Αθλητικά

25/08/2014 - 15:16

Aegean Regatta 2014 - Δυνατή συμμετοχή από το ΛΟΪΑΘ

style="text-align: justify;">Το ΔΣ του Λεσβιακού Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης (ΛΟΪΑΘ) εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στους κυβερνήτες και τα πληρώματα των ιστιοπλοϊκών σκαφών του ομίλου που διακρίθηκαν στη φετινή Aegean Regatta 2014 και φέτος έλαβε χώρα στα Δωδεκάνησα ξεκινώντας από τη Λέρο και τερματίζοντας στη Ρόδο. Για μία ακόμα φορά αθλητές του ΛΟΪΑΘ απέδειξαν πως κρατούν ψηλά το επίπεδο της αγωνιστικής ιστιοπλοΐας στο  νησί επιτυγχάνοντας πολύ καλά πλασαρίσματα ανάμεσα στα 90 και πλέον σκάφη που συμμετείχαν στο κορυφαίο ιστιοπλοϊκό γεγονός της φετινής χρονιάς.
Συγκεκριμένα το σκάφος   «Sun Fizz», όπως και πέρσι έτσι και φέτος κατάφερε να διακριθεί και να φέρει για δεύτερη συνεχόμενη φορά στο νησί κύπελλο από ιστιοδρομία. Κατάλαβε την 5η θέση στη συνολική κατάταξη των ORC Club και τη 2η θέση στην κατηγορία του. Φέτος ο στόχος της ομάδας ήταν η είσοδος στην πεντάδα των καλύτερων πληρωμάτων - σκαφών στα ORC Club, κάτι που επιτεύχθηκε και ανέβασε τις προσδοκίες της ομάδας για τα επόμενα χρόνια με σκοπό την
είσοδο στις τρεις πρώτες θέσεις και γιατί όχι και στο κορυφαίο σκαλί της κλάσης. Οι απουσίες που προέκυψαν σε βασικά στελέχη του πληρώματος την τελευταία στιγμή και οι ζημιές που έκαναν την εμφάνιση τους από τη Λέρο πριν ακόμη γίνει η τελετή έναρξης, δεν πτόησαν το πλήρωμα του "Sun Fizz" για να κυνηγήσει τους στόχους του. 
Καλύτερη στιγμή η τρίτη αγωνιστική ημέρα στη διαδρομή Τήλο – Ρόδο (απόστασης 43 ν.μ.)όπου το Sun Fizz κατέλαβε την 
1η θέση στην κατηγορία του και τη 2η σε όλη την κλάση, που αποτελεί και την καλύτερη επίδοση για σκάφος του νησιού.  Το πλήρωμα του Sun Fizz αποτελείτο από τον Ιγνάτιο Πάλλη, την Κατερίνα Μαζιώτη, το Γρηγόρη Μαραβά, τη Σταυρούλα Σουρτζή, την Γκόλφω Μπέη, τον Ευστράτιο Πάλλη και τον Δημήτριο Πάλλη.
Τις συμμετοχές του ΛΟΪΑΘ στη φετινή Aegean Regatta συμπλήρωσαν τα σκάφη «Phevos» με κυβερνήτη τον Κωνσταντίνο Φερφελή και το Swan με κυβερνήτη τον Άλκη Γιαννόπουλο. Αμφότερα χωρίς να διαθέτουν την κανονική σύνθεση των πληρωμάτων τους  και με το «Phevos» να αντιμετωπίζει σοβαρά τεχνικά προβλήματα από την πρώτη κιόλας ιστιοδρομία, έκαναν μία αξιόλογη παρουσία με θέσεις που θα ζήλευαν άλλα σκάφη.
Το ΔΣ του ΛΟΪΑΘ δηλώνει ότι θα συνεχίσει να στέκετε με όλες του τις δυνάμεις και παρά τους δύσκολους καιρούς συμπαραστάτης των προσπαθειών των αθλητών του. Κρατώντας ψηλά τη σημαία του ναυταθλητισμού στη Λέσβο ο ΛΟΪΑΘ συνεχίζει και φέτος τα σχολεία Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης, με αυτό στις αρχές Σεπτεμβρίου δίνοντας τη δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να γευτούν τις συγκινήσεις και τις μοναδικές στιγμές που προσφέρει η ενασχόληση με την ιστιοπλοΐα.

Μοιράσου το άρθρο!