Αθλητικά

28/03/2015 - 08:33

Στη Χίο ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Μυτιλήνης - Έναρξη μαθημάτων

3Με τις καλύτερες εντυπώσεις και σημαντικές εμπειρίες επέστρεψαν οι αθλητές και αθλήτριες του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Μυτιλήνης, που συμμετείχαν στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Νήσων Αιγαίου και Κρήτης που διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Χίου στις 21 - 24 Μαρτίου 2015. Πρόκειται για ένα σημαντικό αγώνα, καθώς από αυτόν προκρίνονται οι αθλητές/τριες που θα συμμετέχουν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα αλλά και την προεθνική ομάδα.

 

 

Ο ΙΟΜ συμμετείχε με 4μελή αποστολή από το τμήμα τριγώνου του Ομίλου και συγκεκριμένα με τους αθλητές Σταμάτιο Κωφόπουλο – Λυμπέρη και Αλέξανδρο Αθηνιώτη που συμμετείχαν στην κατηγορία Laser 4.7 και τη Σοφία Δελόγκου και τον Δημοσθένη Βαμβουρέλλη στα Optimist.

Οι αθλητές του ΙΟΜ, που για πρώτη φορά συμμετείχαν σε αγώνες, δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους. Έτσι, αν και δεν κατόρθωσαν να ανέβουν στο βάθρο, οι εμπειρίες που αποκόμισαν ήταν εξαιρετικές, τόσο από το αγωνιστικό μέρος όσο και από την άρτια διοργάνωση.

Συνολικά στους αγώνες συμμετείχαν 128 αθλητές/ριες από 15 Ναυταθλητικά Σωματεία από όλο το Αιγαίο και την Κρήτη: από τους Ιστιοπλοϊκούς Ομίλους της Χίου, της Σύρου, της Μυτιλήνης, της Ρόδου, της Πάρου, της Αντίπαρου, της Τήνου, της Κω, των Χανίων (με δύο ομίλους), του Ηρακλείου, του Γαζίου Κρήτης, της Άνδρου, του ΠΕΚΕΒ και των Καρδαμύλων. Πιο συγκεκριμένα, φέτος αγωνίστηκαν 86 αθλητές με σκάφη κατηγορίας Optimist και 42 αθλητές με σκάφη κατηγορίας Laser 4.7.

 

Ο καιρός δεν έκανε τη χάρη σε αθλητές και διοργανωτές καθώς τις δύο πρώτες μέρες του Πρωταθλήματος η άπνοια και η βροχή ταλαιπώρησαν το στόλο και δεν επέτρεψαν στην Επιτροπή Αγώνα να διεξάγει τις κούρσες που είχε προγραμματίσει, κάτι που άλλαξε όμως την τρίτη και τελευταία ημέρα των αγώνων. Συνολικά διεξήχθησαν 7 Ιστιοδρομίες για την κατηγορία των Optimist και 6 Ιστιοδρομίες για τα Laser 4.7, κάτω από πολύ υψηλό ανταγωνισμό, γεγονός που ωφέλησε ιδιαίτερα τους αθλητές μας γεμίζοντάς τους με πολλές εμπειρίες. Με τη λήξη των αγώνων έλαβε χώρα η τελετή απονομής, στην αίθουσα του ξενοδοχείου ΧΑΝΔΡΗΣ, με τη παρουσία της κας. Χριστιάννας Καλογήρου Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου και του Αντιπροέδρου της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας κ. Τέλη Αδαμόπουλου.

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Μυτιλήνης είναι πολύ ικανοποιημένος από την εμφάνιση όλων των αθλητών του και τους συγχαίρει για την προσπάθειά τους. Τους ευχόμαστε καλή συνέχεια και καλή πρόοδο! Ευχαριστούμε όλους τους γονείς και τους παράγοντες που βοήθησαν και ιδιαίτερα τον προπονητή της ομάδας κ. Νίκο Παρίντα και τον αρχηγό της αποστολής κ. Γιάννη Δελόγκο, που συνόδεψαν τους αθλητές στη Χίο. Ευχαριστίες οφείλουμε και στο Ναυτικό Όμιλο Χίου για την άψογη διοργάνωση και τη ζεστή φιλοξενία τους, όπως και στους χορηγούς του αγώνα.

 

Πληροφορούμε τα παιδιά της Λέσβου, αλλά και τους γονείς τους, που θέλουν να δοκιμάσουν την εμπειρία και την ενασχόληση με τον Ναυταθλητισμό και το άθλημα, ότι ο ΙΟΜ προσφέρει μαθήματα ιστιοπλοΐας για παιδιά άνω των 7 ετών που γνωρίζουν κολύμβηση.

Παράλληλα, ενημερώνουμε ότι ξεκινάνε και τα μαθήματα ενηλίκων για την εκμάθηση ιστιοπλοΐας, και για την απόκτηση διπλώματος κυβερνήτη ιστιοφόρου σκάφους.

Πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα του ΙΟ Μυτιλήνης (www.i-o-m.gr), στα τηλέφωνα των εφόρων: του παιδικού τμήματος κ. Κώστα Αθηνιώτη (6978893703) και της ανοιχτής θάλασσας κ. Σταύρο Σίμου (6973000530), στο email: info@i-o-m.gr και στα γραφεία του ΙΟΜ στη Μαρίνα Μυτιλήνης κάθε Τρίτη στις 20:00.

 

Η πρώτη συνάντηση για τα μαθήματα ανοιχτής θάλασσας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Μαρτίου στις 18:00 στα γραφείο του ΙΟΜ στη Μαρίνα.

Μοιράσου το άρθρο!