Αθλητικά

27/09/2016 - 16:10

Αποτελέσματα 2nd Loutra MTB Race

Στις 10:30 το πρωί της Κυριακή 26/9/2016 δόθηκε η εκκίνηση του 4ου και τελευταίου γύρου του πρωταθλήματος ορεινής ποδηλασίας "Lesvos Ride MTB Grand Prix 2016".

Η χάραξη της διαδρομής από τις καλύτερες urban mtb που έχουν φτιαχτεί ποτέ... Αρκετές και απότομες κατηφόρες αλλά και μικρές ανηφόρες που εναλλάσσονταν με μεγάλες ήπιας κλήσης. Απολαυστικό χώμα, μεγάλες ταχύτητες, χρυσοπράσινοι ελαιώνες, παραδοσιακά πλακόστρωτα, μυρουδιά απ' τα σουβλάκια που ψήνονταν και σε τρυπούσε τη μύτη, πολύς κόσμος στις πλατείες και στα καφενεδάκια, γιαγιάδες στις αυλές των σπιτιών τους να παρακολουθούν τα περάσματα λες και ήταν στο Μονακό και περνούσε μπροστά από τις αυλές τους ο αγώνας της F1!!! - Νάτοι, νάτοι!!! Έρχονται!!!
Αρκετά μεγάλη η διαδρομή φέτος, ο γύρος ήταν σχεδόν 3,5 χλμ, με μεγάλη η μέση ταχύτητα, 800+ συνολικά υψομετρικά και 21,5 χλμ συνολικής δύσκολης απόστασης... Ο καιρός αν και απειλητικός από το πρωί, κατά τη διάρκεια του αγώνα είχε δυνατό ήλιο αλλά και το απαραίτητο δροσιστικό αεράκι. Τα τεχνικά σημεία της διαδρομής αρκετά με μονοπάτια, σκαλοπάτια, ποτάμι, χωματόδρομο, ελαιώνα αλλά και την απαραίτητη πινελιά των διοργανωτών, το πέρασμα μέσα από το εγκαταλειμμένο ελαιοτριβείο.
Αξιοσημείωτη η μεγάλη συμμετοχή παιδιών από 10 μέχρι 14 ετών, σε ειδικά διαμορφωμένη σηματοδοτημένη διαδρομή καθώς και οι δράσεις για μικρότερα παιδιά από 5 ετών, που γέμισαν το βάθρο στις απονομές με παιδικά χαμόγελα από μελλοντικούς πρωταθλητές.
Στα αγωνιστικά τώρα, εύκολη ήταν η επικράτηση του Δημήτρη Αλεξίου στον αγώνα, που με διαφορά κατέκτησε την πρώτη θέση, καθώς αποσπάστηκε από την αρχή από τους υπόλοιπους και παρέμεινε στην κορυφή μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας. Στη δεύτερη θέση ο πολύ καλός και σταθερά ανερχόμενος έφηβος Σκορδομπέκης Μαρίνος και τρίτος ο Κεντέρης Μιχάλης από τους βετεράνους. Όπως βλέπετε η γενική κατάταξη είχε αγωνιζόμενους από 3 διαφορετικές κατηγορίες.
Τώρα πάμε στις επιμέρους κατηγορίες που ανέβηκαν στο βάθρο:
 
Γυναικών:
Χατζέλη Αναστασία
Ζούρου Αφροδίτη
 
Εφήβων:
Σκορδομπέκης Μαρίνος
Κυλίτσης Χρόνης
Τελωνιάτης Νικόλαος
 
Βετεράνοι:
Κεντέρης Μιχάλης
Μπουντάκης Μπάμπης
Λαϊνάς Κώστας
 
Ανδρών:
Αλεξίου Δημήτρης
Καραντώνης Φώτης
Σάββας Σάββας

Μοιράσου το άρθρο!