Αθλητικά

19/05/2015 - 11:10

Κινδυνεύει με λουκέτο το γήπεδο Μυτιλήνης

Γ

ράφει: Στρατής Τσιντώτας / εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ της Λεσβου


ΑΝ ΔΕΝ ΕΚΔΟΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΑΔΕΙΑ

Την παραπάνω ημερομηνία λήγει η παράταση που έχει δώσει η Περιφέρεια και από κει και πέρα δεν θα μπορούν να ορίζονται παιχνίδια ή άλλες αθλητικές εκδηλώσεις. Ακόμη δεν έχει κατατεθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου ο σχετικός φάκελος στην Πολεοδομία, αν και εδώ και ένα χρόνο είναι γνωστό το θέμα.

Μπορεί στην Δημοτική Αρχή να έχουν ρίξει το βάρος στην ονοματοδοσία του Σταδίου Μυτιλήνης, ωστόσο για να σοβαρευτούμε πλέον δεν είναι το πώς θα ονομάζεται η αθλητική εγκατάσταση, αλλά το αν θα μπορεί να φιλοξενεί αγώνες και την νέα ποδοσφαιρική σεζόν. Και αυτό καθώς το Στάδιο – όπως έχουμε επανειλημμένα γράψει – δεν έχει (με την ανακατασκευή που έγινε και τις επιπλέον εργασίες) οικοδομική άδεια, κάτι που σημαίνει πως δεν μπορούν εκεί να ορίζονται παιχνίδια ή άλλες αθλητικές εκδηλώσεις.

Και για να ακριβολογούμε το Στάδιο Μυτιλήνης έχει πάρει μια προσωρινή παράταση μέχρι τις 30 Ιουνίου του τρέχοντος έτους από την Περιφέρεια και από εκεί και πέρα θα πρέπει να έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια και να είναι νόμιμο πολεοδομικά ώστε να μπορούν να ορίζονται παιχνίδια. Διαφορετικά θα υπάρξει σοβαρότατο πρόβλημα για την Καλλονή, που κινδυνεύει να ξεσπιτωθεί για μια ακόμη φορά λόγω της ολιγωρίας των αρμοδίων. Το θέμα δεν είναι ούτε γραφειοκρατικό, ούτε τυπικό όπως πολλοί πιστεύουν και αν δεν κινηθούν άμεσα τόσο η τεχνική υπηρεσία του δήμου όσο και οι υπόλοιπες εμπλεκόμενες υπηρεσίες (που θα έπρεπε ήδη να έχουν προχωρήσει τις διαδικασίες) τότε δεν είναι καθόλου απίθανο, όπως στην περίπτωση του κολυμβητηρίου, να μπει και εδώ λουκέτο μέχρι νεωτέρας.



Περιμένουν την απόφαση του Σ.Α.

Στο Στάδιο Μυτιλήνης μετά τις εργασίες που έγιναν για την ανακατασκευή του θα πρέπει να γίνει αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας, δεδομένου ότι είχαμε την τοποθέτηση νέων πυλώνων και του σκέπαστρου στην κεντρική κερκίδα. Αυτό μάλιστα έπρεπε να έχει γίνει από την προηγούμενη χρονιά, ωστόσο λόγω της καθυστέρησης που υπήρξε στο να ολοκληρωθούν οι εργασίες και του γεγονότος ότι η Καλλονή έπρεπε να αγωνιστεί στον Ταρλά, η Περιφέρεια έδωσε παράταση μέχρι τις 30/6 προκειμένου να εκδοθεί η οικοδομική άδεια του Σταδίου και έτσι οι αγώνες ορίζονταν κανονικά. Από τότε όμως μέχρι σήμερα αν και έχουν περάσει μήνες, η άδεια όχι μόνο δεν έχει εκδοθεί αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα έχει εκδοθεί πριν από τις 30 Ιουνίου.

Πού βρίσκεται σήμερα το όλο θέμα; Σύμφωνα με την Προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Μαριάνθη Στυλιανίδου, ο φάκελος για να κατατεθεί στην Υπηρεσία Δόμησης είναι σχεδόν έτοιμος, καθώς απομένει μόνο η έγκριση από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής το οποίο συνεδριάζει κάθε Παρασκευή. Ακόμη όμως και να δώσει την έγκριση του το Σ.Α. θα πρέπει να περάσουν αρκετές ημέρες ώστε αυτή να φτάσει στην τεχνική υπηρεσία (να καθαρογραφεί κτλ.), ενώ η κατάθεση του φακέλου στην υπηρεσία δόμησης με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις δεν μπορεί να γίνει νωρίτερα από τα μέσα Ιουνίου.

Από κει και πέρα θα πρέπει η υπηρεσία με τους αρμόδιους μηχανικούς της να εξετάσει τον φάκελο κάνοντας και τους σχετικούς ελέγχους και στην συνέχεια να εκδώσει την οικοδομική άδεια. Αυτό όπως λένε άνθρωποι που γνωρίζουν από τέτοιους είδους διαδικασίες μπορεί να πάρει χρονικά από 2 εβδομάδες έως και 3 χρόνια ανάλογα με την κάθε υπόθεση και τις παραμέτρους της.

 

Γιατί καθυστέρησαν τόσο πολύ;

Με τα παραπάνω δεδομένα θα είναι ευτύχημα αν το Στάδιο μπορέσει να είναι εντάξει πολεοδομικά μέσα στον Ιούλιο ή τον Αύγουστο και αυτό πάντα με την προϋπόθεση πως όλα θα κυλήσουν ομαλά χωρίς ενστάσεις, δηλαδή και χωρίς να υπάρχει κωλυσιεργία από πλευράς των αρμοδίων. Το ερώτημα βέβαια στην προκειμένη περίπτωση είναι γιατί πρέπει να φτάσουμε και πάλι στο και πέντε για να γίνει μια δουλειά που θα έπρεπε να έχει ήδη ολοκληρωθεί, καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες είχαν από το περασμένο καλοκαίρι το χρονικό περιθώριο να προχωρήσουν τις διαδικασίες. Μάλιστα όπως τόνισε στα «Νέα της Λέσβου» στέλεχος της προηγούμενης δημοτικής αρχής Βουνάτσου, είχε την διαβεβαίωση λίγο πριν αναλάβει ο Σπύρος Γαληνός ότι εντός ενός μηνός θα είχε εκδοθεί η οικοδομική άδεια.

Μοιράσου το άρθρο!