Αθλητικά

02/03/2017 - 18:37

Σ.Βαρταλαμίδης από το Μανταμάδο Λέσβου: έτρεξε 100 χιλιόμετρα!

yle="text-align: justify;"> 

Και, όμως, υπάρχουν αθλητές που συμμετέχουν σε αγώνα 100 χιλιομέτρων και μάλιστα σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, που διεξάγεται τα τελευταία 13 χρόνια και διακρίνονται για την αξία, την αγάπη τους για τον αθλητισμό, που βάζουν ακόμα και πάνω από τον εαυτό τους.

Στον φετινό αγώνα που διεξήχθη στην Ψάθα Αττικής, έλαβε μέρος και ένας Λέσβιος αθλητής από τον Μανταμάδο, ο Στρατής Βαρταλαμίδης του Αλκαίου. O πρώτος Λέσβιος που τερμάτισε στον συγκεκριμένο αγώνα σε χρόνο κάτω των 11 ωρών. Ο Σ. Βαρταλαμίδης τερμάτισε μαζί με τον Θεόδωρο Γκούμα στην 22η θέση, σε σύνολο 68 αθλητών, ενώ δείγμα της «σκληρότητας» του αγώνα είναι ότι 19 αθλητές δεν κατάφεραν καν να τερματίσουν.


Άνετος και φιλόδοξος στον παρθενικό του αγώνα, παρουσιάστηκε ο Στρατής Βαρταλαμίδης και σίγουρα η εμφάνισή του εκεί, αποτελεί πολύ μεγάλη επιτυχία για τον Λεσβιακό κλασικό αθλητισμό, καθώς ελάχιστοι είναι εκείνοι που μπορούν να αντέξουν έναν τέτοιο αγώνα, με συγκεκριμένους κανόνες. Η δε προετοιμασία για τη συμμετοχή, μπορεί να διαρκέσει δυο χρόνια το λιγότερο. Ο Στρατής Βαρταλαμίδης που έχει παράδοση στους αγώνες αντοχής, ήταν ένας από τους αθλητές που έκλεψαν την παράσταση και το απέδειξε με την παρουσία του στην σημαντική διοργάνωση.


«Πράγματι ήταν ένας αγώνας πολύ δύσκολος, αφού δεν πρέπει να περάσεις κάποια χρονικά όρια, για να μπορέσεις να τερματίσεις. Για να καταλάβετε, αρκετοί απ' αυτούς που δεν κατάφεραν να τερματίσουν, δεν σταμάτησαν επειδή δεν άντεχαν άλλο, αλλά γιατί δεν πρόλαβαν να καλύψουν συγκεκριμένα χιλιόμετρα σε συγκεκριμένο χρόνο. Αυτός ήταν ο παρθενικός μου αγώνας και προετοιμάστηκα σκληρά δυο ολόκληρα χρόνια με καθημερινές προπονήσεις, για να μπορέσω να ανταποκριθώ. Σίγουρα είμαι ικανοποιημένος που κατάφερα να πάρω την 22η θέση, αφού επιτυχία και μόνο είναι να τερματίσεις σε έναν τέτοιο αγώνα. Σημαντικές στην προσπάθειά μου, ήταν οι συμβουλές και η καθοδήγηση του έμπειρου αθλητή υπεραποστάσεων Γεωργίου Σισμανίδη, τον οποίο και ευχαριστώ θερμά» ανέφερε ο Λέσβιος δρομέας, εμφανώς ικανοποιημένος από την παρουσία του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

 

πηγη: εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ

Μοιράσου το άρθρο!