Αθλητικά

06/04/2014 - 21:09

ΑΕΛ Καλλονής: Κέρδισε Πανθρακικό, κέρδισε την παραμονή της στη Superleague!

Η

Καλλονή νίκησε 2-0 τον Πανθρακικό στο ουδέτερο του ΟΑΚΑ και εξασφάλισε τη παραμονή στην Σούπερ Λίγκα μετά και την 33η αγωνιστική, ευελπιστώντας πως τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στη φυσική της έδρα.
Μπορεί να έπαιξε όλη την χρονιά… εκτός έδρας λόγω του γνωστού προβλήματος καταλληλότητας του γηπέδου της στην Μυτιλήνη, μπορεί να ήταν άπειρη καθότι πρωτάρα στην Σούπερ Λίγκα, όμως τα κατάφερε. Η Καλλονή νίκησε 2-0 τον Πανθρακικό στο ΟΑΚΑ και εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή της στην Σούπερ Λίγκα, αφού ακόμα και σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον Απόλλωνα Σμύρνης τη τελευταία αγωνιστική δεν θα χρειαστεί να δώσει μπαράζ με την ομάδα της Football League, λόγω του το ότι υπερτερεί από τα μεταξύ τους παιχνίδια.

Το ματς:

Με 3-5-2 και επιθετικό δίδυμο τους Γκαρσία-Περόνε παρέταξε την τυπικά γηπεδούχο Καλλονή ο Γιάννης Μαντζουράκης, την ώρα που ελλιπής Πανθρακικός, έπαιξε με 5-3-2 και τους Τζάνη-Ρίζο επιθετικές αιχμές. Η ομάδα της Μυτιλήνης μπήκε πολύ δυνατά και ευτύχισε να προηγηθεί στην πρώτη ευκαιρία που δημιούργησε, όταν σε σέντρα που έγινε από τα αριστερά, ο Μανούσος με σουτ στην κίνηση «έγραψε» το 1-0. Η ομάδα της Κομοτηνής αιφνιδιάστηκε και η Καλλονή συνέχισε να πιέζει με στόχο το δεύτερο γκολ.

Στο 22΄ο Λεοζίνιο που για ένα ακόμα παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα δραστήριος, σούταρε αδύναμα με αποτέλεσμα ο Πασχαλάκης να αποκρούσει, ενώ έξι λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης, σούταρε ψηλά άουτ από καλή θέση. Στο τελευταίο πεντάλεπτο του ημιχρόνου οι παίκτες του Άκη Μάντζιου ανέβασαν ρυθμό και έχασαν δύο καλές ευκαιρίες για την ισοφάριση. Στο 41΄ ο Τζάνης πέρασε ωραία κάθετη στον Ιγκόρ, που απέφυγε τον Ζακουανί, αλλά το πλασέ του πέρασε άουτ, ενώ στο 43΄ο Καθάριος σούταρε από καλή θέση δυνατά, αλλά ο Χογκ του είπε «όχι».

Χωρίς ιδιαίτερο ρυθμό και μεγάλες φάσεις κύλησε το δεύτερο ημίχρονο. Η Καλλονή, είχε δύο… υποψίες ευκαιριών στο 55΄ και το 58΄ με σουτ του Λεοζίνιο και κεφαλιά του Αναστασιάδη που πέρασαν άουτ, σε ένα παιχνίδι που τα λάθη και οι κακές μεταβιβάσεις είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο Πανθρακικός έκανε αισθητή την παρουσία του στο 73ο λεπτό, όταν ο Ζδράβος έβγαλε τη σέντρα, ο Ιγκόρ πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Εννέα λεπτά αργότερα, η Καλλονή κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματά της και να εξασφαλίσει την παραμονή της στην Σούπερ Λίγκα, όταν ο Μαρσέλο Άλβες έκανε την κούρσα, πέρασε έναν-δύο παίκτες και με διαγώνιο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη. Τα λεπτά που ακολούθησαν μέχρι το τέλος, κύλησαν χωρίς ενδιαφέρον, με το τελευταίο σφύριγμα του Κάκου να βρίσκει τους παίκτες της ομάδας της Μυτιλήνης να πανηγυρίζουν...

Οι συνθέσεις:

Καλλονή (Γιάννης Μαντζουράκης): Χογκ, Ζακουάνι, Αναστασιάδης, Φαρία, Χωριανόπουλος (90΄ Ντάμπος), Αλβες, Λεοζίνιο, Μανούσος, Ποντάνι, Γκαρσία (76΄ Καλτσάς), Περόνε (76΄ Καζάκης).

Στον πάγκο: Μάππας, Γαλάς, Γιατζιτζόγλου, Φουρλάνος.

Πανθρακικός (Άκης Μάντζιος): Πασχαλάκης, Παπαγεωργίου, Τριανταφύλλου, Εμποου, Καθάριος, Μακρυδημήτρης, Ντε Σόουζα, Μαμούντ, Χασομέρης (77΄ Μολίνα), Ζδράβος-Ρίζος, Τζάνης.

sport-fm.gr

 

Με αφορμή τη νίκη της Καλλονής επί του Πανθρακικού που  εξασφάλισε την παραμονή της εκπροσώπου της Λέσβου στις εθνικές κατηγορίες στην Super League, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Νάσος Γιακαλής, δήλωσε:

«Κατορθώνοντας έναν μοναδικό άθλο που την καταξίωσε για μία ακόμη φορά στο πανελλήνιο, η Καλλονή εξασφάλισε την παραμονή της στη Super League, κάνοντας ξανά υπερήφανο το λεσβιακό λαό. Θέλω να συγχαρώ τον πρωτεργάτη όλης αυτής της προσπάθειας, τον Πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΛΚ κ. Νίκο Μιχαλάκη και όλο το Δ.Σ. της ομάδας για αυτήν την επιτυχία, τους  ποδοσφαιριστές και όλα τα μέλη της ομάδας και φυσικά τον προπονητή Γιάννη Ματζουράκη, με την ευχή στη νέα σεζόν να καταφέρουν μία ακόμη υπέρβαση, έχοντας την υποστήριξη ενός κατάμεστου Ταρλά από τον φίλαθλο κόσμο της Λέσβου, εδώ στη Μυτιλήνη! Μπράβο στην Καλλονή, μπράβο στο λεσβιακό ποδόσφαιρο»!

Μοιράσου το άρθρο!