Αθλητικά

24/10/2010 - 08:29

ΑΕΛΚ - Αετός Σκύδρας 1-1

το παιχνίδι δε διεκδικεί δάφνες ποιότητας για το πρώτο 45λεπτό του. Ο Αετός Σκύδρας, προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί τα ταχύτατα άκρα του, έφτασε απειλητικά στην εστία του Μάππα τρεις φορές στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, με κύριους εκφραστές των επιθέσεών του, τους Γεωργίου, Λαφαζανίδη και Παπουλίδη.  Η ομάδα του Λεωνίδα Μπίλη ήταν καλά διαβασμένη και έχοντας αντιμετωπίσει ήδη μια φορά φέτος την ΑΕΛΚ για το Κύπελλο, κρατούσε με χαρακτηριστική ευκολία τους επιθετικούς της  Καλλονής μακριά από την εστία του Φιρινίδη. Η ΑΕΛΚ "ξύπνησε" μετά τη συμπλήρωση 30 λεπτών αγώνα, όταν στο παιχνίδι πέρασε ο Μακρίδης, που έχασε μάλιστα και μεγάλη ευκαιρία στο τέλος του ημιχρόνου, πλασάροντας άουτ, έπειτα από μπαλιά του Γάλα.

Στην επανάληψη, η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, ώσπου φτάσαμε στο 57ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Σαμπάνης, που λίγο νωρίτερα είχε περάσει ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο, πίεσε ψηλά τους αμυντικούς της ομάδας της Σκύδρας, ο Τζίμης Βλαστέλλης έγινε κάτοχος της μπάλας και με ασύλληπτο σουτ με το αριστερό, την έστειλε να αναπαυθεί στο βάθος της εστίας του ανήμπορου να αντιδράσει τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων. Το γκολ αυτό γέμισε με αυτοπεποίθηση τους παίκτες του Κασάπη, που θα μπορούσαν να "καθαρίσουν" τη νίκη τρία λεπτά αργότερα, αν τη δυνατή κεφαλιά του Βλαστέλλη δεν απομάκρυνε ενστικτωδώς ο Φιρινίδης. Κόντρα στη ροή του αγώνα, βάσει των όσων διαδραματίζονταν στο τελευταίο 10λεπτο, ο Αετός Σκύδρας έφτασε στην ισοφάριση, σε μια φάση που θύμισε πάρα πολύ το γκολ της ομάδας της Πέλλας στον αγώνα Κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΛΚ στον "Ταρλά". Ο Αρβανιτόπουλος εκτέλεσε φάουλ στην καρδιά της περιοχής, οι αμυντικοί της ΑΕΛΚ αδράνησαν και ο Λαφαζανίδης που καιροφυλαχτούσε, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μάππα.

Η ΑΕΛΚ είχε ένα καλό τρίλπετο αμέσως μετά το 1-1, όμως οι ευκαιρίες που δημιούργησε τόσο με τον Καρτάλη, όσο και με τους Βλαστέλλη, Αποστολίδη πέρασαν ανεκμετάλλευτες. Στο τελευταίο 20λεπτο, η ανάπτυξη των Καλλονιατών ήταν τρικκυμιώδης, με βαθιές μπαλιές και απουσία καθαρού μυαλού. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός, πως η μόνη καλή στιγμή που δημιουργήθηκε, καταγράφηκε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, σε σουτ του Καρτάλη που έφυγε ψηλά άουτ.

Ο διαιτητής Βρακάς κατάφερε να ελέγξει πειθαρχικά έναν αγώνα, που ξεκίνησε με νεύρα για τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, έχοντας καλή συνεργασία με τους βοηθούς του Πρέντζα και Τζωρτζάκο.

  πηγη: sportlesvos.gr  

Μοιράσου το άρθρο!