Αθλητικά

29/09/2014 - 21:16

Νίκησε και Πανθρακικό στην έδρα της, κοιτά την κορυφή

Ξεκίνησε με Εργοτέλη, συνέχισε με Παναθηναϊκό και το… καλό τρίτωσε! Η σούπερ Καλλονή δεν χαρίζεται σε κανέναν στο «σπίτι» της και το απέδειξε ξανά επικρατώντας εύκολα 2-0 του κακού Πανθρακικού! Στο… κλαμπ των ομάδων (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Κέρκυρα, Ατρόμητος) με συγκομιδή δέκα βαθμών μπήκε η Καλλονή! 
 
Οι παίκτες της Καλλονής επιβεβαίωσαν για τρίτη φορά φέτος (μετά τα ματς με Εργοτέλη και Παναθηναϊκό) πως στο σπίτι τους είναι «αχτύπητοι», επικρατώντας σχετικά εύκολα 2-0 του Πανθρακικού. 
 
Ανώτερη εμφανώς η ομάδα του Μαντζουράκη που πέτυχε δύο τέρματα με τους Αναστασιάδη (37’) και Μανούσο (65’), την ώρα που οι φιλοξενούμενοι παρουσίασαν κακό πρόσωπο, έχοντας ουσιαστικά μια καλή στιγμή σ’ όλο το ματς! 
 
Το ματς: 
 
Ναι μεν είχε δυνατό αέρα -που δυσκόλευε τις προσπάθειες- αλλά μάλλον η Καλλονή έχει συνηθίσει τους «βοριάδες» στο νησί της. Και δικαιολογημένα λοιπόν ξεκίνησε πιο δυνατά τον αγώνα. Όχι απλά έχοντας την υπεροχή, αλλά δημιουργώντας σοβαρές απειλές στην εστία του Πανθρακικού. Που ναι μεν απέφυγε -προσωρινά- το γκολ (σε καλό σουτ του Μανούσου και μοναδική ευκαιρία σε κοντινή προβολή του Χουάνμα), αλλά δεν έδειχνε να «ξυπνάει» απ’ το… καμπανάκι! Ο καταιγισμός των νησιωτών συνεχίστηκε. Και έδειχνε πως το άνοιγμα το σκορ ήταν θέμα χρόνου να έρθει! 
 
Διότι μπορεί ο Πασχαλάκης να κρατούσε ανέπαφη την εστία του (σε σουτ του Καλτσά), μπορεί ο Μπαϊκαρά να έσωζε την ομάδα του πάνω στη γραμμή (σε προβολή του Αντέτζο), αλλά η τύχη των Θρακιωτών έπρεπε κάποια στιγμή να σταματήσει. Και να δικαιωθούν οι γηπεδούχοι για το «σφυροκόπημα» στην αντίπαλη εστία. Όπως κι έγινε εν τέλει στο 37’ με την άμυνα των φιλοξενούμενων να… πετάει αετό, τον Αναστασιάδη να το επωφελείται και με κοντινή προβολή να βάζει -επιτέλους- την ομάδα του μπροστά στο σκορ μέσα σε αποθέωση. 
 
Ο Πανθρακικός ήταν κακός. Η εικόνα του στο πρώτο μέρος δεν άφηνε αισιόδοξα μηνύματα για το υπόλοιπο του ματς. Η αλήθεια είναι, δε, πως ο Μάντζιος προσπάθησε να φρεσκάρει την ομάδα του, που ουσιαστικά δεν είχε κανέναν διακριθέντα. Έκανε νωρίς τις αλλαγές, η άμυνα έδειξε να «σφίγγει» περισσότερο, αλλά στην επίθεση τίποτα. Ο Χογκ περνούσε ίσως ένα απ’ τα πιο ήρεμα απογεύματά του! Όσο να ‘ναι, όμως, το 1-0 είναι πάντα… εύθραυστο. Ακόμα κι όταν η μια ομάδα είναι καλή και η άλλη κακή. 
 
Γι’ αυτό και η Καλλονή αποφάσισε να «κόψει» οποιαδήποτε ελπίδα των αντιπάλων της και να… τελειώσει μια ώρα αρχύτερα την υπόθεση νίκη. Κι όταν είσαι αρχηγός, σε κάτι τέτοιες στιγμές το παίρνεις… πατριωτικά. Όπως έκανε δηλαδή ο Μανούσος που επωφελήθηκε το λάθος στο κέντρο… ξεχύθηκε στην επίθεση και πριν καλά-καλά καταλάβουν οι παίκτες του Πανθρακικού τι γίνεται, εκείνος… εκτέλεσε τον Πασχαλάκη μέσα σε πανδαιμόνιο για το 2-0 στο 65’. Τα περιθώρια είχαν στενέψει για τους φιλοξενούμενους που έβλεπαν… πλάτη για τα καλά. Και δε μπορούσαν να αντιδράσουν. Γιατί όταν… θυμήθηκαν να κάνουν φάση -στο 77’ σε τετ-α-τετ του Ντιγκινί που βρήκε αντίσταση απ’ τον Χογκ- ήταν αργά και η Καλλονή πήρε μια εύκολη και δίκαιη νίκη, χωρίς να αλλάξει τίποτα στο υπόλοιπο του αγώνα! 
 
 
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 
 
Καλλονή: Χογκ, Αναστασιάδης, Βαλλιός, Αντέγιο, Γιορέντε, Καλτσάς, Κεϊτά, Λεοζίνιο (76’ Μπαρέρα), Μανούσος, Ναβάρο (82’ Πιπίνης), Χουάνμα (84’ Κύπρου ) 
 
Στον πάγκο: Αλέξιτς, Μίνγκας, Στεφάνοβιτς, Χωριανόπουλος 
 
Πανθρακικός: Πασχαλάκης, Παπαγεωργίου, Ντιγκίνι (82’ Αράμπα), Λαδάκης, Τζάνης, Κάσες (58’ Χασομέρης), Σερφά, Εμπόου, Μπαϊκαρά (51’ Καθάριος), Ποτουρίδης, Ίγκορ 
 
Στον πάγκο: Αθανασιάδης, Πέρεθ, Μεχία, Χρήστου 
 
 
Αποστόλης Σπυρόπουλος / sport-fm.gr

 

Δηλώσεις του προπονητή της Καλλονής Γιάννη Ματζουράκη
 
«Είχαμε μία πολύ καλή παρουσία. Συγχαίρω τους παίκτες μου. Ικανοποίησαν απόλυτα με την  αγωνιστική τους συμπεριφορά τον κόσμο τον οποίο ευχαριστούμε για τον παλμό του. Πράγματι μας έλειψε αυτός ο παλμός την περσινή χρονιά. Απέναντι σε έναν αντίπαλο πάντα υπολογίσιμο, μία ομάδα που όπως έδειξε και πέρυσι από τις πιο σταθερές και δύσκολες . Το να κάνεις 17 τελικές και 4-5 ευκαιρίες πολύ μεγάλες είναι καλό.  Θα έλεγα ότι φτάσαμε σε μία νίκη που την αξίζαμε πέρα για πέρα από το 1ο λεπτό έως το 90’».
 
--------------
 
Δηλώσεις του προπονητή του Πανθρακικού Απόστολου Μάντζιου
«Ξέραμε ότι θα ναι ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μία καλή ομάδα όπως είναι η Καλλονή. Και αυτό το έκανε και πιο δύσκολο ο πολύ δυνατός αέρας που επικρατούσε στο γήπεδο. Ειδικά  στο πρώτο ημίχρονο που είχαμε κόντρα αέρα. Ξεκινήσαμε καλά . Καταφέραμε να έχουμε τους επιθετικούς της Καλλονής  μακριά από την εστία μας. Σε γενικές γραμμές νομίζω ότι η Καλλονή ήταν καλύτερη. Προετοιμαζόμαστε για το επόμενο παιχνίδι» . 

 

 

 

Αναλυτικά η Βαθμολογία (κλικ για μεγέθυνση):

Μοιράσου το άρθρο!