Αθλητικά

30/11/2015 - 06:35

Αιολικός - Ένωση Ερμιονίδας 4-1

Ο

Αιολικός είχε σοβαρότητα, συγκέντρωση και αγωνιστικότητα απέναντι στην Ένωση Ερμιονίδας, νικώντας με το ευρύ 4-1 στο Στάδιο «Κώστας Κεντέρης» της Καλλονής, παρουσία ωστόσο ελάχιστων φιλάθλων, που δεν ξεπέρασαν σε αριθμό τους 100 συνολικά!
Ο Γιάννης Ταουσιάνης ανακάτεψε την «τράπουλα», θέλοντας να βρει λύσεις και παρέταξε την ομάδα του για πρώτη φορά με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, σε σχηματισμό 3-5-2. Ο Πουρής υπερασπίστηκε την εστία, με τους Κριπιντίρη, Σαλταμάρα και Στουρνάρα στο κέντρο της άμυνας, Γάλας και Λίμα ήταν οι ακραίοι μπακ-χάφ, Μίχος, Μπακάλης στον άξονα και μπροστά τους ο Ιορδανίδης, ενώ Κέρι και Σίμωσης ήταν προωθημένοι στην επίθεση.



Στα πρώτα λεπτά ο Αιολικός έδειξε να «ψάχνει» τα πατήματά του στο γήπεδο, με την Ερμιονίδα να στέκεται καλά και να κρατά μακριά από την εστία της τους αντίπαλους επιθετικούς. Ένα σουτ του Στάϊκου (11’) ήταν η πρώτη καταγεγραμμένη ευκαιρία του αγώνα, αλλά αμέσως μετά ο Αιολικός άρχισε να παίρνει τον έλεγχο. Στο 22’ ο Σίμωσης δέχθηκε μαρκάρισμα από τον Παναγιωτίδη εντός περιοχής και ο διαιτητής Γαβρίλης υπέδειξε πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος παίκτης, κάνοντας το 1-0 και πετυχαίνοντας το 5ο του γκολ με τη φανέλα της ομάδας της Μυτιλήνης. Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ο Ιορδανίδης διαμόρφωσε το 2-0 (23'), κλέβοντας την μπάλα από τον Μπιμπισίδη και πλασάροντας ψύχραιμα στο τετ α τετ τον Πονηρό.

Η Ένωση Ερμιονίδας προσπάθησε να αντιδράσει με ένα μακρινό σουτ του Σκεντεράϊ (25'), το οποίο μπλόκαρε ο πολύ σταθερός Πουρής. Ελάχιστα πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, μια έμπνευση του Λόρι Κέρι έφερε τον Αιολικό μπροστά στο σκορ με 3-0 (29’), μετά από καταπληκτικό μακρινό σουτ –από τα 35 μέτρα- που «καρφώθηκε» στο βάθος της εστίαςτων φιλοξενούμενων. Μάλιστα ο Αιολικός θα μπορούσε με τη σέντρα να σκοράρει και τέταρτο γκολ, όμως ο Πονηρός απέκρουσε σε τετ α τετ το πλασέ του Ιορδανίδη (30’). Η Ερμιονίδα απείλησε με τον Άκη Μιχαλάκη, ο οποίος επέστρεψε στη Μυτιλήνη ως αντίπαλος του Αιολικού, όμως το σουτ του μετά από ατομική ενέργεια στο 39’ έδιωξε σε κόρνερ ο Πουρής.

Στην επανάληψη, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε δικαιολογημένα. Ο Αιολικός είχε ένα καλό σουτ του Μίχου στο 52’ που έφυγε ελάχιστα άουτ, ενώ στη συνέχεια ο Ταουσιάνης προχώρησε σε αλλαγές για να δώσει ανάσες σε επιβαρημένους αγωνιστικά ποδοσφαιριστές του και παράλληλα ευκαιρίες σε όσους δεν είχαν αγωνιστεί αρκετά από το ξεκίνημα της χρονιάς. Εκτός του Λαλά λοιπόν, που αποτελεί σταθερή επιλογή στην επίθεση, έπαιξαν οι Κίστα και Καδής, που είχαν μάλιστα αρκετά καλή απόδοση. Στο 72’ ο Λόρι Κέρι έκανε καταπληκτική ενέργεια και έβγαλε κάθετα την μπάλα στον Λαλά, που με τη σειρά του την πήρε άψογα μπροστά του, αποφεύγοντας στο σπριντ τον προσωπικό του αντίπαλο και με ψύχραιμο πλασέ έγραψε το 4-0! Πέντε λεπτά αργότερα, Κίστα και Γάλας συνεργάστηκαν όμορφα, με τον δεύτερο να επιχειρεί το φαλτσαριστό σουτ, που έφυγε ελάχιστα άουτ.

Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να πετύχουν τον γκολ της τιμής, με σκόρερ τον Σκεντεράϊ στο 82ο λεπτό, ο οποίος πλάσαρε σωστά τον Πουρή από τη γωνία της περιοχής.
Χωρίς προβλήματα -σε ένα εύκολο όπως εξελίχθηκε ματς- η διαιτησία του Γαβρίλη (Αθηνών) και των βοηθών του Τζάκου, Νιδριώτη του ίδιου Συνδέσμου.
Συνθέσεις
ΑΙΟΛΙΚΟΣ (Γ. Ταουσιάνης): Πουρής, Λίμα (60’ Λαλάς), Στουρνάρας, Σαλταμάρας, Κριπιντίρης, Μπακάλης, Γάλας, Μίχος, Σίμωσης, Ιορδανίδης (60’ Κίστα), Κέρι (72’ Καδής)
ΕΝΩΣΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ (Δ. Μαγκαφίνης): Πονηρός, Τζιέρης, Σαμαράς, Παναγιωτίδης (32’ Παναγιώτου), Μπιμπισίδης, Μαρίνης, Στάϊκος (46’ Τριανταφύλλου), Σκεντεράϊ, Κόλλας (62’ Σχοινάς), Μιχαλάκης, Τριμπόνιας

 

 

πηγη: sportlesvos.gr
 

Μοιράσου το άρθρο!