Αθλητικά

08/05/2011 - 00:45

Τα… τσεκούρια του «πολέμου»

Αγωνιστική-καταλύτης, για το ξεκαθάρισμα λογαριασμών στα «μέτωπα» τίτλος, play off και υποβιβασμός θεωρείται η 33η και προτελευταία για τον Βορρά, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται κυρίως το ντέρμπι της Επανομής με τα Γιαννιτσά.

Με φόντο την άνοδο θα παραταχθούν στο… φλεγόμενο «Νίκος Σαράφης» η Αναγέννηση Επανομής και η Αναγέννηση Γιαννιτσών, στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής. Χωρίς υπερβολή, για τους δυο «μονομάχους» διακυβεύονται οι κόποι, οι θυσίες και οι επενδύσεις μιας χρονιάς. Ο αγώνας κυριολεκτικά δεν έχει «αύριο» για τις δυο… Αναγεννήσεις, αφού μόνο το τρίποντο εξυπηρετεί τα σχέδια αμφότερων, δεδομένου ότι ενδεχόμενη ισοπαλία θα αποδειχθεί «καταστροφή» και για τις δυο. Η πρωτοπόρος Επανομή καλείται να «υπογράψει» τον τίτλο και το στέμμα του πρωταθλητή, με την απευθείας άνοδο μετά από 29 χρόνια να είναι τεράστιο δέλεαρ. Ο Αλέκος Βοσνιάδης περιμένει από τους παίκτες του να δώσουν συνέχεια στην επιτυχία στην Κρανούλα, για να κάνουν φιέστα τίτλου στην Κοζάνη, χωρίς να «ιδρώνουν» για τα αποτελέσματα της δεύτερης Καλλονής. Ο τεχνικός των πράσινων δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ στην αποστολή μετέχουν οι Παπαδόπουλος, Σαμαράς, Πολίτης, Κουρδάκης, Ευθυμιάδης, Γεωργιάδης, Ασλανίδης, Διαμαντίδης, Δεμιρτζόγλου, Γκέσιος, Χασομέρης (πιθανή ενδεκάδα), Σαραφιανός, Νταντίδης, Μαυροματίδης, Παπατζίκος, Χουνουζίδης, Τσουκάνης, Κουλίδης, Δανίδης και Κανούλας. Βεβαίως, μεγάλο ατού για τους Θεσσαλονικείς αποτελεί η ώθηση της έδρας, αφού το γήπεδο αναμένεται να είναι… καμίνι, ενώ ο Βοσνιάδης τόνισε με νόημα: «Χρειάζεται ψυχραιμία για να πανηγυρίσουμε ένα καθοριστικό τρίποντο. Θέλουμε να δικαιωθούμε όλοι. Παίζουμε για εμάς, τον κόσμο μας και όσους μας στήριξε αυτή την δύσκολη σεζόν. Θα κάνουμε το παν για να μην χαθεί αυτή η μεγάλη ευκαιρία». Διπλό ή… διακοπές Στην άλλη πλευρά του… λόφου, η ομάδα της Πέλλας παίζει το τελευταίο «χαρτί» για τα play off και χρειάζεται δυο νίκες μέχρι τέλους, μετά την «γκέλα» με την Κοζάνη, αφού ο Φωκικός δείχνει να έχει το αβαντάζ για τα μπαράζ ανόδου. Στην Επανομή θα βρεθούν αρκετοί φίλοι των κυανόλευκων, ενώ ο Στέργιος Κιούρκας δεν αντιμετωπίζει επίσης ιδιαίτερα προβλήματα. Στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν οι Κελπέκης, Αποστολόπουλος, Πεχλιβανίδης, Ιασωνίδης, Καραμανλής, Βέργος, Χασάνογλου, Σεμερτζίδης, Γ. Ιορδανίδης, Θανόπουλος, Παναγιωτόπουλος (πιθανή ενδεκάδα), Λαμπρόπουλος, Προβατίδης, Φωτιάδης, Ν. Ιορδανίδης, Σουλίδης, Καμπούρης, Παντελίδης, Στεφανίδης και Καρακάσογλου. Στην σκιά του ντέρμπι

Στα υπόλοιπα παιχνίδια, ενδιαφέρον παρουσιάζει η «μάχη» της δεύτερης Καλλονής με τον Ναυπακτιακό Αστέρα, που «καίγεται» για την αποφυγή του υποβιβασμού. Η ομάδα της Λέσβου φιλοδοξεί να κερδίσει, περιμένοντας παράλληλα απώλεια της Επανομής στο ντέρμπι, για να «κλέψει» την πρωτιά μια στροφή πριν το φινάλε. Από την ομάδα του Προκόπη Καρτάλη απουσιάζουν οι τιμωρημένοι Λουτσιάνο και Πετρουζέλης, ενώ ο Αστέρας θα κυνηγήσει την έκπληξη, για να αυξήσει τις πιθανότητες σωτηρίας, με τον Δημήτρη Τομπάζη να μην υπολογίζει στον τιμωρημένο Τερόλη.

Επίσης, ξεχωριστό είναι και το παιχνίδι στην Άμφισσα, το τελευταίο φέτος για τον τρίτο Φωκικό (στο φινάλε εκτίει το ρεπό του), με την Κοζάνη. Η ομάδα του Μιχάλη Κασάπη με νίκη πιθανότατα θα είναι παρούσα στα play off, αρκεί να μην κάνουν το «δυο στα δυο» τα Γιαννιτσά. Ο τεχνικός του Φωκικού δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ από την ομάδα του Βασίλη Παπαδόπουλου, που με ήττα πιθανότατα αποχαιρετά την κατηγορία, θα λείψουν οι τιμωρημένοι Κ. Παπαδόπουλος και Χ. Τρίψας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα (Σέντρα στις 17:00):

Αναγέννηση Επανομής-Αναγέννηση Γιαννιτσών

Αετός Σκύδρας-Εθνικός Φιλιππιάδας

Μακεδονικός-Μέγας Αλέξανδρος Ηράκλειας

Οδυσσέας Αναγέννησης-Νίκη Βόλου

Καλλονή-Ναυπακτιακός Αστέρας

Πόντιοι Κατερίνης-Ζάκυνθος

Φωκικός-Κοζάνη

Εορδαϊκός-Δόξα Κρανούλας

Ρεπό: Τύρναβος.

Συντάκτης:  Θεόφιλος Ψυχογιός/onsports.gr

Μοιράσου το άρθρο!