Αθλητικά

27/04/2015 - 06:57

Στην κορυφή του Νομού Λέσβου ο Διαγόρας

Και ο Διαγόρας, είναι ξανά στην κορυφή του Νομού Λέσβου, κατακτώντας ξανά το πρωτάθλημα της ΕΠΣ Λέσβου, μετά το 2009. Η ομάδα της Αγίας Παρασκευής, κατάφερε και πήρε άτυπη ρεβάνς για την απώλεια του Κυπέλλου του Νομού στη Λήμνο, επικρατώντας με 3-0 του Ηρακλή Ατσικής στον Ταρλά, πανηγυρίζοντας την τέταρτη κατάκτηση του πρωταθλήματος στην ιστορία του!
Ο Ηρακλής ωστόσο παρουσιάστηκε ως η πιο ανταγωνιστική ομάδα της Λήμνου τα τελευταία χρόνια, καταφέρνοντας μάλιστα στο πρώτο 25λεπτο, να τρομάξει τον Διαγόρα. Καθώς οι παίκτες του Κελάρη, μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και δημιούργησαν τρεις κλασσικές ευκαιρίες για να προηγηθούν, με πιο κραυγαλέα εκείνη του Κωνσταντάρα ο οποίος φάτσα προ κενής εστίας, κατάφερε να στείλει τη μπάλα άουτ!


Ο Διαγόρας όμως που όπως ήταν λογικό είχε και το περισσότερο άγχος, από το 30' και μετά πήρε τον έλεγχο του αγώνα και κατάφερε να προηγηθεί στο 35' με ένα γκολ… δώρο του τερματοφύλακα Ττζωρτζίνη, που δεν κατάφερε ούτε να αποκρούσει, ούτε να μπλοκάρει μία ψηλοκρεμαστή εκτέλεση φάουλ του Βαμβουκλή, βάζοντας τελικά την μπάλα στα δίχτυα! Έκτοτε ο Διαγόρας, ξεκόλλησε, απαλλάχτηκε από το άγχος και ήδη η κούπα άρχισε να παίρνει δρόμο προς Αγία Παρασκευή!
Στην επανάληψη, ο Διαγόρας ανέβασε ακόμα περισσότερο την απόδοσή του και έψαξε ένα δεύτερο γκολ που θα «κλείδωνε» τη νίκη του. Ο Σπάρταλης με απευθείας χτύπημα φάουλ στο 59' έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ για να φτάσουμε στο 65', όπου ο Μαραγκός σφράγισε ουσιαστικά την κατάκτηση του τίτλου! Ο Χατζηκυριάκος εκτέλεσε φάουλ και ο Μαραγκός που είχε περάσει ως αλλαγή στο παιχνίδι έπιασε την κεφαλιά, νικώντας τον Τζωρτζίνη.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Χρήστος Μουτζούρης έσπασε πολύ όμορφα τη μπάλα για τον αμαρκάριστο Φιλιανό, αλλά ο αρχισκόρερ του Διαγόρα, τετ α τετ δεν μπόρεσε να γράψει το 3-0. Στο 83' ο Ευστράτιος Κρίκης έχασε ευκαιρία από πολύ κοντά να ξαναβάλει τον Ηρακλή στο παιχνίδι, αλλά ο Βογιατζής είπε «όχι» με τα μακριά του χέρια. Στο 86' ο Βαμβουκλής με νέο απευθείας χτύπημα φάουλ, έβαλε το κερασάκι στην τούρτα, γράφοντας το 3-0 κι αφού η μπάλα κόντραρε στα σώματα των αμυντικών του Ηρακλή.
Μετά το τελευταίο σφύριγμα, η ομάδα του Θοδωρή Παπαλόπουλου, του πολυνίκη του θεσμού, αποθεώθηκε από τους φίλους του Διαγόρα και ο Κώστας Χατζηκυριάκος σήκωσε την κούπα στην κερκίδα των επισήμων, παρουσία του δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού, του προέδρου της ΕΠΣ Λέσβου Σταύρου Ψαρρόπουλου και του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου Γιάννη Αμπουλού.

Συνθέσεις:
ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Βογιατζής, Μουτζούρης, Νεζάι (46' Μαραγκός), Βαξεβάνης, Τριλιανός, Χατζηκυριάκος, Σπάρταλης, Πουλασίχιδης, Παπαδόπουλος (87' Μπίρης), Βαμβουκλής, Φιλιανός (77' Γκιάτα)
ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΤΣΙΚΗΣ: Τζωρτζίνης, Μανωλακούδης, Μαυροειδής, Γκαράλης, Τζατζανός (77' Βλατάς), Κουτζούμης, Κρίκης Φ., Κρίκης Δ., Κωνσταντάρας, Κρίκης Β. (75' Καλανίδης), Κοτζαμάνογλου (62' Κρίκης Ε.)

 

 

πηγη: sportlesvos.gr

Μοιράσου το άρθρο!