Αθλητικά

08/08/2011 - 14:37

Άνοδος Ν.Ο.Μ. στη Γ’ Εθνική Κατηγορία polo.

Παίζοντας στο μικρό τελικό της διοργάνωσης, η ομάδα polo ανδρών του Ν.Ο.Μ. κέρδισε παλικαρίσια την άνοδο στην Γ’ Εθνική Κατηγορία, κατά τη διάρκεια των αγώνων της Β’ Φάσης – Τελικής, η οποία διοργανώθηκε στις 4, 5, 6 & 7 Αυγούστου 2011.

Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν οι 12 ομάδες που είχαν προκριθεί από τις 30 συνολικά  που συμμετείχαν στην Α’ Φάση (οι δύο πρώτες ομάδες από τους 6 ομίλους).

Σχηματίστηκαν δύο όμιλοι των έξι ομάδων έκαστος, οι οποίες αγωνίστηκαν με τη  μέθοδο “POOL” (ένας εναντίον όλων). Σύμφωνα με την προκήρυξη των αγώνων, οι δύο πρώτες ομάδες στη βαθμολογία του κάθε ομίλου, συναντώνται μεταξύ τους σε «χιαστί» αγώνες νοκ άουτ. Οι δύο νικητές ανεβαίνουν απευθείας στη Γ΄ Εθνική, ενώ  συναντώνται  και στον τελικό για την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Οι δύο ηττημένοι συναντώνται μεταξύ τους για την κατάκτηση της 3ης θέσης, που επίσης οδηγεί στη Γ’ Εθνική Κατηγορία.

Ο Ναυτικός Όμιλος Μυτιλήνης, μετά την άνετη πρόκριση που πέτυχε στους αγώνες της Α’ Φάσης, τοποθετήθηκε στον 1ο Όμιλο αντιμετώπισε στο κολυμβητήριο του Αγίου Κοσμά, κατά σειρά τις ομάδες: Ν.Ε. Λάρισας, Ν.Ο. Ναυπλίου, Α.Ο. Ατλαντίδας Χαλανδρίου, Ν.Ο. Αλεξανδρούπολης και ΟΠΑΘΑ Πατρών.

 

Τα πλήρη αποτελέσματα της ομάδας του Ν.Ο.Μ. ήταν:

Ν.Ο. ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ – Ν.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ: 5 – 11   

Ν.Ο. ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ – Ν.Ο. ΝΑΥΠΛΙΟΥ: 10 – 7

Ν.Ο. ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ – Α.Ο. ΑΤΛΑΝΤΙΣ ΧΛΑΝΔΡΙΟΥ: 10 – 5 

Ν.Ο. ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ – Ν.Ο. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ: 16 – 2

Ν.Ο. ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ – ΟΠΑΘΑ ΠΑΤΡΩΝ: 18 – 4  

Μετά τα τέσσερα νικηφόρα αποτελέσματα, ο Ν.Ο.Μ. μαζί με τη Ν.Ε. Λάρισας,  προκρίθηκε ως δεύτερος του ομίλου στους 4, για τα χιαστί παιχνίδια.

Μετά την ολοκλήρωση όλων των αγώνων, η τελική βαθμολογία του 1ου Ομίλου διαμορφώθηκε ως ακολούθως:

  1. Ν.Ε. Λάρισας, 8 βαθμοί,
  2. 2.      Ν.Ο. Μυτιλήνης, 8 βαθμοί,
  3. Ν.Ο. Ναυπλίου, 7 βαθμοί,
  4. Α.Ο. Ατλαντίς Χαλανδρίου, 4 βαθμοί,
  5. ΟΠΑΘΑ Πατρών, 3 βαθμοί,
  6. Ν.Ο. Αλεξανδρούπολης, 0 βαθμοί.

Στον πρώτο αγώνα απέναντι στο φαβορί του ομίλου Λάρισα, ο Ν.Ο.Μ., επιβεβαίωσε πανηγυρικά την πολυετή παράδοση που θέλει την ομάδα της Μυτιλήνης να μην αποδίδει καλά στις πρεμιέρες λόγω μη εξοικείωσης με τα μεγάλα τερέν, και παίζοντας εντελώς μαλθακά, παραδόθηκε αμαχητί στους ελαφρά μόνο ανώτερους Θεσσαλούς. Η ομάδα του κάμπου επικράτησε άνετα από την αρχή και δημιούργησε μία διαφορά των 5 γκολ, η οποία ήταν αδύνατο να «εξανεμιστεί» στη συνέχεια από τους παίκτες της Μυτιλήνης, που άργησαν να συνέλθουν από τον αρχικό «λήθαργο». Ελαφρυντικό της κακής απόδοσης, οι απουσίες 3 βασικών παικτών της ομάδας, οι οποίοι λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν στον πρώτο αγώνα.

Ο δεύτερος αγώνας κόντρα στους υπερόπτες του Ναυπλίου, ήταν παράσταση για ένα ρόλο. Οι παίκτες του Ν.Ο.Μ., σε αντίθεση με τον πρώτο αγώνα, μπήκαν πολύ δυνατά και δεν άφησαν το παραμικρό περιθώριο στους Πελοποννήσιους, οι οποίοι σύμφωνα με τα λεγόμενά τους θεωρούσαν τη Μυτιλήνη εύκολη «λεία». Το παιχνίδι εξελίχθηκε πολύ ευνοϊκά για τους παίκτες του Γιώργου Δάλλα από την αρχή, οι οποίοι κατάφεραν να εξουδετερώσουν όλα τα «ατού» των αντιπάλων και να σιγήσουν την κερκίδα τους. Το σκορ έφθασε μέχρι και 9 – 3, για να διαμορφωθεί τελικά στο 10 – 7, με τη χρησιμοποίηση και των πιο μικρών αθλητών, απέναντι σε ένα από τα φαβορί για την πρόκριση.

Οι επόμενοι τρεις αγώνες κόντρα στην Ατλαντίδα Χαλανδρίου, την Αλεξανδρούπολη και τον ΟΠΑΘΑ Πατρών, ήταν καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα, αφού η ανωτερότητα του Ν.Ο.Μ. ήταν εμφανής και δόθηκε η ευκαιρία να πραγματοποιηθούν τρεις πολύ καλές «προπονήσεις», να διορθωθούν οι όποιες αδυναμίες και να «δέσει» η ομάδα ως σύνολο.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί από τους αγώνες του 1ου Ομίλου, είναι η «περίεργη» νίκη του Ναυπλίου επί της Λάρισας με 5 – 4 στην τελευταία αγωνιστική. Αν δεν είχε προηγηθεί η ισοπαλία μεταξύ του Ναυπλίου και του ΟΠΑΘΑ Πατρών με 10 – 10, τότε θα ισοβαθμούσαν Λάρισα, Ναύπλιο και Μυτιλήνη με 8 βαθμούς και με το “goal average” ο Ν.Ο.Μ. θα έμενε εκτός τετράδας.

Στη συνέχεια, την Κυριακή το πρωί ακολούθησαν οι χιαστί αγώνες της τετράδας. Η Λάρισα αντιμετώπισε τη δεύτερη του Β’ Ομίλου Ολυμπιάδα Ιωαννίνων την οποία κέρδισε σχετικά άνετα με 10 – 4, παίρνοντας την πρόκριση για τον τελικό και εξασφαλίζοντας την άνοδο στη Γ’ Εθνική. Ακολούθησε ο αγώνας του Ν.Ο.Μ. με την πρώτη του Β΄ Ομίλου και αδιαφιλονίκητο φαβορί Ν.Ε. Λαμίας. Κόντρα στην ομάδα των «μισθοφόρων», οι «ατόφιοι» Μυτιληνιοί στάθηκαν πολύ καλά και τηρουμένων των αναλογιών έπαιξαν σαν ίσοι προς ίσους τους υψηλής αξίας αντιπάλους τους. Η ήττα με 8 – 4 ήρθε φυσιολογικά από μία ομάδα, που άνετα θα αγωνιζόταν στην Α2 κατηγορία και η οποία εξασφάλισε μαζί με την άνοδο και την πρόκριση στον μεγάλο τελικό.

Το απόγευμα της Κυριακής σφραγίστηκε η άνοδος του Ν.Ο.Μ. στη Γ΄ Εθνική, μετά την άνετη σχετικά νίκη στο μικρό τελικό κόντρα στην πολύ καλή και ιδιαίτερα συμπαθή ομάδα της Ολυμπιάδας Ιωαννίνων. Το τελικό 13 – 8 δεν αντικατοπτρίζει τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων, αφού η Ολυμπιάδα ήταν ένα πολύ σοβαρό σύνολο, που διέθετε στις τάξεις του ορισμένους παίκτες μεγάλης αξίας. Η αποφασιστικότητα των υδατοσφαιριστών της Μυτιλήνης και η σθεναρή τους βούληση να κερδίσουν, ήταν τα στοιχεία που έγειραν την πλάστιγγα από την αρχή υπέρ του Ν.Ο.Μ. και δεν επέτρεψαν σε κανένα σημείο στους Ηπειρώτες να αντιδράσουν.

Ο μεγάλος τελικός που ακολούθησε δεν αντέχει σε καμία κριτική, αφού η ανωτερότητα της Λαμίας απέναντι στη Λάρισα ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής. Το χρυσό για τους Στερεοελλαδίτες ήταν πολύ εύκολη υπόθεση και το τελικό 10 – 3 αντικατοπτρίζει ανάγλυφα τη διαφορά των δύο ομάδων.

Η συγκεκριμένη αποστολή του Ν.Ο.Μ., έγινε με την ηθική και υλική συμπαράσταση του μεγάλου χορηγού της ομάδας τα τελευταία χρόνια, της NEL LINES”, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, καθώς και με τη συνδρομή των δεκάδων φίλων – επαγγελματιών της ομάδας, που χωρίς δεύτερη σκέψη μετά το κάλεσμα των αθλητών, βοήθησαν ο καθένας με τις δυνάμεις του, όσο μπόρεσαν το Σύλλογο.  

Στη συγκεκριμένη αποστολή της ομάδας ανδρών του Ν.Ο.Μ., συμμετείχαν οι αθλητές  Γιώργος Παχός (τερμ.), Λάσκαρης Σέλος (τερμ.), Γιάννης Αθηνιώτης, Ηλίας Βουλάς, Δημήτρης  Γιαννέλος, Αχιλλέας  Καλύβας, Ανατόλ Λαγκαδάς, Άγγελος Μανίκας, Νίκος Μούχος, Θανάσης Παναγούλιας, Στρατής Πάντας, Γιώργος Παρίσης, Στρατής Πετρέλλης, Μάρκος Πίτσιος και Γιώργος Τηνιακός, καθώς και οι Γιώργος Δάλλας (προπονητής), Γιώργος  Χρηστίδης (έφορος polo) και Πάνος Πίτσιος (γεν. γραμματέας).

Μοιράσου το άρθρο!