Αθλητικά

15/01/2018 - 06:55

Ποδηλατικός Μαραθώνιος Γέρας - Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

Π

οδηλατικός αγώνας που θα ξεκινήσει από την πλατεία του Μεσαγρού, στην Γέρα, προγραμματίζεται για την Κυριακή 28 Ιανουαρίου στις 10:00 π.μ..



Οι ποδηλατικές διοργανώσεις στη Λέσβο δεν σταματάνε ποτέ. Κάθε χρόνο με την διοργάνωση της «Μέρας βουνού» κλίνουμε την χρονιά που διανύουμε και η νέα χρονιά ξεκινάει με τον καθιερωμένο αγώνα marathon.

Φέτος ο Marathon πάει στην Γέρα. Στο χωριό του Μεσαγρού θα δοθεί η εκκίνηση την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018 σε μια διαδρομή μέσα από τον καταπράσινο ελαιώνα της Γέρας. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μεσαγρού «Ειρήνη» που διοργανώνει μαζί με τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου την εκδήλωση η οποία είναι αφιερωμένη στους νέους της Γέρας που «έφυγαν» νωρίς.

Πρόκειται για συνδιοργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεσαγρού «ΕΙΡΗΝΗ» με τον Δήμο Λέσβου, το Λιμενικό Ταμείο και το Επιμελητήριο Λέσβου, ενώ έχει την υποστήριξη του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου.

Η διαδρομή του αγώνα ξεκινά από την πλατεία του Μεσαγρού προς τον Σκόπελο και μέσα από τους ελαιώνες ανηφορίζει προς την περιοχή Καριώνα. Η συνέχεια κατηφορική μέχρι τον Μεσαγρό, όπου οι αθλητές καλούνται να έχουν καλύψει τα πρώτα 17 χλμ. μέσα σε 2 ώρες για να έχουν το δικαίωμα να συνεχίσουν στην υπόλοιπη διαδρομή. Ακολουθεί διαδρομή μέχρι την Παναγία Κρυφή του Παλαιόκηπου.


Τα υπόλοιπα 3 χλμ. είναι ανηφορικά με εναλλαγές του φυσικού τοπίου και διαστήματα έντονης κλίσης. Από το 23ο και μέχρι το 30ο χλμ. η διαδρομή βρίσκεται σε υψόμετρο από τα 470 μέτρα έως και τα 590 μέσα σε πευκοδάσος, με θέα προς τον κόλπο της Γέρας αλλά και τα τουρκικά παράλια. Τα τελευταία 7 χλμ. είναι κατηφορικά μέχρι τον τερματισμό που βρίσκεται και πάλι στο σημείο εκκίνησης στον Μεσαγρό. Η διαδρομή αποτελείται κυρίως από αγροτικούς και δασικούς δρόμους, αλλά και δασικά μονοπάτια.
 

Μοιράσου το άρθρο!