Αθλητικά

30/08/2014 - 21:23

(Εργο)Τέλεια πρεμιέρα για την Καλλονή στο γήπεδο της Μυτιλήνης

yle="text-align: justify;">Πρεμιέρα για την Καλλονή στο γήπεδο Μυτιλήνης.Καλλονή- Εργοτέλης 2-0. Η Λέσβος πανηγυρίζει την πρώτη νίκη της Καλλονής μέσα στην έδρα της .

 

 

 
Με γκολ των Καλτσά και Γιορέντε, η Καλλονή πήρε την πρώτη νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα και πρώτη στον «Ταρλά» στον οποίο αγωνίστηκε για πρώτη φορά στη SuperLeague. «Θύμα» της ομάδας του Γιάννη Μαντζουράκη, ο Εργοτέλης ο οποίος γνώρισε δεύτερη συνεχόμενη ήττα, εκτός έδρας καθώς στην πρεμιέρα είχε ηττηθεί 2-1 από τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη.
 
Ιδανικό ξεκίνημα
 
Μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα, λόγω και του πρώτου αγώνα της ομάδας στο πλαίσιο της Σούπερ Λίγκας στον «Ταρλά», η Καλλονή ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα. Η ομάδα του Γιάννη Μαντζουράκη, κατάφερε να πάρει τον έλεγχο της αναμέτρησης και να μην επιτρέψει στον Εργοτέλη να την απειλήσει. Η Καλλονή είχε τον έλεγχο, προσπάθησε να φτιάξει φάσεις με την ταχύτητα των Λεοζίνιο και Μανούσου, ωστόσο, το γκολ το βρήκε σε μια φάση που δεν… μύριζε πως θα είναι επικίνδυνη.
 
Στο 27’ ο Καλτσάς πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή κι αριστερά, έκανε το ψηλοκρεμαστό σουτ κι έστειλε τη μπάλα να αναπαυθεί στο βάθος της εστίας του Τσέρνι, δίνοντας προβάδισμα στην Καλλονή. Στη συνέχεια, με το υπέρ της σκορ, η ομάδα του Μαντζουράκη έπαιζε πιο άνετα κι αν ήταν προσεκτική στην κόντρα θα μπορούσε να έχει «καθαρίσει» νωρίτερα το ματς, ωστόσο οι Μανούσος και Λεοζίνιο αποδείχθηκαν… φλύαροι στην τελική προσπάθεια.
 
Με «υπογραφή» Γιορέντε
 
Στην έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, ο Φεράντο άλλαξε τον Γιουσούφ με τον Λυκογιάννη, θέλοντας να δυναμώσει τα άκρα του, από τα οποία κινδύνευε, με την Καλλονή να δίνει χώρο στους Κρητικούς. Για αρκετά μεγάλο διάστημα το ματς ήταν ισορροπημένο και ο Εργοτέλης φαινόταν πως μπορούσε να ψάξει με αξιώσεις την ισοφάριση, κάτι που δεν έγινε. Μάλιστα, στο 78’ τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα για την ομάδα του Ηρακλείου, αφού ο Μέγι είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα κι άφησε τον Εργοτέλη με δέκα παίκτης. Κάπου εκεί, η Καλλονή φάνηκε να «κλειδώνει» το ματς, καθώς είχε και το αριθμητικό πλεονέκτημα.
 
Η ομάδα της Λέσβου, κατάφερε να πετύχει και δεύτερο γκολ για να κάνει ακόμα πιο εορταστική την ατμόσφαιρα στον «Ταρλά». Οι «νησιώτες», στο 89’ με τον Γιορέντε να πετυχαίνει ένα πολύ όμορφο τέρμα, έφτασαν στο 2-0 και «σφράγισαν» τη νίκη τους μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Έτσι, η Καλλονή έφτασε στους 4 βαθμούς στο πρωτάθλημα, αφού στην πρεμιέρα πήρε τον βαθμό στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ, ενώ ο Εργοτέλης έμεινε χωρίς βαθμό.
 
Ο κορυφαίος του αγώνα
 
Μπορεί να μην σκόραρε, να μην είχε τις εμπνεύσεις που έχουμε δει από τα πόδια του στο παρελθόν, όμως, για ακόμα μια φορά ήταν ο κινητήριος μοχλός της ομάδας του. Ο λόγος για τον Λεοζίνιο, ο οποίος καθοδήγησε μαεστρικά την Καλλονή από τη μέση και μπροστά, μοίρασε πολύ ωραία το παιχνίδι της ομάδας του Ματζουράκη και ήταν μακράν ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του γηπέδου!

Καλλονή (Γιάννης Ματζουράκης): Χογκ, Βαλιός, Αναστασιάδης, Αντέτζο, Ναβάρο (66' Μίνγκας), Γιορέντε (90' Χωριανόπουλος), Κεϊτά, Λεοζίνιο, Καλτσάς, Μανούσος (82' Πιπίνης), Χουάνμα Εργοτέλης (Χουάν Φεράντο): Τσέρνι, Χαντί, Μεγί, Φιντέλεφ, Πίτσος, Κοζορώνης, Τζανακάκης, Γιουσούφ (46' Λυκογιάννης), Χαλκιαδάκης, Άλαν Ντα Σίλβα (73' Παμλίδης), Καζναφέρης (87' Σαϊνάτι)

onsport.gr

 

Λίγα λεπτά μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής της Καλλονής μας Γιάννης Ματζουράκης έδωσε συνέντευξη τύπου:

 
«Για μας ήταν μία πολύ καλή αρχή ως πρώτο επίσημο παιχνίδι. Δώσαμε χαρά στους εαυτού μας και στον κόσμο. Συγχαρητήρια στα παιδιά και για τη νίκη και για το θέαμα. Με 19 τελικές δεν πρόκειται για ένα απλό παιχνίδι. Ο Εργοτέλης πάλεψε το παιχνίδι. Είχαμε διαφορές και σε ποιότητα και σε ρυθμό».
Απαντώντας σε ερωτήματα δημοσιογράφων ο Γιάννης Ματζουράκης επισήμανε μεταξύ άλλων πόσο σημαντική ήταν η συμβολή του κόσμου στη νίκη της Καλλονής.
«Ο κόσμος βοήθησε πολύ. Ήταν δυνατός ο παλμός. Αυτό που θα μας βελτιώσει είναι ο ρυθμός, το δέσιμο των παικτών και τα επίσημα παιχνίδια».
 

 

Μοιράσου το άρθρο!