Αθλητικά

21/07/2014 - 11:03

Από εβδομάδα σε εβδομάδα πάει ο Ταρλάς

yle="text-align: justify;">Γράφει ο Στρατής Τσιντώτας / εφημερίδα Τα ΝΕΑ της Λέσβου


- Αναζητούν μεταξύ τους λύση Δήμος και Περιφέρεια για το τι θα γίνει με σύσκεψη σήμερα μεταξύ των τεχνικών υπηρεσιών
- Αβέβαιο το τοπίο ένα μήνα πριν από την επίσημη έναρξη των υποχρεώσεων της ΑΕΛΚ


Καμία ουσιαστική εξέλιξη δεν σημειώθηκε στο θέμα των εργασιών του Ταρλά παρά την επίσκεψη του Περιφερειάρχη την προηγούμενη εβδομάδα στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Μπορεί ο ίδιος ο κ. Γιακαλής να εξέφρασε την αισιοδοξία του για την τελική έκβαση του θέματος, ωστόσο μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει κάτι νεότερο σε σχέση με αυτά που γνωρίζαμε πριν από τρείς εβδομάδες και την περιβόητη σύσκεψη που είχε γίνει στην Περιφέρεια όπου και εξασφαλίστηκαν (σε θεωρητικό επίπεδο πάντα)οι 70 χιλιάδες ευρώ για τις εργασίες που πρέπει να γίνουν στον Ταρλά. Σήμερα έχει προγραμματιστεί σύσκεψη στην Περιφέρεια στην οποία θα συμμετέχουν υπάλληλοι της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου και της Περιφέρειας σε μια προσπάθεια να βρεθεί μια λύση για τι θα γίνει από δω και πέρα και πως θα μπορέσει να τελειώσει το Στάδιο. Όπως και να χει πάντως το τοπίο στην όλη ιστορία εξακολουθεί να παραμένει θολό, ενώ στις αρχές Αυγούστου αναμένεται κλιμάκιο της Super League για να επιθεωρήσει το Στάδιο και να δει αν μπορεί να αγωνιστεί σε αυτό η ΑΕΛΚ.


Καμία δέσμευση από ΓΓΑ
Και ενώ όλα έδειχναν την περασμένη εβδομάδα ότι είχε βρεθεί λύση με το θέμα, μετά και την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου με τον Υφυπουργό Αθλητισμό Γιάννη Ανδριανό, ουσιαστικά δεν σημειώθηκε καμία σοβαρή εξέλιξη. Ο Περιφερειάρχης επισκέφτηκε την ΓΓΑ ωστόσο δεν μπόρεσε να πάρει εγγυήσεις ότι θα αναλάβει εκείνη τις εργασίες ενώ δεν διευκρινίστηκε τι θα γίνει και με την χρηματοδότηση, από πού δηλαδή θα δοθούν και σε ποιόν φορέα τα χρήματα. Μάλιστα η υπόθεση δυσκολεύει ακόμη περισσότερο από την στιγμή που αυτή την εποχή, τέλη Ιουλίου δηλαδή, οι περισσότεροι υπάλληλοι βρίσκονται σε άδεια και η Γενική Γραμματεία ουσιαστικά υπολειτουργεί. Μάλιστα όσο περνάνε οι μέρες τα πράγματα θα γίνουν ακόμη πιο δύσκολα αφού μπαίνουμε στον Αύγουστο, μήνας κατεξοχήν «νεκρός» στην Αθήνα με τις περισσότερες εταιρίες να είναι κλειστές. Εταιρίες από τις οποίες θα πρέπει να γίνει η προμήθεια των μπουθ, της φυσούνας και των πλεξιγκλάς που θα τοποθετηθούν στο Στάδιο Μυτιλήνης.


Προσπαθούν να βρουν λύση μεταξύ τους
Με τα παραπάνω δεδομένα και βλέποντας την υπόθεση να κωλυσιεργεί, έχει προγραμματιστεί σύσκεψη σήμερα το μεσημέρι στην Περιφέρεια με την συμμετοχή των υπαλλήλων των τεχνικών υπηρεσιών Δήμου και Περιφέρειας, σε μια προσπάθεια να βρεθεί μια λύση για το τι μέλλει γενέσθαι. Με τα σημερινά δεδομένα μοιάζει πολύ δύσκολο, χρονικά πάντα, να αναλάβει ένας εκ των δυο να υλοποιήσει τις εργασίες αυτές, καθώς η γραφειοκρατία είναι μεγάλη και τα περιθώρια έχουν πλέον στενέψει επικίνδυνα. Ο Δήμος μέχρι πρότινος δεν είχε δείξει διάθεση να εμπλακεί στην ιστορία του Ταρλά και να επωμιστεί ευθύνες για την καθυστέρηση που παρατηρείται ενώ από την δική της πλευρά η Περιφέρεια έχει τελειώσει με τις δικές της υποχρεώσεις και δεν μπορεί ούτως η άλλως να αναλάβει τις εργασίες.


Έρχεται η Super League
Και ενώ ακόμη στη Λέσβο «ψάχνονται» για το τι θα γίνει, στις αρχές Αυγούστου αναμένεται στο νησί κλιμάκιο της Super League το οποίο θα επιθεωρήσει το Στάδιο για να δει αν μπορεί να πάρει αδειοδότηση. Το πρωτάθλημα ξεκινά στις 30 Αυγούστου και άλλα περιθώρια εκ των πραγμάτων δεν υπάρχουν, κάτι που σημαίνει πως αν μέχρι τότε δεν έχει υπάρξει εξέλιξη δεν αποκλείεται η εισήγηση να είναι αρνητική και η ΑΕΛΚ να αναγκαστεί να παίξει τα πρώτα της παιχνίδια στην Αθήνα.


Θέμα και με την κερκίδα
Εκτός βέβαια από όλα τα παραπάνω, πρόβλημα έχει δημιουργηθεί και με την κερκίδα που θα τοποθετηθεί για την εξυπηρέτηση των φιλοξενούμενων οπαδών. Η πλευρά της ΑΕΛΚ επιθυμεί να τοποθετηθεί αυτή στην απέναντι πλευρά από τις υπάρχουσες κερκίδες και όχι στο ρολόι. Ωστόσο την περασμένη εβδομάδα κάτοικοι της οδού Σκαμανδρίου επισκέφτηκαν την Περιφέρεια και εξέφρασαν την αντίθεση τους για να μπει εκεί η κερκίδα επικαλούμενοι ότι δεν προβλέπεται από την πολεοδομία κάτι τέτοιο. Μάλιστα το γεγονός ότι η ΓΓΑ διαμήνυσε προς τον Δήμο ότι η άδεια δόμησης για την τοποθέτηση της κερκίδας δεν μπορεί να εκδοθεί από την ίδια( κάτι που θα «έλυνε» τα χέρια του Δήμου) αλλά από την υπηρεσία που έδωσε την έγκριση δόμησης, κάνει πλέον αδύνατη την τοποθέτηση της στο συγκεκριμένο σημείο. Κατά τα άλλα το μοναδικό καλό στην ιστορία του Ταρλά είναι ότι προχωρά κανονικά η τοποθέτηση των πυλώνων οι οποίοι βρίσκονται στο στάδιο της συναρμολόγησης και μέχρι το τέλος Ιουλίου αναμένεται να έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση τους.

 

(φωτογραφίες: Γιώργος Παπαδόπουλος)

Μοιράσου το άρθρο!