Αθλητικά

04/05/2015 - 06:52

Οι τυχεροί πολίστες της Λέσβου ζουν εκτός Λέσβου και διαπρέπουν!

yle="text-align: justify;">Όπως είναι γνωστό, ο υγρός στίβος στη Μυτιλήνη δεν υφίσταται πλέον ή έστω έχει περιπέσει σε “χειμερία νάρκη”, μέχρι που να βρεθεί λύση στο θέμα του κολυμβητηρίου.

Αρκετές γενιές φτασμένων κολυμβητών και υδατοσφαιριστών όλων των κατηγοριών έχουν εξαφανιστεί εγκαταλείποντας οριστικά τον αθλητισμό, ενώ οι πιο μικρής ηλικίας, ο ένας μετά τον άλλον, έχουν μεταπηδήσει σε άλλα αθλήματα, εγκαταλείποντας οριστικά την πισίνα και τον υγρό στίβο.

Το ίδιο συμβαίνει και με τη γυναικεία υδατοσφαίριση, πάνω που είχε εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια στη Μυτιλήνη και είχε ξεκινήσει να κάνει τις πρώτες ελπιδοφόρες παρουσίες της στα πανελλήνια πρωταθλήματα.  

Ευτυχώς που κάποιοι …τυχεροί πολίστες του Ν.Ο.Μ., οι οποίοι έχουν αναγκαστικά μετοικήσει στην Αθήνα, είτε λόγω εργασιακών υποχρεώσεων είτε λόγω σπουδών, κρατούν ζωντανό το polo της Μυτιλήνης, με μεταγραφές σε ομάδες του κέντρου, ευελπιστώντας ότι όταν επιστρέψουν στο νησί μετά από λίγα χρόνια, θα έχουν δημιουργηθεί οι συνθήκες εκείνες, ώστε να το συνεχίσουν μαζί με όσους εναπομείναντες έχουν το κουράγιο για ένα … νέο ξεκίνημα.   

Τα παιδιά αυτά του Ναυτικού Ομίλου Μυτιλήνης που προσπαθούν για μια νέα αθλητική καριέρα στην Αθήνα, είναι τα μεταγραφικά αποκτήματα του Νηρέα Χαλανδρίου, της Α.Ο. Πετρούπολης και του Α.Ο. Βετεράνων. Είναι δε τόσοι, που θα μπορούσε κάποιος εύστοχα να ισχυριστεί, ότι αν ενωνόταν … θα επανασύστηναν την ομάδα ανδρών του Ν.Ο.Μ. με έδρα την Αθήνα.

Συγκεκριμένα στο Νηρέα Χαλανδρίου αγωνίζονται και μάλιστα στην πρώτη επτάδα της ομάδας ανδρών, ο τερματοφύλακας Γιώργος Παχός (19 χρονών), ο περιφερειακός Μάρκος Πίτσιος (18 χρονών) και ο περιφερειακός Ηλίας Βουλάς (22 χρονών), όλοι τους φοιτητές. Επίσης στο Νηρέα και στη θέση του φουνταριστού αγωνίζεται και ο μεγαλύτερος Στρατής Πετρέλλης (33 χρονών), ο οποίος εργάζεται σε μεγάλη ναυτιλιακή εταιρεία του Πειραιά. Η ομάδα του Νηρέα Χαλανδρίου πρωταγωνιστεί στο φετινό πανελλήνιο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης Β’ Εθνικής και με τους 4 Μυτιληνιούς στη σύνθεσή της, φιλοδοξεί σε άνοδο στην πρώτη κατηγορία.   

Στον Α.Ο. Πετρούπολης, έχει μεταγραφεί ο επίσης νεαρός πολίστας του Ν.Ο.Μ. Κωνσταντίνος Κυριάκης (19 χρονών, φοιτητής), ο οποίος αγωνίζεται ως περιφερειακός.     

Τέλος στην ομάδα των Βετεράνων, αγωνίζονται τρεις παλαιοί αθλητές του Ν.Ο.Μ., οι οποίοι εργάζονται με πολύ επιτυχημένες καριέρες στην Αθήνα. Ο παλαίμαχος “γερόλυκος” Γιάννης Λάλωσης, ο οποίος γύρω στα 50 του, πλησιάζει να σπάσει το ασύλληπτο ρεκόρ του Τάσου Γιαννακόπουλου (ιστορικής “σημαίας” του Ν.Ο.Μ.), καθώς και οι κατά πολύ νεότεροι Κωνσταντίνος Κουμαρέλας (32 χρονών,  περιφερειακός & αμυντικός) και Πάνος Κορδώνης (31 χρονών, περιφερειακός).   

Πέραν των παραπάνω υδατοσφαιριστών, υπάρχει και προπονητική παρουσία της Μυτιλήνης και του Ν.Ο.Μ. στο polo της πρωτεύουσας. Οι αδελφοί Πρίμπα, εργάζονται με πολλές περγαμηνές ως προπονητές σε Αθηναϊκές ομάδες. Ο μεγαλύτερος Παναγιώτης Πρίμπας επί πολλά χρόνια είναι ο προπονητής της πρωταθλήτριας Ελλάδος στην κατηγορία νέων ανδρών ομάδας του Ν.Ο. Βουλιαγμένης. Ο μικρότερος Γιάννης Πρίμπας, επί πολλά χρόνια προπονητής των ομάδων polo του Ν.Ο.Μ., τελευταία έχει αναλάβει με μεγάλη επιτυχία την εφηβική ομάδα του Νηρέα Χαλανδρίου.

Τέλος η παρουσία του Ν.Ο.Μ. στην Αθήνα, ενισχύεται και από δύο παλιούς αθλητές, οι οποίοι σήμερα κατέχουν σημαντικά πόστα στον τομέα της διαιτησίας υδατοσφαίρισης. Ο Λευτέρης Γιανέλλης, αποτελεί την κινητήριο δύναμη του Συνδέσμου Ελλήνων Διαιτητών Υδατοσφαίρισης, ενώ ο Μιχάλης Σκαλοχωρίτης είναι ίσως ο κορυφαίος Έλληνας διεθνής διαιτητής σήμερα.      

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στο ιστορικό στέλεχος του Ν.Ο.Μ. κ. Θεόδωρο (Ντόρη) Πλατάνου, ο οποίος μετά από μία πολύ μεγάλη καριέρα στον υγρό στίβο του Ν.Ο.Μ. (είτε ως αθλητής κολύμβησης και υδατοσφαίρισης, είτε ως προπονητής και των δύο), σήμερα είναι ίσως ο κορυφαίος καθηγητής υδατοσφαίρισης στη Γυμναστική Ακαδημία Αθηνών. 

Σε όλους, το Lesvosnews.net εύχεται καλή σταδιοδρομία και επάξια εκπροσώπηση της υδατοσφαίρισης της Μυτιλήνης.         

 

φωτογραφία: Αμυντική φάση του Νηρέα Χαλανδρίου (μπλε - πορτοκαλί σκουφάκια) από τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, που μόλις ολοκληρώθηκε. Διακρίνονται οι Μυτιληνιοί πολίστες, μεταγραφικά αποκτήματα του Νηρέα από το Ν.Ο.Μ., Γιώργος Παχός (Νο 1), Μάρκος Πίτσιος (Νο 4) και Ηλίας Βουλάς (Νο 3).

 

Διαβάστε επίσης το άρθρο - παρέμβαση του Π. Πίτσιου για το πως έφθασε η Μυτιλήνη να μην έχει κολυμβήτηριο και τι πρέπει να γίνει

 

Μοιράσου το άρθρο!