Αθλητικά

13/12/2014 - 19:10

Μηδε(ν) καλλονή.... Καλλονή - Παναιτωλικός 0 - 0

yle="text-align: justify;">Δεν τα κατάφερε η Καλλονή...  Λευκή ισσοπαλία μέσα στην έδρα της με τον Παναιτωλικό και απώλεια δύο βαθμών συνεχίζοντας τις μέτριες εμφανίσεις των τελευταίων αγωνιστικών.  Στο κακό σημερινό αποτέλεσμα βοήθησε και η διαιτησία που ακύρωσε γκολ της Καλλονής στο 91' (υπόδειξη  για οφσαιντ). To γκολ του Βαλιού όπως έδειξε και η συνδρομητική τηλεόραση έπρεπε να μετρήσει κανονικά. Για πρώτη φορά ακούστηκαν και αποδοκιμασίες φιλάθλων για την απόδοση της ομάδας.

Η συνέχεια θα είναι ακόμη πιο δύσκολη κόντρα σε ΟΦΗ στην Κρήτη, Ολυμπιακό στο γήπεδο Μυτιλήνης, Ατρόμητο και ΠΑΟΚ εκτός έδρας. Παιχνίδια που είναι δύσκολο να χαρίσουν πολλούς βαθμούς στην Καλλονής.

 

Το ματς
 
Στην απόλυτη μετριότητα έμειναν οι δύο αντίπαλοι σπαταλώντας το πρώτο 15λεπτο που αποδείχθηκε απόλυτα ανιαρό. Έκτοτε, το ματς απέκτησε έναν στοιχειώδη ρυθμό. Η Καλλονή προσπαθούσε να φανεί απειλητική προς την εστία των φιλοξενούμενων. Ωστόσο, ο Παναιτωλικός απορροφούσε πλήρως την πίεση έχοντας τον σταθερότατο Ράφαελ κάτω από τα δοκάρια.
Ο Βραζιλιάνος μπλόκαρε σε επικίνδυνο σουτ του συμπατριώτη, Λεοζίνιο (20’). Παρόμοια ψυχραιμία έδειξε ακόμη στο πλασέ του Μανούσου (29’) ο οποίος κινήθηκε στη πλάτη της αγρινιώτικης άμυνας. Ο Χουάνμα εναλλασσόταν στην κορυφή της επίθεσης με τον Καμαρά και απείλησε επιχειρώντας μακρινό σουτ (31’). Επίσης, ο Ράφαελ μπλόκαρε βολέ του Μανούσου (44’). Ενδιάμεσα, ο Παναιτωλικός μπορούσε ν’ αποκομίσει προβάδισμα έπειτα από δυνατό σουτ του Γοδόϊ (36’).
Η Καλλονή κυριάρχησε στο δεύτερο ημίχρονο και ο Παναιτωλικός ανταποκρίθηκε τελικά στο πρώτο διάστημα πίεσης εκ μέρους των γηπεδούχων. Έτσι, ο Χουάνμα επωφελήθηκε από λάθος του Κουτρουμάνου πλασάροντας άουτ (51’). Ένα τάκλιν του Ράφαελ αποσόβησε τα χειρότερα για τους «γαλαζοκίτρινους» τόσο στην προσωπική ενέργεια του Καμαρά (54’), όσο και στο μακρινό σουτ του Λεοζίνιο (55’).
Ο Μάκης Χάβος επενέβη προσθέτοντας τρίτο κεντρικό μέσο δίπλα στους Καλογέρη – Γοδόϊ προκειμένου ν’ αποκομίσει περισσότερο έλεγχο στο ματς και λιγότερη πίεση προς τα μετόπισθεν. Ο Παναιτωλικός πάτησε περιοχή στο 69ο λεπτό, όταν ο Κέβιν Γκαρσία έγινε τελικός αποδέκτης και σούταρε άουτ. Βέβαια, οι φιλοξενούμενοι έκαναν αρκετά φάουλ περιμετρικά της περιοχής τους. Για καλή τους τύχη όμως χάθηκε μία σπουδαία ευκαιρία σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λεοζίνιο (77’). Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν τρία λεπτά αργότερα καθώς η μπάλα πέρασε εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Χογκ στο πλασέ του Καλογέρη!
Στο μεταξύ, ο Γιάννης Ματζουράκης προχώρησε σε αρκετές ανακατατάξεις στη διάταξη των γηπεδούχων. Οι φιλοξενούμενοι παρέμεναν οργανωμένοι στα μετόπισθεν και έμοιαζαν να αρκούνται στο βαθμό της ισοπαλίας. Εξάλλου, η Καλλονή παραμένει η μοναδική ομάδα που διατηρεί ανέπαφη άμυνα στις εντός έδρας αναμετρήσεις της.
Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων κατεγράφη μία φάση που έκρινε το ματς. Ο επόπτης υπέπεσε σε γκάφα ολκής υποδεικνύονταν λανθασμένα οφσάϊντ με τον Βαλλιό να σκοράρει προ κενής εστίας.
 
Δεν… μάσησε τα λόγια του ο Γιάννης Ματζουράκης. Ο τεχνικός της Καλλονής, στην αρχική του τοποθέτηση στην συνέντευξη Τα΄που, έκανε λόγο για αλλοίωση αποτελέσματος στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, όπου ακυρώθηκε –λανθασμένα- γκολ του Βαλλιού στις καθυστερήσεις. 
Εν συνεχεία, τόνισε πως στα τελευταία παιχνίδια η ομάδα του έχει κάθε λόγο να διαμαρτύρεται και για άλλες φάσεις. 
Αναλυτικά το σχόλιό του: 
«Δουλέψαμε καλά για την νίκη, ωστόσο, το αποτέλεσμα δεν είναι καλό και δεν είναι καλό επειδή υπήρξε αλλοίωση. Στην πολιτική μας δεν είναι οι διαμαρτυρίες, αλλά στα τελευταία παιχνίδια έχουμε τέτοια λάθη, είτε γκολ στην Ξάνθη είτε οφσάιντ με τη Νίκη, όταν είσαι μικρός σε κάνουν μικρότερο».
 
Το live της αναμέτρησης sportvox.gr
90'+3' Τέλος του αγώνα
90'+1' O Βαλιός σκοράρει, αλλά υποδεικνύεται λανθασμένα σε θέση οφσάϊντ. Ο εν λόγω καλυπτόταν από την άμυνα του Παναιτωλικού. Προφανώς ο βοηθός διαιτητή μπερδεύτηκε διότι ο Αναστασιάδης ήταν ο εκτεθειμένος.
84' Ο Ναβάρο αντικαθιστά τον Λεοζίνιο.
82' Στη θέση του Αντρέ Άλβες πέρασε ο Βασιλείου.
80' Σέντρα του Κάπελ, έδιωξε ο Γιορέντε και ο Καλογέρης πλασάρει εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Χογκ!
79' Υπέροχη κίνηση του Μαρτίνες που σεντράρει από δεξιά και ο Χογκ μπλοκάρει μία αδύναμη κεφαλιά του Άλβες.
77' Πανέξυπνη εκτέλεση φάουλ του Λεοζίνιο από δεξιά και η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξιό δοκάρι του Ράφαελ!
75' Κίτρινη κάρτα βλέπει ο Εντζεγκέλε που τράβηξε τον Μίνγκα από τη φανέλα.
71' Οι Μίνγκας και Καλτσάς αντικαθιστούν τους Μανούσο και Κααμρά. 
69' Ο Κόρμπος άφησε στον Άλβες που σεντράρει και ο Κέβιν εξαπολύει βολέ στα ύψη!
63' O Κουτρομάνος αποχωρεί και ο Κόρμπος περνά ως αλλαγή.
57' O Kαλογέρης αντικαθιστά τον τραυματία Φωτάκη.
55' Σουτ του Λεοζίνιο μάζεψε ο Ράφαελ.
54' Ο Καμαρά κινήθηκε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και ο Ράφαελ απομάκρυνε με τα πόδια.
51' Λάθος από τον Κουτρομάνο που δέχθηκε πίεση από τον Χουάνμα... Ο Ισπανός έκανε κακό σουτ.
50' Ο Κάπελ κινείται εκτός περιοχής και σουτάρει, άουτ.
Σέντρα στο δεύτερο μέρος δίχως αλλαγές εκατέρωθεν.
 
45'+1' Τέλος πρώτου ημιχρόνου
44' Δυνατό σουτ εξαπολύει ο Μανούσος και ο Ράφαελ μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια.
37' Διαγώνια κίνηση του Καμαρά από αριστερά και αδύναμο σουτ πάνω στον Ράφαελ.
36' Κόρνερ παραχωρεί ο Αντέτζο σε διεκδίκηση με τον Αντρέ Άλβες. Ο Γοδόϊ επωφελείται και σουτάρει άουτ!
34' Κίτρινη κάρτα στον Στεφάνοβιτς για σκληρό μαρκάρισμα στον Κέβιν.
31' Δυνατό σουτ εκτός περιοχής του Χουάνμα, άουτ!
29' Ο Μανούσος έφυγε στην πλάτη του Κέβιν και ο Ράφαελ μπλοκάρει στη δεξιά του γωνία!
27' Κίτρινη κάρτα βλέπει ο Κούσας για μαρκάρισμα στον Λεοζίνιο.
22' Αδύναμο πλασέ του προωθημένου Εντζεγκέλε και ο Χογκ μάζεψε άνετα.
21' Εκτέλεση φάουλ από δεξιά που ανέλαβε ο Φωτάκης και ο Κεϊτά παραχώρησε κόρνερ. Οι γηπεδούχοι απομάκρυναν τελικά.
20' Τεράστια ευκαιρία για την Καλλονή! Ο Καμαρά "έκοψε" από αριστερά, έδιωξε άτσαλα ο Κούσας με τον Λεοζίνιο να σουτάρει πάνω στον Ράφαελ!
18' O Aντρέ Άλβες απέφυγε τον Κεϊτά και πάτησε περιοχή ανοίγοντας το κοντρόλ... Ο Χογκο μάζεψε δίχως πρόβλημα.
15' Ο Χουάνμα επωφελείται σε απομάκρυνση των φιλοξενούμενων μετά από εκτέλεση φάουλ του Λεοζίνιο. Ο Ισπανός σουτάρει αρκετά μέτρα πάνω από την εστία του Ράφαελ.
14' Πρώτη κίτρινη κάρτα στο ματς και την αντικρίζει ο Φωτάκης. Ήταν ένα σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Χουάνμα.
12' O Aντρέ Άλβες κέρδισε πέναλτι από δεξιά σε διεκδίκηση με τον Βαλιό. Ο Νικολάς Μαρτίνες εκτέλεσε, αλλά ο Κεϊτά απομάκρυνε οριστικά. 
10' H Kαλλονή προσπαθεί να περιορίσει τον Παναιτωλικό στο μισό γήπεδο. Εκατέρωθεν σημειώνονται πολλά λάθη.
Σέντρα στο κατάμεστο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης σφύριξε ο διαιτητής Παπαπέτρου!
 
Οι συνθέσεις:
Καλλονή (Γιάννης Ματζουράκης): Χογκ, Αναστασιάδης, Αντέτζο, Βαλιός, Γιορέντε, Στεβάνοβιτς, Κεϊτά, Λεοζίνιο (84’ Ναβάρο), Μανούσος (71’ Μίνγκας), Καμαρά (71’ Καλτσάς), Χουάνμα 
Στον πάγκο: Δαύκος, Τσαμπούρης, Χωριανόπουλος, Πιπίνης 
 
Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Ράφαελ, Κουτρουμάνος (63’ Κόρμπος), Κούσας, Εντζεγκέλε, Κέβιν, Γοδόι, Φωτάκης (57’ Καλογέρης), Μαρτίνεθ, Μύγας, Κάπελ, Άλβες (82’ Βασιλείου) 
Στον πάγκο: Στεφανάκος, Παπουτσογιαννόπουλος, Κωνσταντινόπουλος, Μήλιος 
 
Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου 
Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Λέσβου
 
 
 

Μοιράσου το άρθρο!