Αθλητικά

04/10/2015 - 20:22

Έχασε με θεατρικό πέναλτι στο 93'. Καλλονή-Βέροια 0-1

Η

Βέροια  κέρδισε με 1-0 την Καλλονή στη Μυτιλήνη με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στις καθυστερήσεις, με τον Μερεμπασβίλι, όμως, να το κερδίζει μάλλον… θεατρικά.  Η εύκολη πτώση του Μερεμπασβίλι μέσα στην περιοχή στο φινάλε της αναμέτρησης  και η εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αμπντούν έδωσαν στη Βέροια ένα πολύ σημαντικό «τρίποντο» (0-1). 

Επαφή φαίνεται να υπάρχει, αλλά όχι στον… θεατρικό βαθμό που θέλησε να την αναδείξει ο άσος της Βέροιας.....χαρίζοντας στην ομάδα του τη δεύτερη φετινή της νίκη.
 
Αναλυτικά το  ματς 
 
Εντελώς διαφορετική η εικόνα του παιχνιδιού σε σχέση με την τελευταία αναμέτρηση της Καλλονής, στην οποία σημείωσε τέσσερα γκολ από το 10ο έως το 34ο λεπτό κόντρα στον Παναιτωλικό. Αν και οι… οιωνοί άλλο έδειχναν, καθώς οι γηπεδούχοι είχαν καλή φάση μόλις στα 13’’ με τον Μανούσο να αστοχεί από καλή θέση, στη συνέχεια το παιχνίδι ήταν πολύ σφιχτό. Άλλωστε και ο τρόπος που αγωνίζεται (φέτος) η Βέροια είναι εντελώς διαφορετικός συγκριτικά με τους Αγρινιώτες, καθώς η ομάδα του Γιώργου Γεωργιάδη είναι ισορροπημένη σε γενικές γραμμές. 
 
Οι καλές στιγμές του πρώτου μέρους ήταν μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν κυρίως από μακρινή απόσταση, με τον Ναζλίδη στο 13’ και τον Αμπντούν στο 32ο λεπτό, ενώ η καλύτερη τους στιγμή ήταν μια κεφαλιά του Νάστου λίγο πριν την ανάπαυλα. Από την άλλη πλευρά η Καλλονή πέραν της φάσης του Μανούσου, είχε στα μέσα του πρώτου μέρους μια καλή στιγμή του Ουκά που εκμεταλλεύτηκε σε αρκετές περιπτώσεις το γεγονός ότι είναι καλός στον… αέρα, επικρατώντας της αντίπαλης άμυνας, αλλά συνήθως αστοχούσε. 
 
Η πιο επικίνδυνη στιγμή του στο πρώτο ημίχρονο ήρθε στο 33’ όταν ο Γεωργίου βρέθηκε μέσα στην περιοχή, ύστερα από κάθετη πάσα, αλλά Λόπεθ βγήκε και του πήρε την… μπουκιά από το στόμα. 
 
Το δεύτερο μέρος ήταν αρκετά πιο ενδιαφέρον και βλεπόταν πιο ευχάριστα, καθώς το πρώτο «προκαλούσε» χασμουρητά. Εκτός των περισσότερων φάσεων είχε και ρυθμό ήταν πιο «ζωντανό». Παράλληλα, ήταν ανοιχτό σε όλα τα αποτελέσματα λόγω της απόδοσης των δύο ομάδων. Η Καλλονή ήταν αισθητά καλύτερη στο δεύτερος μέρος και σπατάλησε πιο καλές ευκαιρίες με καλύτερη αυτή του Γιορέντε στο 76’ που αστόχησε από το ύψος του πέναλτι, ενώ και στο 85ο λεπτό είχε πολύ καλή στιγμή ο Καλτσάς. Από την άλλη η 
Βέροια θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ στο 71’ όταν «εγκαταστάθηκε» στα αντίπαλα καρέ και η φάση ολοκληρώθηκε με ένα δυνατό σουτ του Μαγέφσκι έξω από την περιοχή.
 
Στο 63’ δεν υπήρξε (ορθώς) τέρμα για τη Βέροια, όταν Μερεμπασβίλι και Ναζλίδης συνεργάστηκαν, με τον Γεωργιανό να στέλνει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, αλλά ήταν Έλληνας επιθετικός ήταν εκτεθειμένος. 
 
Τελικά, το παιχνίδι κρίθηκε από μια λάθος υπόδειξη του διαιτητή της αναμέτρησης, Ευάγγελου Κιοτζένη που είδε πέναλτι στην εύκολη πτώση του Μερεμπασβίλι μέσα στην περιοχή στο 93’ και λίγα δευτερόλεπτα μετά ο Αμπντούν που ανέλαβε την εκτέλεση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, «ρίχνοντας» τον Χογκ που επέλεξε να πέσει δεξιά και ο Αλγερινός την έστειλε κέντρο και προς τα δεξιά. 
 
 
Διαιτητής ήταν ο Ευάγγελος Κιοτζένης (Ξάνθης), με βοηθούς τους Δήμο Αναστόπουλο (Αρκαδίας) και Βασίλειο Καραβασίλη (Καβάλας), ενώ τέταρτος ήταν ο Ιωάννης Δελφάκης (Αρκαδίας).
Κίτρινες: 12’ Καλτσάς, 73’ Ούκα, 90’+3 Μπαργκάν - 40’ Μαραγκός
ΚΑΛΛΟΝΗ (Θαλής Θεοδωρίδης): Χογκ, Αντέτζο, Αναστασιάδης, Ούκα, Κρολ, Καλτσάς, Κεϊτά, Σάμπα (46’ Κλαντρούμπσκι), Τσαμπούρης (72’ Γιορέντε), Γεωργίου (61’ Μπαργκάν), Μανούσος.
ΒΕΡΟΙΑ (Γιώργος Γεωργιάδης): Λόπεθ, Νάστος, Γιαννούλης, Πούγγουρας, Μαραγκός, Σιόντης (84’ Κόλα), Βεργώνης, Νέτο (57’ Μερεμπασβίλι), Αμπντούν, Μαγέφσκι, Ναζλίδης (69’ Καϊκούτ).
 
 
 
 

Δείτε το βίντεο με το γκολ και τις φάσεις του αγώνα

sport-fm.gr / novasports.gr

sport-fm.gr

Μοιράσου το άρθρο!