Αθλητικά

25/08/2014 - 21:01

Χαμός με το γήπεδο Μυτιλήνης - Τελεσίγραφο και...προπόνηση στο λίπασμα!

 
Τελεσίγραφο από την Super League προς την ΠΑΕ ΑΕΛ Καλλονής…
 
«Ξεκαθαρίστε το θέμα του γηπέδου Μυτιλήνης  σήμερα αλλιώς βρείτε άλλο γήπεδο…Δεν μπορούν να αγωνίζονται δύο ομάδες σε γήπεδο που αγωνίζονται ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Super League.
 
Η διοργανώτρια αρχή έλαβε το νέο παραχωρητήριο που έστειλε ο Δήμος Λέσβου με το οποίο ενημέρωνε την Super League και την ΑΕΛΚ ότι παραχωρεί τον Ταρλά και στην ομάδα της Καλλονής αλλά και στον Αιολικό.Στην ουσία ακυρώνει το παραχωρητήριο που είχε δώσει στην Καλλονή και την πετάει με αυτό τον τρόπο έξω από τον Ταρλά αφού η Super League είναι ανένδοτη.Έτσι πριν ακόμα κοπάσουν οι πανηγυρισμοί από το καλό ξεκίνημα της Καλλονής στην Τούμπα όπου πήρε δίκαιη ισοπαλία με 1 – 1 από τον ΠΑΟΚ, ο Δήμος Λέσβου ξεσπιτώνει την ομάδα του Νίκου Μιχαλάκη και στερεί από τους φιλάθλους του νησιού την ευκαιρία να δουν επιτέλους την ΑΕΛΚ και τους παίκτες της από κοντά και να τους χειροκροτήσουν.
 
Απογοητευμένος ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛΚ Νίκος Μιχαλάκης καταγγέλλει τη νέα Δημοτική Αρχή και συγκεκριμένα το νέο Δήμαρχο Σπύρο Γαληνό όπως και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Κώστα Αστυρακάκη ότι βγάζουν όλο το μένος τους ενάντια στην ομάδα που έβγαλε από την αφάνεια το Λεσβιακό ποδόσφαιρο και δοξάζει στα πέρατα της γης τη Λέσβο.
 
Ο Νίκος Μιχαλάκης είναι αποφασισμένος να κινηθεί πλέον δικαστικά κατά του Δήμου Λέσβου και των Νομικών Προσώπων του διεκδικώντας με αγωγές όλες τις ζημιές που θα υποστεί η ομάδα του αφού έχει στα χέρια του το παραχωρητήριο του Δήμου με βάση το οποίο κινήθηκε και επένδυσε για το μέλλον της Καλλονής και της Λέσβου.Από στιγμή σε στιγμή αναμένεται επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ Καλονής με την οποία θα ενημερώνει τους φιλάθλους της Λέσβου για τη στάση της νέας Δημοτικής Αρχής Λέσβου και θα θέτει τους τοπικούς μας άρχοντες στην κρίση τους.
 
πηγή: pamesport.gr /

 

 
Υπό το βλέμμα του νέου δημάρχου Μυτιλήνης ο Αιολικός έκανε προπόνηση στο γεμάτο με λίπασμα χλοοτάπητα * Έξαλλοι στην Καλλονή
 
Απίστευτά πράγματα συμβαίνουν στη Λέσβο με το γήπεδο του Ταρλά, το οποίο είναι η έδρα της Καλλονής στη Σούπερ Λίγκα μετά από ένα χρόνο ξεσπιτώματος εξαιτίας της κωλυσιεργίας των τοπικών αρχών.
Η ΑΕΛΚ το Σάββατο (23/8) έφυγε από το νησί και πήγε στη Θεσσαλονίκη για την κυριακάτικη αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Το ίδιο πρωί οι υπεύθυνοι της Καλλονής σε συνεργασία με την εταιρεία συντήρησης του χλοοτάπητα πραγματοποίησαν σειρά εργασιών εν όψει των επίσημων εντός έδρας υποχρεώσεων της ομάδας. 
Συγκεκριμένα, τοποθετήθηκαν 300 κιλά λίπασμα στον αγωνιστικό χώρο και ο επιβλέπων γεωπόνος απαγόρευσε κάθε χρήση για 48 ώρες (είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι το χρώμα του χορταριού ήταν αντί για πράσινο μπλε σε πολλά σημεία).
Παρ' όλα αυτά, όμως, ο Ταρλάς το ίδιο απόγευμα φιλοξένησε τον Αιολικό, ο οποίος προπονήθηκε κανονικά!
Οι προθέσεις των ανθρώπων του Αιολικού να μπουν στο γήπεδο ήταν γνωστές στη διοίκηση της Καλλονής ημέρες πριν. Μάλιστα, για αυτό το λόγο η ΠΑΕ ΑΕΛΚ είχε προτείνει, για να εξυπηρετήσει τον συντοπίτη της, να του παραχωρήσει το βοηθητικό της «Γ. Σκούφος». Αυτή η πρόταση όμως, δεν βρήκε ανταπόκριση και έτσι η ομάδα του Αιολικού, η οποία φέτος θα πάρει μέρος στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, αγνόησε τους γεωπόνους και μπήκε στο γήπεδο. Το χειρότερο, ωστόσο, ήταν ότι ουδείς έλαβε υπ’ όψιν του τους κινδύνους για τους ποδοσφαιριστές του Αιολικού, καθώς λόγω των λιπασμάτων και των φαρμάκων η επαφή με το χορτάρι μπορούσε να προκαλέσει αλλεργίες και άλλες δερματικές παθήσεις.
Όλα αυτά, πάντως, συνέβησαν υπό τις ευλογίες και το βλέμμα του νέου δημάρχου Μυτιλήνης Σπύρου Γαληνού, ο οποίος ενθάρρυνε τον Αιολικό να μπει στον Ταρλά αγνοώντας γεωπόνο και κινδύνους!
Έτσι, οι άνθρωποι της Καλλονής έγιναν έξαλλοι μαθαίνοντας με την επιστροφή της αποστολής τη Δευτέρα (25/8) από τη Θεσσαλονίκη, το τι ακριβώς συνέβη.
Επίσης, αξίζει να σημειωθεί, ότι κατά την παραμονή του Αιολικού στο δημοτικό στάδιο Μυτιλήνης ξηλώθηκαν και κάποια σήματα της ΑΕΛΚ, που ήταν τοποθετημένα μπροστά από τους παλιούς πάγκους του γηπέδου!
Πάντως, σε ό,τι αφορά το νέο δήμαρχο της πόλης, φαίνεται πως έχει μεγάλη κόντρα με την Καλλονή. Και αυτό διότι αν και η ΑΕΛΚ έχει προγραμματίσει φιλικό με την τουρκική Εσκίρ Σεχίρ για τις 7 Σεπτεμβρίου (στο διάστημα της διακοπής της Σούπερ Λίγκας λόγω της Εθνικής), ο Σπύρος Γαληνός αρνείται να δώσει το παραχωρητήριο στον Ταρλά για τη διεξαγωγή του! Αντίθετα, για την ίδια ημέρα ο δήμαρχος θέλει να προσφέρει το γήπεδο για φιλικό του Αιολικού. Μάλιστα, αρχικά ο συμπολίτης της ΑΕΛΚ ήθελε να φιλοξενήσει τον Λεβαδειακό, αλλά οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως οι Βοιωτοί, μαθαίνοντας τα προβλήματα που έχουν προκύψει με θύμα την Καλλονή, δεν αποδέχθηκαν την πρόσκληση του Αιολικού.  
 
πηγη: a-sport.gr

Μοιράσου το άρθρο!