Ζευγάρι μεταναστών επινόησε βιασμό με σκοπό να φύγουν από τη Μυτιλήνη

update-Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Εξιχνιάστηκε σήμερα (02-01-2017) το μεσημέρι, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, υπόθεση «σκηνοθετημένου» βιασμού σε βάρος αλλοδαπής, στη Μόρια της Λέσβου.
Για την συγκεκριμένη υπόθεση, συνελήφθησαν μία 21χρονη και ένας 20χρονος, υπήκοοι Αφγανιστάν, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, για τα αδικήματα της ψευδορκίας και της ψευδούς καταμήνυσης.
Πιο συγκεκριμένα, είχε προηγηθεί καταγγελία των δύο αλλοδαπών, στις Αστυνομικές Αρχές, σύμφωνα με την οποία, χθες (01-01-2017) το μεσημέρι, ενώ κινούνταν πεζοί σε επαρχιακή οδό στην περιοχή της Μόριας στη Λέσβο, τους πλησίασαν δύο άτομα αγνώστων στοιχείων που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και αφού τους ακινητοποίησαν και τραυμάτισαν τον 20χρονο, ακολούθως ένας εξ αυτών προέβη με τη χρήση βίας, σε συνουσία με την 21χρονη. 
Από την αστυνομική διερεύνηση των καταγγελλομένων, προέκυψε ότι, οι δύο συλληφθέντες αλλοδαποί, σκηνοθέτησαν από κοινού το περιστατικό και το κατήγγειλαν ψευδώς στις Αστυνομικές Αρχές, για να τύχουν ευνοϊκής μεταχείρισης και να αναχωρήσουν από το νησί της Λέσβου.   
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης.

 

Προκειμένου να φύγουν από το νησί κατήγγειλαν ψέματα στην Αστυνομία ότι δυο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα και φορούσαν κράνη είχαν δε καλυμμένα με μαντήλια τα πρόσωπα τους, τους επιτέθηκαν χθες Πρωτοχρονιά. Σύμφωνα με την ψεύτικη αυτή καταγγελία που πήρε σήμερα μεγάλη δημοσιότητα, τα δυο αυτά άτομα είχαν επιτεθεί χθες το μεσημέρι σε ένα ζευγάρι 20χρονων Αφγανών που ζούνε στον καταυλισμό της Μόριας και οι οποίοι περπατούσαν στον περιφερειακό δρόμο από τη Μόρια προς την Παναγιούδα. Με την απειλή δε μαχαιριού υποστήριξαν πως έδεσαν σε ένα δένδρο τον άνδρα τραυματίζοντας τον μάλιστα ελαφρά στην κοιλιά με μαχαίρι. Στη συνέχει, ο ένας από τους δυο άνδρες, ενώ ο άλλος την κρατούσε, βίασε την Αφγανή μπροστά στα μάτια τους δεμένου φίλου της.
Και οι δυο Αφγανοί μεταφέρθηκαν χθες στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης όπου σήμερα ανακρινόμενοι ομολόγησαν ότι τίποτα από τα όσα κατήγγειλαν δεν ήταν αλήθεια. Είχαν δε προβεί στην καταγγελία προκειμένου να καταφέρουν να φύγουν από το νησί προς την Αθήνα και στη συνέχεια να διαφύγουν στην Ευρώπη.  Η Αστυνομία μετά την ομολογία τους θα τους παραπέμψει στον Εισαγγελέα.
 
Στρατής Μπαλάσας / ΑΠΕ - ΜΠΕ
 
 

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ