Αθλητικά

25/10/2014 - 17:32

Κλεφτοπόλεμος μεταξύ Καλλονής και ΠΑΣ Γιάννενα

style="text-align: justify;"> 
Φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι, με τον ΠΑΣ και την Καλλονή να το τηρούν στα Γιάννενα. Κανείς δεν ήθελε να χάσει, όμως στο φινάλε χάθηκαν τεράστιες ευκαιρίες για να ξεφύγουν απ' το 0-0.
 
Στο 0-0 κόλλησαν στους Ζωσιμάδες ΠΑΣ και Καλλονή, στο ματς που άνοιγε την 8η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. 
 
Το παιχνίδι ήταν αρκετά μοιρασμένο μέχρι το 52ο λεπτό, όταν ο Λίλα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. 
 
Από εκεί και πέρα οι Γιαννιώτες οπισθοχώρησαν, θέλοντας να διαφυλάξουν τον βαθμό, όμως η ομάδα της Λέσβου δεν ρίσκαρε ιδιαίτερα. Πάντως, οι παίκτες του Γιάννη Ματζουράκη θα μπορούσαν να φύγουν με τη νίκη από την πρωτεύουσα της Ηπείρου, αν ο Στεβάνοβιτς νικούσε τον Βελλίδη σε τετ-α-τετ στο 82ο λεπτό. Με την πίκρα έμειναν και οι γηπεδούχοι, που είδαν το σουτ του Ντάσιου να καταλήγει στο δοκάρι του Χογκ στο 90+1'. 
 
 
Το ματς: 
Φοβερό ξεκίνημα για τις δύο ομάδες στο ματς. Τόσο ο ΠΑΣ, όσο και η Καλλονή μπήκαν πολύ δυνατά στο γήπεδο και μάλιστα πριν από την συμπλήρωση του πρώτου πεντάλεπτου είχαν από μία μεγάλη ευκαιρία. Ο εξαιρετικός ρυθμός των πρώτων λεπτών έπεσε σταδιακά με την ομάδα της Λέσβου να παίρνει την κατοχή, ενώ οι γηπεδούχοι παρά τις προσπάθειές τους δεν μπορούσαν να φτάσουν εύκολα την εστία του Χογκ. 
 
Το παιχνίδι μεταφέρθηκε κατά κύριο λόγο στο κέντρο. Η «πολυκοσμία» στην μεσαία γραμμή δεν επέτρεψε σε καμία από τις δύο ομάδες να δημιουργήσει φάσεις μέσα από την αντίπαλη περιοχή κι έτσι οι λιγοστές προσπάθειες που έγιναν, ήταν σουτ τα οποία δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τους δύο γκολκίπερ. Στο φινάλε του ημιχρόνου κυριάρχησαν οι σκληρές μονομαχίες με το 0-0 να παραμένει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Μάνταλου. 
 
«Σφιχτό» ματς και στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Από το 52ο λεπτό τα αριθμητικά δεδομένα άλλαξαν, αφού ο Άντι Λίλα αντίκρισε –σωστά- την δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον Μάνταλο, αφήνοντας τον ΠΑΣ με παίκτη λιγότερο. Η Καλλονή δεν άλλαξε ιδιαίτερα τα πλάνα της και δεν ανέβασε τις γραμμές, θέλοντας να διασφαλίσει το «μηδέν» στα μετόπισθεν. 
 
Δειλά-δειλά οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να γίνονται πιο πιεστικοί με το πέρασμα των λεπτών. Ο «Άγιαξ της Ηπείρου», μοιραία, αναγκάστηκε να οπισθοχωρήσει καθώς πλέον προτεραιότητα αποτελούσε η άμυνα. Η Καλλονή «έβγαλε» κάποιες φάσεις κυρίως με σουτ έξω από την περιοχή, όμως δεν άγχωσε ιδιαίτερα τον Βελλίδη. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ έγινε ήρωας για την ομάδα του στο 82’, όταν νίκησε τον Στεφάνοβιτς από θέση τετ-α-τετ κρατώντας το 0-0. Την ευκαιρία τους για να κλέψουν τη νίκη είχαν στο φινάλε και οι παίκτες του Πετράκη, όμως το σουτ του Ντάσιο στο 90+1' κατέληξε στο δοκάρι. 
 
 
Οι συνθέσεις:
ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Μπέριος, Ακόστα (79’ Ντάσιος), Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Χαρίσης, Τσουκαλάς (85’ Γιάκος), Ιλιτς (55’ Μανιάς), Στρούνα, Τσάβες, Λίλα 
Στον πάγκο: Σωτηρίου, Σαπαλίδης, Ηλιάδης, Ναδάλες 
 
Καλλονή (Ματζουράκης): Χογκ, Αναστασιάδης, Βαλιός, Αντέγιο, Μπαρέρα (60’ Στεφάνοβιτς), Κειτά, Γιορέντε (80’ Κύπρου), Ναβάρο (75’ Πιπίνης), Σάλες, Μανούσος, Χουάνμα 
Στον πάγκο: Αλέξιτς, Τσαμπούρης, Κριπιντίρης, Χωριανόπουλος 
 
Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος 
Γήπεδο: Ζωσιμάδες 
 
 
πηγή: www.sport-fm.gr
 

Μοιράσου το άρθρο!