Αθλητικά

09/06/2017 - 13:04

Ισοπαλία 3-3 αλλά υπήρξαν νικητές: ο αθλητισμός, η αλληλεγγύη, η Λέσβος

    <
    li>Γιάννης Αμανατίδης, Νίκος Λυμπερόπουλος και Χλωρός σκόραραν στον αγώνα με τους παλαίμαχους της Μπαρτσελόνα που ήρθε ισόπαλος
  • Βασικό «σύνθημα» της εκδήλωσης που ήταν αφιερωμένη στους πρόσφυγες και στους κατοίκους που τους στάθηκαν αλληλέγγυοι ήταν το «Sport Welcomes»

 

Τον φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα των βετεράνων της παγκοσμίου φήμης ποδοσφαιρικής ομάδας της Μπαρτσελόνα και ομάδας Επίλεκτων παικτών της Εθνικής Ελλάδας που έληξε με ισοπαλία 3-3 παρακολούθησαν χθες (8/6) στο δημοτικό στάδιο της Μυτιλήνης περισσότεροι από 3.000 πολίτες μαζί με πολλά προφυγόπουλα που γέμισαν με τον ενθουσιασμό τους την κερκίδα τους.
Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, η Μπαρτσελόνα μπήκε πιο ορεξάτη στον αγωνιστικό χώρο και με έναν Εντμίλσον που δεν θύμιζε σε τίποτα… βετεράνο ποδοσφαιριστή, κατάφερε να ανοίξει μόλις στο 8’ το σκορ, με ένα ασύλληπτο ψηλοκρεμαστό σουτ πίσω από το κέντρο!
 
Ωστόσο οι Επίλεκτοι της Εθνικής ισοφάρισαν άμεσα με τον Γιάννη Αμανατίδη να πλασάρει από κοντά για το 1-1. Οι Επίλεκτοι μάλιστα κατάφεραν πριν από τη λήξη του ημιχρόνου να κάνουν και την ολική ανατροπή με πολύ όμορφη ατομική προσπάθεια και εκτέλεση του Νίκου Λυμπερόπουλου για το 2-1. Πριν από την ανάπαυλα όμως, ο Βραζιλιάνος Εντμίλσον με απευθείας εκτέλεση φάουλ, νίκησε για δεύτερη φορά με εντυπωσιακό τρόπο τον Σουλογάνη για το 2-2.
 
 
Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε, η ελληνική ομάδα πήρε ξανά το προβάδισμα με γκολ του Χλωρού (3-2), αλλά η Μπαρτσελόνα που πίεσε για την ισοφάριση κατάφερε να φτάσει στο τελικό 3-3, με γκολ του Μπλανκέρα.
 
Ο ποδοσφαιρικός αγώνας οργανώθηκε από τον Δήμο Λέσβου, το Ίδρυμα της Ποδοσφαιρικής Ομάδας της Μπαρτσελόνα (Fundacio FC Barcelona) και την Ένωση Παικτών της Μπαρτσελόνα. Αποτελεί δε, μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος που υλοποιεί το Ίδρυμα της Μπαρτσελόνα με δωρεά από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».
 
 
Το βασικό «σύνθημα» της εκδήλωσης ήταν το «Sport Welcomes» («ο αθλητισμός καλωσορίζει») το οποίο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εμφανίστηκε ως #SportWelcomes.
 
 
Πριν τον αγώνα οι παίκτες της Μπαρτσελόνα επισκέφθηκαν τον δημοτικό καταυλισμό φιλοξενίας προσφύγων στον Καρά Τεπέ, ενώ στη συνέχεια, σε προπονητικό στάδιο της Μυτιλήνης, προπόνησαν 80 προσφυγόπουλα και 120 παιδιά από τη Μυτιλήνη.
 
 
Στρατής Μπαλάσκας / ΑΠΕ - ΜΠΕ
 

Μοιράσου το άρθρο!