηγήσεων για τυχόν καθυστέρηση του οχήματος της Υπηρεσίας μας. Επίσης την συγκεκριμένη ώρα ο δρόμος κατεβαίνωντας από την Αγιάσο ήταν παγωμένος -γυαλί όπως λέμε- και πηγαίναμε με χαμηλή ταχύτητα προς αποφυγή και δικού μας ατυχήμα! τος.Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Lesvosnews: Ευχαριστούμε για τη διευκρίνιση και δεν έχουμε κανένα λόγο να αμφισβητήσουμε τα όσα αναφέρει ο φίλος από την Πυροσβεστική

Στις φωτογραφίες φαίνεται ο μεταλλικός φράχτης μετά την κοπή  και η πορεία που ακολούθησε η μηχανή.

--------------------------

η πιθανή πορεία της  μηχανής

Μοιράσου το άρθρο!