Αθλητικά

04/06/2011 - 08:53

Ο Σταύρος Ψαρρόπουλος στη συνεδρίαση της ΕΠΟ - Φοβερές καταγγελίες

Κάθαρση εδώ και τώρα... Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος έριξε την «βόμβα» για να αναστείλει τη λειτουργία της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και στην πρότασή του αυτή βρήκε υπέρμαχους, αλλά και πολέμιους. ΤΑ μέλη που εκπροσώπησαν τις 57 Ενώσεις εμφανίστηκαν διχασμένα στην πρόταση του προέδρου. Αλλοι του είπαν, «προχώρα να πάρουμε δραστικά μέτρα να τα αλλάξουμε όλα» κι άλλοι του είπαν «μ' αυτή την κίνηση δηλώνουμε αδυναμία να λύσουμε τα προβλήματα».

Κάποιοι άλλοι εκπρόσωποι Ενώσεων δεν ασχολήθηκαν καν με το «λουκέτο», αλλά με τον σάλο που έχει ξεσπάσει με τις πλαστές φορολογικές ενημερότητες και τις αδειοδοτήσεις γενικότερα, ενώ άλλοι με τα «στημένα» κι άλλα πολλά.

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε, η ψηφοφορία έγινε, η πρόταση του προέδρου «πέρασε» για αναστολή, τελικά, 10-15 ημερών στη λειτουργία της ΕΠΟ.

Το SentraGoal σας παρουσιάζει τι είπαν οι πρόεδροι κάποιων Ενώσεων, μερικοί εκ των οποίων έκαναν σημαντικές αποκαλύψεις.

Ας δούμε όμως τι ειπώθηκε από τους εκπροσώπους των Ενώσεων

Γιώργος Μποροβήλος: «Επρεπε κάποια στιγμή στις αδειοδοτήσεις να εφαρμοστούν τα κριτήρια της UEFA. Ξέραμε ότι θα έχει κόστος. Έχουμε εμπιστοσύνη στους θεσμούς και θέλουμε να εφαρμόζονται. Να μας αφήσουν ήσυχους να ασχοληθούμε με τα του οίκου μας για να βγάλουμε την άκρη. Άνθρωποι που φυγαδεύονται με καΐκια, ας λύσουν τα προβλήματα τους και ας αφήσουμε εμείς να λύσουμε τα δικά μας».

Στη συνέχεια, ο αντιπρόεδρος της Superleague είπε για το πρωτάθλημα: «Αν δεν διασφαλιστούν οι απαραίτητες συνθήκες είναι καλύτερα να μην ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα. Το έχουμε πει αυτό. Συμφωνούμε με οποιαδήποτε ενέργεια, όσο ακραία και αν είναι αυτή. Συνεπώς συμφωνούμε με την πρόταση σας».

Υπέρ της πρότασης τάχθηκε και η ενωση Β', Γ' εθνικής που εκπροσωπήθηκε από τον κ. Σαββάκη του Πανθρακικού.

Γιώργος Σαρρής (μέλος τριμελούς επιτροπής για έρευνα των δελτίων)

«Θεωρώ ότι δεν πάει άλλο, κάποιοι μας κοροϊδεύουν. Ο πρώτος που μας κοροϊδεύει είναι η Χίος. Το τι έχουν δει τα μάτια μας στην επιτροπή δεν μπορείτε να φανταστείτε. Δεν μπορούμε να βρούμε αν είναι γνήσιες οι ενημερότητες. Υπάρχουν ΙΚΑ ή ΔΟΥ που απαξιούν να μας απαντήσουν.

Δεχόμαστε απειλές, παραινέσεις, «κάντε τα στραβά μάτια». Από παντού. Θα τα πούμε όλα. Τα έχουμε δρομολογήσει. Στείλαμε σήμερα χαρτί στο υπουργείο οικονομικών και διοικητή ΙΚΑ ότι ορισμένες ΔΟΥ ή ΙΚΑ δεν μας απαντούν».

Βασίλης Χατζηαποστόλου (Κιλκίς) «Ποτέ δεν δήλωσα ότι είμαι αντίπαλο δέος του προέδρου. Ανάπτυξη; τι ανάπτυξη έχουμε στην διαιτησία; Βγάλαμε κανένα νέο διαιτητή; Η ανάπτυξη αρχίζει από την Δ' Εθνική. Τι να αναπτύξεις, τον Παμπορίδη ή τον Δελφάκη; Φταίμε όλοι. Αφήσαμε να στοχοποιηθούν κάποια πράγματα. Τι αίσχος τελικός ήταν αυτός; Δεν ευθυνόμασταν εμείς; Ποιος ευθύνεται; Η επιτροπή Κυπέλλου τι έκανε; Αφήσατε να αρχίσει ο τελικός με 300 άτομα από τα πλάγια;

Για την Εθνική τι έγινε; Είναι δυνατόν να μας έχουν φύγει δύο παίκτες και να μην έχουμε εξετάσει τον λόγο για τον οποίο έφυγαν; Τι την έχουμε κάνει την Εθνική ομάδα;»

Γιώργος Τζώρτζογλου (Ηράκλειο) «Ο Α.Μ. με περίμενε με τέσσερις μπράβους»!

«Ψάχνετε στην Κρήτη να βρείτε αυτούς που σας απειλούν... Πέρσι ο γνωστός από την UEFA με Α.Μ. με περίμενε με 4 μπράβους!»

Πιλάβιος: «Τον είδα και σας χώρισα»!

Τζώρτζογλου: «Όχι τον κεράσατε καφέ. Μου επιτέθηκε με 4 μπράβους. Εγώ δεν έχω παιδιά; Μιλάτε εσείς για απειλές; Κάθε φορά που πάω στην ΕΠΟ τα 4 παιδιά μου αγωνιούν αν θα γυρίσω πίσω.

Στους 40 φακέλους που σας έστειλε η UEFA, ο Ολυμπιακός Βόλου είναι στους μισούς.

Τι κάνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο; Ξεφτύλισε την Λάρισα και τον ΠΑΟ; Δεν είπε, μετά τον αγώνα σας γα... και θα σας γα...;

Είναι ψέματα; Και αυτό τον άνθρωπο το 50% των ομάδων της Superleague του λέει, επειδή κάνεις καλά την δουλειά σου, πήγαινε και στην ΕΠΟ! Ο ΟΦΗ πλέρωσε. Εκπρόθεσμα πλέρωσε, αλλά πλέρωσε. Το ποδόσφαιρο καίγεται».

Πιλάβιος: «Αφού καίγεται, πές τι γίνεται με την πρόταση μου».

Τζώρτζογλου: «Οχι ο ΟΦΗ να μείνει στην Β' και κάποιοι άλλοι με πλαστή στην Superleague. Με αποφάσεις μας γινόμαστε οι νεκροθάφτες του ποδοσφαίρου.

Δεν ανέχομαι σαν Κρητικός να φωτογραφίζεται το νησί μου ότι απειλεί όταν εγώ δέχομαι απειλές και επίθεση από μπράβους.

Δεν νομιμοποιήστε να μιλάτε για απειλές όταν σε έναν τελικό Κυπέλλου, κινδύνεψαν ζωές. Φίλαθλος να μαρκάρει επιθετικό του Ατρόμητου. Άλλος φίλαθλοι πήρε το σημαιάκι! Μπράβο στον Σπανό που είπε να τελειώσει το παιχνίδι. Στο τέλος άναψαν βεγγαλικά, το γιορτάσανε. Βεγγαλικά».

Τζωρτζογλου: «Το ποδόσφαιρο καίγεται και ο Πιλάβιος κάθεται 10 μέρες στο εξωτερικό και κάνει διακοπές» Πιλάβιος: «Δεν θα μας πείτε εσείς τι πρέπει να κάνουμε. Κάποιος πρέπει να κάνει και τις δημόσιες σχέσεις». Τζώρτζογλου: «Έπρεπε να βγει ο Σαλευρής και να κάνει καταγγελίες για να πάρετε χαμπάρι και να δείτε ότι υπάρχουν ανομίες. Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ο παράδεισος του παράνομου στοιχήματος».

Δημήτρης Τραχανάς (Πρέβεζα – Λευκάδα) «Αν δεν παλέψετε, θα είμαστε απέναντί σας»

«Μέχρι πότε θα γίνει η αναστολή; Η ΕΠΣ μου θα λειτουργήσει; Επειδή είμαι μέλος της ΕΠΟ και επειδή πιστεύω στο πρόσωπο σας. Τι θέλετε να πιέσετε; Θα σας δώσω το χαρτί για να το παλέψετε. Αν δεν παλέψετε, όμως, θα μας βρείτε μια γροθιά απέναντι σας».

Γιώργος Σταράκης (Ρεθύμνου) «Στείλτε τον Γερουλάνο σπίτι του. Ο ΟΠΑΠ έδωσε 3.6 εκάτ. ευρώ για έκθεση με αγάλματα στο Λος Άντζελες και τη νέα Υόρκη»!

Τάσος Πατζιάκας (Θεσσαλίας) «Είναι η ευκαιρία να αναλάβουμε ενεργό δράση για να σταθεί η ΕΠΟ στο ύψος της. Εμείς είμαστε μαζί σας. Ακόμη και αν κάνετε και πιο δυναμικές κινητοποιήσεις.

Είναι ευκαιρία να αναλάβουμε δράση γιατί οι αγανακτισμένοι του Συντάγματος θα φτάσουν στις σέντρες των γηπέδων. Είμαστε μαζί σας για οποιαδήποτε διεκδίκηση».

Σταύρος Ψαρόπουλος (Λέσβου) «Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να πούμε ξέρετε, τα κλείνουμε. Το θέμα είναι αν θέλουμε μία κίνηση να έχει σοβαρό αντίκτυπο. Να ξεκαθαρίσουμε τι κίνηση θα είναι αυτή.

Από την εισήγηση σας δεν κατάλαβα τι περιμένουμε. Τι θέλουμε από την Πολιτεία, από τους παράγοντες, από την Superleague και τι απαιτούμε για να μην παρεξηγηθούμε. Τι θέλουμε, τι επιθυμούμε και από ποιον, δεν το κατάλαβα.

Αν πάρουμε αυτή την απόφαση για λουκέτο, δηλώνουμε αδυναμία να λύσουμε τα προβλήματα του ποδοσφαίρου. Πρέπει να συζητηθεί σοβαρά η πρόταση. Να ξεκαθαρίσει γιατί, πως τα που την κάνει, πόση προθεσμία δίνει».

Άρης Κουλούρης (Ηλείας) «Φύγαμε από τα στριπτιτζάδικα και πήγαμε σε σοβαρά γραφεία. Φταίει ο Πιλάβιος αν 1-2 σύμβουλοι, αν οι υπάλληλοι δεν κάνουν καλά την δουλειά τους;

Θέλω να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επιείκια χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα πάτε φυλακή».

Βαγγέλης Γραμμένος (Μακεδονίας) «Είμαστε στο μηδέν. Έχουμε αγγίξει το τέλμα της ανυποληψίας. Λέμε ναι στην διαφάνεια, ναι στην κάθαρση. Τι θα κάνουμε αν η Γ.Σ. αποφασίσει την αναστολή; O τελικός ήταν δυσφήμηση του ποδοσφαίρου».

Παναγιώτης Δημητρίου (Αθήνας) «Ντροπή και αηδία ο τελικός Κυπέλλου»

«Το ποδόσφαιρο, επαγγελματικό και ερασιτεχνικό, έφτασε στην ώρα μηδέν. Δεν νομίζω πως μπορεί να ξεκινήσει η νέα σεζόν με όλα αυτά που έχουν γίνει τη χρονιά που πέρασε. Αισθανθήκαμε όλοι ντροπή και αηδία με αυτά που έγιναν στον τελικό κυπέλλου και να δώσω συγχαρητήρια στον Σπανό για την ενέργεια να λήξη τον αγώνα.

Δεν γλείφω κανέναν. Αλλά είναι τιμή που ένα ηθικό και άφθαρτο άτομο προεδρεύει της ΕΠΟ. Αλλά το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο κάνει κακό στο ποδόσφαιρο. Ψηφίζω την πρότασης του εκ των προτέρων.

Αν δεν αλλάξουν συμπεριφορά οι παράγοντες που διοικούν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Για το ερασιτεχνικό πρέπει να συνεχίσουμε με την βοήθεια της πολιτείας που τα τελευταία χρόνια μας έχει ξεχάσει. Θα διαφωνήσω με τον κ. Χατζηαποστόλου που βγαίνει στα κανάλια και μιλάει.

Πρέπει να βγουν στην επιφάνεια οι φάκελοι. Εδώ πρέπει να μιλάμε για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Δεν είναι δυνατόν τα σωματεία της Αʼ Κατηγορίας να είναι τα καλά και των υπολοίπων να μην παίρνουν τίποτα. Ο Μπιτσαξής υποσχέθηκε πως θα δώσει τις επιχορηγήσεις και ο πρόεδρος της ΕΠΟ πρέπει να πιέσει».

Γιώργος Βούρβαχης (Χανιά) «Με την πρόταση για αναστολή θα με βρείτε αντίθετο. Άμεσα αυτοί όλοι οι καχύποπτοι; Δεν θέλουν να πάρουν αποφάσεις και θα το κλείσουν. Το μαγαζί πρέπει να μείνει ανοικτό διάπλατα και να πάρει ισόνομες και ισότιμες αποφάσεις»

Αρ. Σταθόπουλος (Μεσσηνίας): «Καμία σχέση με δελτία»

«Με απόφαση της Επιτροπής Ιδιότητας Μεταγραφών προ αμνημονεύτων ετών, υπήρχε εξουσιοδότηση στον διευθυντή της επιτροπής και εκδίδονται τα δελτία χωρίς παρέμβαση της Ομοσπονδίας. Άρα ο ομιλών (σ.σ. ο Άρ. Σταθόπουλος ήταν πρόεδρος της Επιτροπής μέχρι το 2008), δεν έχει καμία σχέση με έκδοση δελτίων.

Σε ότι αφορά την συμπεριφορά του υπαλλήλου, την περίοδο που εγώ ήμουν πρόεδρος της Επιτροπής ιδιότητας μεταγραφών, δεν υπήρξε εκ μέρους του καμία ολιγωρία. Οτιδήποτε άλλο, μακράν εμού».

Μοιράσου το άρθρο!