Αθλητικά

17/12/2014 - 20:50

Δικαιοσύνη στην Κρήτη.... ΟΦΗ - Καλλονή 1-1

Θέλει και τύχη για να πάρεις ματς. ΟΦΗ (βρέθηκε πίσω στο σκορ από το πουθενά και έμεινε με 10) και Καλλονή (δύο αναγκαστικές αλλαγές) δεν την είχαν στο «Γεντί Κουλέ» με το 1-1 να μοιάζει δίκαιο.
 
Χωρίς νικητή το ματς στο «Γεντί Κουλέ». ΟΦΗ και Καλλονή πάλεψαν για τη νίκη, όμως από την… καταστροφή και το 1-1 έχει θετικά και για τους δύο. 
 
Πολύ κακό το πρώτο ημίχρονο στο Ηράκλειο. Καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα μεσοεπιθετικά και το 0-0 δεν άλλαξε. Η Καλλονή άνοιξε το σκορ… από το πουθενά στο δεύτερο 45λεπτο, με τον διαιτητή να δείχνει σωστά την «άσπρη βούλα» για χέρι του Τριποτσέρη και τον Χουάνμα να ανοίγει το σκορ στο 70’. Για καλή του τύχη ο ΟΦΗ, απάντησε άμεσα με κεφαλιά του Μακρή στο 72’, όμως στην προσπάθειά του για ολική ανατροπή έμεινε με δέκα παίκτες. 
 
Το ματς:
 
 
Ιδιαίτερα προσεκτικές παρουσιάστηκαν οι δύο ομάδες στο ξεκίνημα του ματς. Η Καλλονή έδειξε να πατάει κάπως καλύτερα και πήρε την μπάλα στην κατοχή της, θέλοντας να φτιάξει παιχνίδι. Από την άλλη πλευρά, ο ΟΦΗ έδειχνε να μην μπορεί να απειλήσει, όμως χάρη στα λάθη στην άμυνα των φιλοξενούμενων άγγιξε το γκολ στο 14’, όμως ο Χογκ είπε «όχι» στις προσπάθειες των Πετρόπουλου και Μερεμπασβίλι να τον νικήσουν. 
 
Λεπτό με το λεπτό οι παίκτες του Γκατούζο άρχισαν να πατάνε καλύτερα, περιορίζοντας την Καλλονή, που δεν μπορούσε να πλησιάσει την περιοχή του Λόρια. Πάντως, ούτε οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανησυχήσουν ιδιαίτερα την αντίπαλη άμυνα κι έτσι η μπάλα «παίχτηκε» στο κέντρο, με τα πολλά λάθη να κυριαρχούν. Έτσι, το ημίχρονο έκλεισε στο 0-0, που ήταν απόλυτα δίκαιο βάση και της εικόνας των δύο ομάδων. 
 
Σε αντίθεση με το πρώτο 45λεπτο, ο ΟΦΗ ήταν η ομάδα που στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου είχε τα ηνία. Η Καλλονή ήταν εμφανές πως είχε δώσει μέτρα στο γήπεδο και οι Κρητικοί πήραν τον χώρο και προσπάθησαν να απειλήσουν. Η καλά οργανωμένη άμυνα της ομάδας του Ματζουράκη δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να δημιουργήσουν ιδιαίτερες φάσεις. Ο ρυθμός του παιχνιδιού χάλασε με την συμπλήρωση της ώρας, όμως αυτό φάνηκε να ευνοεί τον ΟΦΗ, που είδε την αντίπαλη ομάδα να «κλείνει» τις αλλαγές της λόγω τραυματισμών (Βαλιός και Τσαμπούρης). 
 
 
 
Μέσα στην ατυχία της, η Καλλονή στάθηκε τυχερή καθώς κέρδισε πέναλτι στο 68’, έπειτα από χέρι του Τριποτσέρη, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Χουάνμα δύο λεπτά αργότερα (70’). Ο ΟΦΗ αντέδρασε άμεσα. Στην πρώτη του ευκαιρία μετά το «σοκ» απάντησε με κεφαλιά του Μακρή (72’), βάζοντας φωτιά στο ματς. Οι Κρητικοί πίεσαν, όμως πάνω που άρχισαν να στριμώχνουν τον Χογκ και τους αμυντικούς του, ο Τριποτσέρης με νέο λάθος άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες. Πάντως, η ομάδα του Γκατούζο θα μπορούσε να πάρει τη νίκη αν ο Αντελέγιε δεν είχε στείλε την μπάλα άουτ στο 86’, σε σουτ αμαρκάριστος από το ένα μέτρο. 
 
ΟΦΗ (Τζενάρο Γκατούζο): Λόρια, Τριποτσέρης, Αντελέγιε, Μπανούσης (72’ Ροβίθης), Μονιάκης (54’ Φερνάντεθ), Πετρόπουλος, Λαμπρόπουλος, Μερεμπασβίλι, Στάθης, Μακρής, Μιλιάζες 
 
Στον πάγκο: Αγριμάκης, Δαμιανάκης, Μεϊτέ, Μπολάκης, Μαραθιανός 
 
Καλλονή (Γιάννης Ματζουράκης): Χογκ, Αναστασιάδης, Βαλιός (63’ Μπαρέρα), Αντέτζο, Γιορένε, Κεϊτά, Καλτσάς, Τσαμπούρης (66’ Πιπίνης), Στεβάνοβιτς, Καμαρά (46’ Ναβάρο), Χουάνμα 
 
Στον πάγκο: Αλέξιτς, Λεοζίνιο, Μανούσος, Μίνγκας, Μίνγκας 
 
Διαιτητής: Ιωάννης Δελφάκης 
 
Γήπεδο: Γεντί Κουλέ 
 
πηγη: sport-fm.gr

 

Μοιράσου το άρθρο!