Αθλητικά

21/09/2014 - 18:22

Ηττήθηκε η Καλλονή στην Τρίπολη με 1-0 από τον Αστέρα

Ο Αστέρας Τρίπολης λίγες μέρες μετά την επιτυχία του στην Τουρκία, ανάγκασε την Καλλονή στην πρώτη της ήττα (1-0) στο πρωτάθλημα. Οι Αρκάδες πήραν το προβάδισμα από την αρχή, χάρη στο γκολ του Μάσα (3') και το διατήρησαν μέχρι το τέλος.
 
Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να είχαν "καθαρίσει" από νωρίς το ματς, αλλά έχασαν πολλές κλασικές ευκαιρίες. Η καλλονή δεν ήταν καλή, ωστόσο θα μπορούσε να είχε "κλέψει" το βαθμό της ισοπαλίας με τον Κύπρου στο 86'.
 
Καλύτερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να περιμένει ο Στάικος Βεργέτης από τους παίκτες του. Ο Ρόλε στο τρίτο λεπτό γέμισε από τη μεσαία γραμμή, ο Μάσα προ του Χογκ τσίμπησε την μπάλα με το κεφάλι και την άφησε να καταλήξει στα ανυπεράσπιστα δίχτυα της Καλλονής.
 
Οι γηπεδούχοι είχαν κυριαρχήσει στο πρώτο δεκάλεπτο, διάστημα στο οποίο θα μπορούσαν να είχαν πετύχει και δεύτερο τέρμα. Μεγαλύτερη ευκαιρία, αυτή του Μάσα, αλλά αυτή τη φορά ο Χογκ βγήκε νικητής διώχνοντας δύσκολα με το ένα χέρι.
 
Μετά τα μισά του πρώτου ημιχρόνου ο ρυθμός έπεσε, με τις φάσεις μπροστά από τις δύο εστίας να γίνονται ολοένα και λιγότερες. Η Καλλονή δεν μπορούσε να βγει με αξιώσεις μπροστά και δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί και τα στημένα που είχε κερδίσει προς το τέλος του 45λεπτου, στο οποίο το σύνολο του Βεργέτη πήρε από νωρίς το προβάδισμα και το κρατούσε χωρίς να κινδυνέψει.
 
Ο τεχνικός του Αστέρα με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει και δεύτερη αλλαγή. Στο 20' ο Σανκαρέ αποχώρησε τραυματίας και έδωσε τη θέση του στον Ζησόπουλο, ενώ στο 46' ο Γιαννιώτας μπήκε αντί του Μπαντιμπαγκά. Ο υψηλόσωμος κεντρικός αμυντικός δέχθηκε χτύπημα και ζήτησε αλλαγή, ενώ ο Μπαντιμπαγκά ένοιωσε ενοχλήσεις.
 
Η εικόνα και στο δεύτερο 45λεπτο ήταν ίδια. Ο Αστέρας είχε την κατοχή, είχε και τις ευκαιρίες, αλλά ήταν... απρόσεκτος στην τελική προσπάθεια και διατηρούσε με αυτό τον τρόπο στο παιχνίδι την καλλονή.
 
Ο Μάσα μέσα σε ένα πεντάλεπτο είχε τρεις καλές ευκαιρίες για να πανηγυρίσει περισσότερα γκολ στο ματς, αλλά σε καμία δεν βρήκε δίχτυα. Οι φιλοξενούμενοι έγιναν πιο επιθετικοί, μετά και τις αλλαγές του Μαντζουράκη, απειλώντας για πρώτη φορά δύο πρώην Αρκάδες στο 55'. Ο Ναβάρο έκλεψε και έφυγε στην αντεπίθεση, γύρισε από τα δεξιά και ο Χουάνμα με σουτ έστειλε την μπάλα πάνω από το δοκάρι.
 
Αυτή ήταν η τελευταία ευκαιρία της Καλλονής, πριν αυτή του 86'. Ο Καμαρά "πάτησε" στον συμπαίκτη του και ο Κύπρου αστόχησε από πλεονεκτική θέση αφήνοντας έτσι την ομάδα του χωρίς γκολ στο παιχνίδι.
 
Οι δηλώσεις του Γιάννη Ματζουράκη αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης:
 
«Στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα δε διεκδικήσαμε τίποτα. Όμως θα μπορούσαμε να πάρουμε κάτι στο δεύτερο ημίχρονο από τις μεγάλες ευκαιρίες των Χουάνμα και Κύπρου».
 
Συνθέσεις
 
Αστέρας Τρίπολης: Κοσίτσκι, Λούι, Παντελιάδης, Γκοϊάν, Σανκαρέ (23΄ Ζησόπουλος), Μουνάφο, Τιέ Μπι, Ρόλε (82΄ Φερναντες), Μάσα, Μπαντιμπανγκά (46΄ Γιαννιώτας), Πάρα
 
ΑΕΛΚ : Χογκ, Βαλιός (74΄ Μίνγκας), Αντέγιο, Αναστασιάδης, Πιπίνης (46΄ Καμαρά), Γιορέντε, Ναβάρο, Καλτσάς, Χουανμα, Λεοζίνιο (74΄ Κύπρου), Κεϊτά

 

Μοιράσου το άρθρο!