Αθλητικά

06/04/2011 - 08:02

Άτυχος ο Ν.Ο.Μ. στη Β Φάση στα ημιτελικά των εφήβων

Πολύ άτυχος φάνηκε ο Ν.Ο.Μ. και δεν κατάφερε να προκριθεί στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Polo κατηγορίας «ΕΦΗΒΟΙ 2011» (γεννηθέντες μετά το 1995). Στην ημιτελική φάση που πραγματοποιήθηκε στις 1, 2 & 3 Απριλίου 2011, συμμετέχοντας στον Β’ Όμιλο Αττικής, αντιμετώπισε κατά σειρά στο Κολυμβητήριο της Γλυφάδας τις ομάδες: Ολυμπιάδα Πετρούπολης, Ν.Ο. Χαλκίδας, Α.Ν.Ο. Γλυφάδας και Ν.Ο. Χανίων.
Τα πλήρη αποτελέσματα της ομάδας του Ν.Ο.Μ. ήταν: Ν.Ο. ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: 9 – 10 Ν.Ο. ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ – Ν.Ο. ΧΑΛΚΙΔΑΣ: 6 – 0 Ν.Ο. ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ – Α.Ν.Ο. ΓΛΥΦΑΔΑΣ: 7 – 14 Ν.Ο. ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ – Ν.Ο. ΧΑΝΙΩΝ: 4 – 12 Τα τρία άτυχα αποτελέσματα, που σε καμία περίπτωση δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα, άφησαν το Ν.Ο.Μ. εκτός τελικής φάσης, με το Ν.Ο. Χανίων και τον Α.Ν.Ο. Γλυφάδας να παίρνουν τα δύο εισιτήρια. Οι εμφανίσεις των παιδιών ήταν εκπληκτικές και αν δεν υπήρχαν τα γνωστά πρόσφατα προβλήματα με το κλείσιμο του κολυμβητηρίου για μεγάλο διάστημα (βλάβες, πετρέλαιο, απεργίες), που στέρησαν από την ομάδα τη σωστή προετοιμασία όλο το Μάρτιο, σήμερα μπορεί να  πανηγυρίζαμε την πρόκριση στις 10 καλύτερες ομάδες της χώρας. Η τελική βαθμολογία του Β’ Ομίλου Αττικής,  διαμορφώθηκε ως ακολούθως:
  1. Ν.Ο. Χανίων, 8 βαθμοί,
  2. Α.Ν.Ο. Γλυφάδας, 6 βαθμοί,
  3. Ολυμπιάδα Πετρούπολης, 4 βαθμοί,
  4. Ν.Ο. Μυτιλήνης, 2 βαθμοί,
  5. Ν.Ο. Χαλκίδας, 0 βαθμοί.

Ο πρώτος αγώνας κόντρα στην Ολυμπιάδα Πετρούπολης, ενώ στην αρχή φάνηκε ότι ο Ν.Ο.Μ. θα επικρατούσε σχετικά εύκολα, εξελίχθηκε σε ένα ντέρμπυ για γερά νεύρα και δυστυχώς ήταν αυτός, που σχεδόν από την αρχή του τουρνουά, στέρησε από την ομάδα της Μυτιλήνης την πρόκριση. Ο Ν.Ο.Μ. από το πρώτο σφύριγμα επέβαλλε το ρυθμό του και προηγήθηκε άνετα στο 1ο οκτάλεπτο με 3 – 0. Στη συνέχεια με ηγέτη τον ανεπανάληπτο τερματοφύλακα Γιώργο Παχό, που έδειξε τη μεγάλη του κλάση και με σχετικά εχθρική διαιτησία, τα παιδιά του Ν.Ο.Μ., προηγούνταν μέχρι το τελευταίο δίλεπτο του αγώνα με ένα ή δύο γκολ διαφορά. Η έλλειψη αναπληρωματικών εφήβων και η εμφανής κούραση της βασικής επτάδας, ήταν οι καθοριστικοί παράγοντες που επέτρεψαν στην ομάδα των δυτικών προαστίων να «γυρίσει» κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή τον αγώνα, υπό τις έντονες επευφημίες των πολυάριθμων φιλάθλων της Ολυμπιάδας και υπό τα αποσβολωμένα βλέμματα των αρκετών Μυτιληνιών φιλάθλων, που αποχώρησαν από την πισίνα στεναχωρημένοι.

Ο δεύτερος αγώνας με αντίπαλο το Ν.Ο. Χαλκίδας, ήταν μια καλή προπόνηση για τους έφηβους του Ν.Ο.Μ., αν και το άνετο 6 – 0 δεν αντικατοπτρίζει απόλυτα την πραγματικότητα. Η διαφορά των δύο ομάδων δεν ήταν αχανής, αλλά η εκπληκτική άμυνα του Ν.Ο.Μ. σε συνδυασμό με τις απίθανες αποκρούσεις του κορυφαίου ίσως τερματοφύλακα της χώρας σε επίπεδο εφήβων, ήταν αυτή που δεν επέτρεψε στην ομάδα της Εύβοιας να σκοράρει ούτε μία φορά, γεγονός εξαιρετικά σπάνιο για αγώνα polo.

Ο τρίτος αγώνας με τον Α.Ν.Ο. Γλυφάδας ήταν κρισιμότατος και σε περίπτωση νίκης του Ν.Ο.Μ. θα προέκυπτε τριπλή ισοβαθμία (με τη Γλυφάδα και την Πετρούπολη), η οποία με προϋποθέσεις καλής διαφοράς τερμάτων, ενδεχομένως να έδινε την πρόκριση στην ομάδα της Μυτιλήνης. Το παιχνίδι εξελίχθηκε μέχρι τις αρχές του τέταρτου οκταλέπτου σε θρίλερ, με τους «γηπεδούχους» να έχουν μπλοκαριστεί επιθετικά και τους έφηβους του Ν.Ο.Μ. να αποδίδουν καταπληκτικό polo. Το ημίχρονο έληξε 5 – 5, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι δύο ομάδες ήταν σχεδόν ισοδύναμες. Ωστόσο στο τελευταίο οκτάλεπτο, η πλάστιγγα έγειρε υπέρ της Γλυφάδας, δείχνοντας μία ελαφρά ανωτερότητα στα «σημεία», ενώ τα παιδιά του Ν.Ο.Μ. προδόθηκαν από  τις δυνάμεις τους. Χωρίς περιθώρια ισάξιων αλλαγών, το ένα γκολ διαδεχόταν το άλλο, με αποτέλεσμα να φθάσουμε στο παραπλανητικό ευρύ σκορ, που σε καμιά περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Στα τελευταία δε λεπτά, όταν όλα είχαν πλέον κριθεί, χρησιμοποιήθηκαν και τα μικρά σε ηλικία παιδιά, ώστε να αποκτήσουν εμπειρίες, με αποτέλεσμα την περαιτέρω διεύρυνση του σκορ. Οι πολίστες της Μυτιλήνης, βγήκαν από την πισίνα με ψηλά το κεφάλι, αναγκάζοντας τους πολυάριθμους φίλους της Γλυφάδας να τους χειροκροτούν και να εκφράζονται με πολύ επαινετικά σχόλια, ιδιαίτερα δε για τον πανύψηλο τερματοφύλακα Γιώργο Παχό, ο οποίος δικαιολογημένα χαρακτηρίζεται από τους Μυτιληνιούς φιλάθλους, ως ο νέος «Γρηγόρης Καλαματιανός» της λεσβιακής και γιατί όχι, της ελληνικής υδατοσφαίρισης.

Ο τελευταίος αγώνας με αντίπαλο το Ν.Ο. Χανίων, δεν αντέχει σε καμία κριτική, δεδομένης της σπουδαίας κλάσης των Κρητικών και της μεγάλης διαφοράς δυναμικότητας με όλες τις ομάδες, γεγονός που τους καθιστά σαν ένα από τα αδιαφιλονίκητα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή. Αγώνας διαδικαστικού χαρακτήρα, έδωσε την ευκαιρία στον προπονητή Γιώργο Δάλλα να χρησιμοποιήσει πολλούς μικρούς αθλητές (κατηγορίας παίδων), ώστε να «κερδίσουν λεπτά συμμετοχής» και να διδαχθούν polo από ένα καλό «δάσκαλο», που αναμφισβήτητα είναι η ομάδα της δυτικής Κρήτης.

Η συγκεκριμένη αποστολή του Ν.Ο.Μ., έγινε με την ηθική και υλική συμπαράσταση του μεγάλου χορηγού της ομάδας NEL LINES”, χωρίς την πολύ σημαντική αρωγή της οποίας, η αποστολή αυτή θα ήταν ανέφικτη.

Το Δ.Σ. του Ν.Ο.Μ., ευχαριστεί τους αρκετούς Μυτιληνιούς φιλάθλους του Ν.Ο.Μ. από την Αθήνα που παρακολούθησαν τους αγώνες και συμπαραστάθηκαν στην ομάδα, αλλά και όσους συνόδευσαν την αποστολή από τη Μυτιλήνη.

Με την ομάδα εφήβων του Ν.Ο.Μ. που προπονεί ο Γιώργος Δάλλας με έφορο polo το Γιώργο Χρηστίδη, αγωνίστηκαν οι αθλητές: Γιώργος Παχός (τερμ.), Αλέξανδρος Αλαμανέλλης, Μάρκος Πίτσιος, Κωνσταντίνος Κυριάκης, Στράτος Πάντας, Γιάννης Κουτσκουδής, Άγγελος Μανιατέλλης, Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου, Ανατόλ Λαγκαδάς, Νίκος Μαϊστρέλλης, Στρατής Ματαρέλλης, Διονύσης Παντελής, Νίκος Λενέτης, Γιάννης Λενέτης.

Μοιράσου το άρθρο!