Αθλητικά

21/02/2015 - 19:16

Νίκη - "ανάσα" για την Καλλονή κόντρα στα Γιάννενα

style="text-align: justify;"> 
Την βαθμολογική «ανάσα» που χρειαζόταν για να μην μπλέξει σε περιπέτειες πήρε η Καλλονή! 
Η ομάδα της Λέσβου  με το παρθενικό τέρμα του Πετρόπουλου (3’) έκαμψαν την αντίσταση του ΠΑΣ Γιάννινα (1-0), που είδε το «σφυροκόπημά» του -κυρίως στο πρώτο μέρος- να πηγαίνει στα… σκουπίδια. 
 
Πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα ύστερα από τρία ανεπιτυχή αποτελέσματα για την ομάδα του Βλάχου, δεύτερη διαδοχική ήττα για τον «Άγιαξ της Ηπείρου» που χάνει έδαφος για την υπέρβαση των πλέι οφ. Από ένα δοκάρι για τους δύο αντιπάλους. 
 
Το ματς: 
Η μεν… βρισκόταν στον αγωνιστικό χώρο, ο δε ήταν… κάπου αλλού! Εκμεταλλευόμενη την κακή εκκίνηση του ΠΑΣ Γιάννινα, η Καλλονή όχι μόνο έπαιζε μονότερμα στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά κατάφερε να ανοίξει και το σκορ με τον Πετρόπουλο να πιάνει στον «ύπνο» την άμυνα και με κεφαλιά στο 3’ να ξεσηκώνει το γήπεδο της Μυτιλήνης. 
 
Κάποια στιγμή οι Ηπειρώτες θα… ξυπνούσαν και θα έκαναν την «εμφάνισή» τους στον αγωνιστικό χώρο. Έστω κι αν είχε ήδη γίνει η «ζημιά». Αλλά δεν είχαν την τύχη ή την ψυχραιμία στην τελική προσπάθεια. Κι ως εκ τούτου, εκεί που θα μπορούσαν να είχαν κάνει ακόμα και την ανατροπή με βάση τις ευκαιρίες του, πήγαν στα αποδυτήρια με το κατά τους σκορ. 
 
Την μία ο Ίλιτς αιφνιδιάστηκε, την άλλη ο Χογκ νίκησε στο τετ-α-τετ τον Μανιά, την επόμενη ο ίδιος παίκτης σημάδεψε ελάχιστα άουτ, ξανά ο Μανιάς σημάδεψε το δοκάρι (σε… βολίδα του στο 41’). Ε, λοιπόν, πώς να έρθει το γκολ όταν χάνεις τα… άχαστα. Και την ίδια ώρα οι νησιώτες θα μπορούσαν να ανάψουν ένα κερί που παρά την «καθίζησή» τους δεν το είχαν πληρώσει. 
 
Αν το δοκάρι του Μανιά ήταν η κορυφαία χαμένη στιγμή για τον ΠΑΣ, αυτό που πέταξε στα σκουπίδια ο Ακόστα, αστοχώντας απ’ το… ένα μέτρο στο 59’, μπορεί κάλλιστα να «συναγωνιστεί» τον συμπαίκτη του. Θα έπρεπε η Καλλονή… κάποτε να σταματήσει αυτό τον «πόλεμο» επιθέσεων στην εστία τους. Και έτσι έγινε μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνας να μην επιτρέπουν περαιτέρω κινδύνους για την εστία του Χογκ. 
 
Κάπου οι παίκτες του Πετράκη έχασαν την συγκέντρωσή τους, κάπου απογοητεύτηκαν απ’ τις πολλές χαμένες ευκαιρίες, κάπου και αυτοί του Βλάχου είπαν «ως εδώ» και τα λεπτά περνούσαν με την Καλλονή να διατηρείται σε θέση οδηγού. Και με λίγη παραπάνω τύχη, ο Τσαμπούρης θα μπορούσε να «τελειώσει» μια και καλή την υπόθεση νίκη, αν δεν είχε βρει δοκάρι, αλλά… εστία (σε απευθείας εκτέλεση φάουλ). Αμφότεροι οι προπονητές έκαναν τις κινήσεις τους απ’ τον πάγκο, αλλά δίχως να αλλάξει κάτι, με την Καλλονή στο τελευταίο τέταρτο να παίρνει μάλλον εύκολα το τρίποντο, αφού ο ΠΑΣ δεν είχε άλλες δυνάμεις. 
 
 
Καλλονή: Χογκ, Αναστασιάδης, Τσαμπούρης, Κεϊτά, Γιορέντε, Κριπιντίρης, Ρόχας (74’ Μίνγκας), Καλτσάς, Πετρόπουλος (65’ Μαρσέλο), Μανούσος (84’ Λεοζίνιο), Χουάνμα 
Στον πάγκο της Καλλονής : Δαύκου, Ναβάρο, Πιπίνης, Χωριανόπουλος 
 
ΠΑΣ Γιάννενα: Βελλίδης, Ίλιτς, Χαρίσης, Κοροβέσης, Τσουκαλάς, Μπέριος, Μανιάς, Τσάβες, Στρούνα (85’ Αυγενικού), Τζημόπουλος, Ακόστα 
Στον πάγκο των Ηπειρωτών: Σωτηρίου, Ηλιάδης, Κρητικός, Σαπαλίδης, Σκόνδρας, Γιάκος 
 
 
sport-fm.gr
 
 
Δηλώσεις του προπονητή της Καλλονής Βαγγέλη Βλάχου
 
«Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά. Αντιμετωπίσαμε μία πολύ καλή ομάδα με δύο προτερήματα: καθόλου άγχος και τη δική μας αδυναμία ειδικά μετά το γκολ.
 
 

Μοιράσου το άρθρο!