Αθλητικά

20/12/2014 - 21:27

Πρώτη ήττα - διασυρμός στην έδρα της ... 5αρα από τον Ολυμπιακό

style="text-align: justify;">Δεν άντεξε η Καλλονή στην υπεροχή του Ολυμπιακού. Μπορεί στο πρώτο ημίχρονο να το πάλεψε (είχε δεχτεί μόνο ένα γκολ) αλλά στο δεύτερο ημίχρονο η Καλλονή έπαψε να είναι καλλονή.... η δυνατή της άμυνα κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος και τα γκολ έπεφταν βροχή!
Μέχρι σήμερα η Καλλονή είχε δώσει επτά αγώνες στην Μυτιλήνη, με συνολικό απολογισμό 4 νίκες, 3 ισοπαλίες και τέρματα 6-0! Η σημερινή ήταν η πρώτη της ήττα μέσα στην έδρα της και η ήττα με το μεγαλύτερο σκορ.
 
Με ξέσπασμα στο β’ ημίχρονο και όαση τον Μπενίτες, που πέτυχε δύο γκολ κι είχε μία ασίστ, ο Ολυμπιακός πέρασε σαν σίφουνας (0-5) από την έδρα της Καλλονής και ανέβηκε στην κορυφή! Καμιά διάθεση για δώρα δεν είχε ο Ολυμπιακός! 
Και με καταιγιστικό δεύτερο ημίχρονο, όπου σημείωσε καρέ γκολ, δύο από τον Μπενίτες (65’, 72’), κι ένα από Τσόρι (63΄πεν.) και Μπουχαλάκη (78’) διέλυσε την Καλλονή με σκορ 5-0 στη Μυτιλήνη! 
Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη νίκη για τους «ερυθρόλευκους» που αποχαιρέτησαν το 2014 με μια ελκυστική εμφάνιση (για 45 λεπτά) και πάτησαν ξανά στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος, μπροστά από τον ΠΑΟΚ που αύριο φιλοξενείται στην έδρα του Λεβαδειακού. 
Εξαιρετική εμφάνιση από τον Μπενίτες, που είχε ακόμα μία ασίστ και δοκάρι, ενώ το δρόμο για τη νίκη είχε ανοίξει ο Μανιάτης (11’). 
 
Το ματς: 
Μεγαλύτερος αντίπαλος για τον Ολυμπιακό δεν ήταν η Καλλονή. Αλλά όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια του, εντός των συνόρων, ο ίδιος του ο εαυτός. Το πώς θα βρει λύσεις απέναντι σε μια κλειστή άμυνα. Το πώς θα διώξει γρήγορα το άγχος από τα πόδια του με ένα γρήγορο γκολ. Ευτυχώς για τον ίδιο αυτή τη φορά δεν άργησε να τα καταφέρει. Και με μια φάση που δεν τη βλέπουν συχνά οι φίλοι των «ερυθρολεύκων», ήρθε το προβάδισμα, με τον Μανιάτη να κινείται σαν φορ, και με κεφαλιά να αξιοποιεί τη σέντρα του Μαζουακού. 
 
Έμοιαζε όμως ακόμα ευάλωτος, στις κόντρα επιθέσεις. Προτού πάρει ο ίδιος το προβάδισμα, χρειάστηκε την επέμβαση του Ρομπέρτο στο σουτ του Μίνγκα, ενώ αργότερα σε μια ακόμα αντεπίθεση, αυτή τη φορά από τον Λεοζίνιο, το καθαρό «κόψιμο» του Αμπιντάλ στην περιοχή για να αποσοβηθεί ο κίνδυνος. Ωστόσο με μια φάση πανομοιότυπη μ'αυτή που προηγήθηκε, αλλά από τη δεξιά πτέρυγα με τον Ελαμπντελαουϊ, θα μπορούσε να 'χε πετύχει και δεύτερο γκολ, όμως ο Μήτρογλου τη σπατάλησε αφού αστόχησε από πλεονεκτική θέση. 
 
Δεν είχε όμως καμία διάθεση, ούτε για δώρα, ούτε για να διακινδυνέψει το υπέρ του αποτέλεσμα. Και με ένα σαρωτικό δεύτερο ημίχρονο, δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στην Καλλονή. Σημείο αναφοράς ήταν ο Μπενίτες στο πιο μεστό του παιχνίδι με τα ερυθρόλευκα. Όχι μόνο πέτυχε δύο γκολ με υπέροχες προσωπικές ενέργειες (με το δοκάρι να του στερεί το χατ-τρικ) αλλά από αυτόν ξεκίνησε και η φάση του πέναλτι που κέρδισε ο Ολυμπιακός (ευστόχησε από την άσπρη βούλα ο Τσόρι). Ο Μπουχαλάκης που ήρθε από τον πάγκο, υπέγραψε την ευρεία νίκη των Πειραιωτών. 
 
Συγκινητικές στιγμές στο φινάλε και standing ovation για τον Ερίκ Αμπιντάλ, στο τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του Γάλλου άσου.Όλο το γήπεδο χειροκρότησε τον Ερίκ Αμπιντάλ στον τελευταίο αγώνα της σπουδαίας καριέρας του. Ο Ερίκ Αμπιντάλ έδωσε, τελικά, την τελευταία… παράσταση με τη φανέλα του Ολυμπιακού κι αποθεώθηκε από όλον τον κόσμο στον «Ταρλά», στις καθυστερήσεις του ματς με την Καλλονή.Αν και από χθες (19/12) είχε ανακοινώσει την αποχώρησή του από την ενεργό δράση και τον Ολυμπιακό, ο Ερίκ Αμπιντάλ έμεινε για να αγωνιστεί με τους «ερυθρόλευκους» στον εκτός έδρας αγώνα με την Καλλονή. Όντας εκ των κορυφαίων της ομάδας του, με το σκορ στο 5-0 υπέρ του Ολυμπιακού, ο Μίτσελ θα ήθελε να του δώσει την ευκαιρία να αποθεωθεί από τον κόσμο, δεν είχε όμως άλλες αλλαγές.
Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Ερίκ Αμπιντάλ εν τέλει βγήκε από τον αγωνιστικό χώρο μέσα σε πρωτοφανή αποθέωση! Συμπαίκτες και αντίπαλη σταμάτησαν τη ροή του αγώνα, για να δώσουν το χέρι στον Αμπιντάλ που έβαλε τέλος σε μια σπουδαία καριέρα. Την ίδια στιγμή, όλοι οι φίλαθλοι, τόσο του Ολυμπιακού όσο και της Καλλονής, ήταν όρθιοι και χειροκρότησαν έναν θρύλο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου ο οποίος σταμάτησε το ποδόσφαιρο φορώντας τη φανέλα των Πειραιωτών, στο εκτός έδρας ματς με τους Λέσβιους.
Μάλιστα, ο Αμπιντάλ όταν βγήκε κατευθύνθηκε προς τον πάγκο και χαιρέτησε τόσο τον Μίτσελ όσο και τους αναπληρωματικούς, αλλά και όλα τα μέλη της αποστολής του Ολυμπιακού. Με το σφύριγμα της λήξης, ο 35χρονος Γάλλος πήγε μπροστά στον κόσμο του Ολυμπιακού, χειροκρότησε, χειροκροτήθηκε και… υποκλίθηκε στους φίλους των Πειραιωτών, πριν έρθει η δεύτερη αποθέωση από τους συμπαίκτες του! Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές των «ερυθρόλευκων», πήγαν και πήραν τον Αμπιντάλ και τον πέταξαν στον αέρα δυο-τρεις φορές, μέσα σε μια συγκινητική αλλά κι ευχάριστη ατμόσφαιρα, για το «αντίο» του Γάλλου «θρύλου»…
 
 
ΚΑΛΛΟΝΗ: Χογκ, Χωριανόπουλος (74’ Μπαρέρα), Αντέντζο, Αναστασιάδης, Πιπίνης, Καλτσάς, Μίνγκας (74’ Κύπρου), Ναβάρο, Γιορέντε, Λεοζίνιο, Μανούσος (79’ Ραζάκ).
 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί (79’ Βούρος), Αμπιντάλ, Σιόβας, Μαζουάκου, Εντινγκά, Μανιάτης, Κασάμι (66’ Μπουχαλάκης), Ντομίνγκες (70’ Φορτούνης), Μήτρογλου, Μπενίτες.
 
 
Δηλώσεις του προπονητή της Καλλονής Γιάννη Ματζουράκη
«Αρχίσαμε πολύ καλά το παιχνίδι αλλά κλείσαμε άσχημα τη χρονιά. Μετά το δεύτερο γκολ κατέρρευσε η ομάδα. Όσα λάθη και αν έγιναν δεν είναι δικαιολογία για το τελικό σκορ. Οι απουσίες δεν δικαιολογούν την έλλειψη συγκέντρωσης των 13 λεπτών».
 
Δηλώσεις του προπονητή του Ολυμπιακού Μίτσελ
«Το σκορ μας ξεγελάει σήμερα. Ήταν ένα ισορροπημένο παιχνίδι. Η Καλλονή δούλεψε πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο. Μας απείλησε πολύ».
 
 
 
Δείτε και βίντεο από την άφιξη των παικτών του Ολυμπιακού στο γήπεδο Μυτιλήνης
 

Μοιράσου το άρθρο!