Αθλητικά

17/10/2010 - 18:46

Θρίαμβος ΑΙΟΛΙΚΟΥ νίκησε με 3-1 έκτος έδρας τον ΑΓΙΑΞ ΤΑΥΡΟΥ

Διαφορετικά απ' ότι είχε συνηθίσει τους φίλους του τα τελευταία χρόνια, έχει ξεκινήσει τη φετινή αγωνιστική περίοδο ο Αιολικός, αφού η ομάδα της Μυτιλήνης δείχνει να παίρνει σημαντικούς βαθμούς μακριά από το γήπεδό της, σε έδρες που παλαιότερα δυσκολευόταν να πάρει έστω και την ισοπαλία, την ίδια ώρα που παραμένει χωρίς τρίποντο νίκης στον "Ταρλά".

Ο Αιολικός κατάφερε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την εντός έδρας ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής μέσα στη Μυτιλήνη από τον ΑΟ Περιστερίου (0-2), αλώνοντας μετά το Αιγάλεω και τον Ταύρο.

Ο ουραγός της βαθμολογίας του 8ου ομίλου Άγιαξ Ταύρου δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην ανωτερότητα της ομάδας του Φώτη Κοκκινέλλη, που μπήκε φορτσάτη στον αγωνιστικό χώρο, αιφνιδίασε τον αντίπαλό της και βρέθηκε με τη συμπλήρωση 25 λεπτών αγώνα να προηγείται ήδη με 0-2, χάρη στα γκολ του Αλέξη Δάρρα -με κοντινή προβολή στο 9'- και του Πέτρου Νταλαμπέκη -με ασύλληπτη κεφαλιά στο 23'-.

Ο Αιολικός ήλεγξε απόλυτα το ρυθμό του αγώνα και δεν απειλήθηκε παρά ελάχιστα, μετά τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, όταν ο τερματοφύλακας Αλυσανδράτος, στο ντεμπούτο του ως βασικός κάτω από τα δοκάρια της ομάδας, χρειάστηκε να επέμβει σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις, σε σουτ των Γιάκαλου και Τζανέτου.

Στην επανάληψη, ο μικρός αγωνιστικός χώρος βοήθησε ώστε να γίνει όμορφο ματς, με φάσεις εκατέρωθεν και γενικά γρήγορο τέμπο. Η ομάδα του Κοκκινέλλη θα μπορούσε στις ευκαιρίες που δημιούργησε να έχει "τελειώσει" το παιχνίδι από πολύ νωρίς, όμως σε δύο περιπτώσεις ο Γιώργος Τσετιροκλής απέτυχε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να μπει ξανά στο ματς, ο Άγιαξ Ταύρου βγήκε μαζικά στην επίθεση, καταφέρνοντας στο 75ο λεπτό να μειώσει το σκορ σε 1-2, σκορπώντας από τη μία χαρά και ενθουσιασμό στον κόσμο των γηπεδούχων, αλλά ταυτόχρονα αγωνία στους40 και πλέον φίλους του Αιολικού, που παρακολουθούσαν το ματς. Όμως, ο Πέτρος Νταλαμπέκης δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και με καρφωτή κεφαλιά στο 84ο λεπτό, έβαλε τις καρδιές των φιλάθλων του ΑΙΟ στη θέση τους, πετυχαίνοντας το 1-3, που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

Πηγή :  spοrtlesvos.gr

Μοιράσου το άρθρο!