Αθλητικά

24/04/2017 - 06:52

Α Τοπικό: Τριπλή ισοβαθμία στην κορυφή

yle="text-align: justify;">Αγωνιστική άλλων εποχών, με χορταστικούς αγώνες, διεξήχθη το απόγευμα του Σαββάτου  στην προτελευταία στροφή στο πρωτάθλημα, με τον Αίγειρο να αναδεικνύεται ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι.

Η νίκη της ομάδας των Μυστεγνών φέρνει τριπλή ισοβαθμία στην κορυφή και όλα πλέον θα ξεκαθαρίσουν την Τετάρτη στο φινάλε της χρονιάς. Η 25η αγωνιστική ξεκαθάρισε την ομάδα που έπεσε κατηγορία και αυτή ήταν ο Παλλεσβιακός ο οποίος από την επόμενη σεζόν θα παίζει μια κατηγορία κάτω, ενώ σε τεντωμένο σχοινί βαδίζουν Βύρων και Κεραυνός που έχασαν, καθώς και ο Πολιχνίτος που έμεινε στο ισόπαλο 0-0 με τον Όλυμπο. Τέλος από έναν βαθμό πήραν Ατρόμητος και Ελύτης με τον δεύτερο να παίζει την παραμονή του στα μπαράζ. 

 

Αίγειρος - Διαγόρας    2 - 0
 

 

Δίκαιη νίκη ο Αίγειρος!

Δίκαιη νίκη πήρε στο μεγάλο ντέρμπι της Θερμής ο Αίγειρος δίνοντας μεγάλο ενδιαφέρον στο φινάλε του πρωταθλήματος την ερχόμενη Τετάρτη. Νίκησε με 2-0 τον Διαγόρα σε ένα παιχνίδι το οποίο μέχρι το 70' είχε ρυθμό, πάθος και από τις δύο ομάδες αλλά και πολλές διακοπές λόγω τραυματισμών που επέφεραν νευρά. Αποτέλεσμα να υπάρξουν αποβολές από τον πάγκο πρώτα με τον προπονητή Γιώργο Σπάρταλη ο οποίος διαμαρτυρήθηκε στον Λέκα και αυτός τον απέβαλε, όπως και στον παράγοντα Χρυσόστομο Χατζηκυριαζή. Η ομάδα του Φώτη Κοκκινέλλη άρχισε ιδανικά το παιχνίδι, κάνοντας δυναμικό ξεκίνημα καταφέρνοντας να αγχώσει από πολύ νωρίς και να φέρει σε δύσκολη θέση τον αντίπαλο όταν άνοιξε το σκορ με τον νεαρό Γιώργο Αλαγιάνη μόλις στο 5' . Στην συνέχεια ο Διαγόρας μπόρεσε να ισορροπήσει το παιχνίδι αλλά να μην ανησυχήσει τον γκολκίπερ Πουρή εκτός από την αξιόλογη ευκαιρία που είχε ο Φιλιανός με τον γκολκίπερ του Αίγειρου  να αποκρούει.   Στην εκπνοή μάλιστα οι παίκτες του διαμαρτυρήθηκαν για μια περίπτωση χέρι, χωρίς ο Λέκας να υποδείξει τίποτα. 

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν το 2ο ημίχρονο εντυπωσιακά και νωρίς όπως και στο ξεκίνημα κατάφεραν με τον Άκη Μιχαλάκη να φθάσουν στο 2-0 απλουστεύοντας τα πράγματα και διώχνοντας το άγχος για την νίκη. Ο έμπειρος κυνηγός εκμεταλλεύτηκε τραγικό λάθος στην άμυνα του Διαγόρα πλασάροντας ιδανικά. Στην επόμενη φάση ο Φιλιανός δεν ολοκλήρωσε ανεπανάληπτο τετ α τετ με τον Πουρή να αποκρούει σωτήρια, όπως το ίδιο συνέβη λίγο μετά με τον Συβρή για λογαριασμό του Αίγειρου. Η καλύτερη στιγμή για τον φιλοξενούμενο ήταν αυτή με τον Τσομπανέλλη ο οποίος μετά από φάουλ του Σπάρταλη δεν μπόρεσε να νικήσει τον Πουρή που απέκρουσε σωτήρια. 

Όσο ο χρόνος κυλούσε αυτός ήταν υπέρ του γηπεδούχου οι παίκτες του οποίου μπόρεσαν και διαχειρίστηκαν μέχρι το τέλος το σκορ είχαν κάποιες καλές στιγμές στο παιχνίδι τους  δεν ανησύχησαν  όμως ιδιαίτερα και κατάκτησαν μια νίκη που την ήθελαν περισσότερο παίρνοντας τη ρεβάνς για τα όσα είχαν γίνει στον α' γύρο στην  Αγ. Παρασκευή και για την απώλεια του κυπέλλου στον τελικό.
 

Αιγέας - Αετός   6 - 2 

 

Έβγαζε φωτιές στην επίθεση!

Με το επιβλητικό 6-2 νίκησε στο Πλωμάρι τον Αετό ο Αιγέας έτσι ισοβαθμεί  μαζί με Αίγειρο και Διαγόρα στην κορυφή. Παρά τα αγωνιστικά προβλήματα που είχε, οι παίκτες του Μουντανάρη έδειξαν πυγμή, δύναμη και αποτελεσματικότητα φθάνοντας στο άνετο για αυτούς αποτέλεσμα. Μόλις στο 9' με πέναλτι ο Άνταμ Σουλεΐμάνα ο οποίος επανεμφανίστηκε έδωσε την πρωτοπορία στο σκορ με τον Σπαχίου να κερδίζει την παράβαση. Στο 13' ο Αγιακάτσικας με όμορφο σουτ μετά από ασίστ του Άνταμ διπλασίασε τα τέρματα του Αιγέα. Στη συνέχεια πάλι ο Άνταμ ανέβασε το σκορ στο 3-0- με το οποίο ολοκληρώθηκε το ημίχρονο. Με το ξεκίνημα στην επανάληψη ο Παλάσης με απευθείας κτύπημα μείωσε σε 3-1, όμως για λίγο, αφού ο Χρυσάφης εκμεταλλεύτηκε την φοβερή κούρσα του Γιάννη Πρωτούλη από το κέντρο, πέρασε όποιον βρήκε ο νεαρός, πάσαρε στον   Αγκόλι και αυτός με σέντρα βρήκε τον σκόρερ στην περιοχή για το 4-1 του Αιγέα. Στο τελευταίο 10λεπτο ο γηπεδούχος ανέβασε ρυθμό πάλι με τον Άνταμ βρήκε τα δίχτυα για το 5-1, στο 85΄ πάλι ο Παλάσης με φάουλ μείωσε σε 5-2, κλείνοντας το σκορ ο Αθανασέλλος, που είχε περάσει ως αλλαγή, κάνοντας το τελικό 6-2 στην αναμέτρηση.

Παλλεσβιακός - Αν/ση Γέρας   5 - 5

 

Τον έστειλε στον υποβιβασμό!

Χορταστικό το θέαμα στα Λουτρά με την Γέρα να ισοφαρίζει στις καθυστερήσεις σε 5-5  και κοντράστ συναισθημάτων στα αποδυτήρια του Παλλεσβιακού όπου θύμιζαν νεκροταφείο. Η ιστορική ομάδα έχασε και την τελευταία της ελπίδα καθώς η νίκη του Αρίωνα της στέρησε κάθε δικαίωμα στέλνοντας την στον υποβιβασμό. Η Γέρα άνοιξε το σκορ με τον Ξωχέλλη, όμως ο Γονιδέλλης με πέναλτι ισοφάρισε. Πάλι οι φιλοξενούμενοι πήραν τα ηνία με γκολ από τον Μανούσο. Στην συνέχεια ο Νείρος έδωσε αέρα τριών τερμάτων στην ομάδα του 1-3, ο Γονιδέλλης μείωσε σε 2-3 και ο ίδιος κατάφερε να ισοφαρίσει σε 3-3. Όμως δέκα λεπτά πριν από το τέλος ο Τρεμούλας έκανε το 3-4 για να ισοφαρίσει σε 4-4 επίσης με πέναλτι ο Γονιδέλλης. Στο 88' ο Τζανετέλλης έβαλε μπροστά στο σκορ τον Παλλεσβιακό 5-4, αλλά στις καθυστερήσεις ο Μανούσος έκανε το τελικό 5-5. 

 

Βύρων - Αχιλλέας   3 - 4

 

Τον έσπρωξε στον γκρεμό!

Αυτοκτόνησε ο Βύρων Μόριας καθώς μετά το 3-2 που δημιούργησε έδειχνε καθαρά ότι αυτός θα έπαιρνε την νίκη την οποία την ήθελε πολύ. Όμως ο αδιάφορος βαθμολογικά και χωρίς άγχος Αχιλλέας μπόρεσε να κάνει την μεγάλη ανατροπή και να φύγει νικητής από την Μόρια σκορπώντας μεγάλη απογοήτευση στους γηπεδούχους. Πολύ καλό παιχνίδι με πολλά γκολ και φάσεις που σαφώς ικανοποίησε τον κόσμο. Ο Βύρωνας θέλει στο τελευταίο του παιχνίδι με τον Ατρόμητο στην Ανεμότια το τρίποντο και ανάλογα με τα αποτελέσματα των αντιπάλων του θα ξεκαθαρίσει η συμμετοχή ή όχι στα μπαράζ. Ο Βουργουτζής στο 20' με σουτ έδωσε το προβάδισμα για να έρθει ο Δρακούλης στο ημίωρο να τα διπλασιάσει. Πέντε λεπτά αργότερα ο Πάντας μείωσε σε 2-1 και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Γρούβας με πέναλτι έστειλε την μπάλα πρώτα πάνω στο γκολκίπερ και στην επιστροφή ο Νάκε ισοφάρισε σε 2-2. Στο 50' με σουτ ο Μάικ έδωσε το προπβάδισμα στον Βύρωνα 3-2, ακολούθως ο Τρακέλλης έστειλε την μπάλα στο δοκάρι σε πέναλτι που εκτέλεσε και ότι δεν κατάφερε ο παίκτης του Βύρωνα το πέτυχαν οι αντίπαλοι. Με τον Γρούβα ισοφάρισαν σε 

3-3 και δέκα λεπτά πριν από το τέλος ο κορυφαίος της ομάδας της Πέτρας ο εορτάζοντας αύριο Γιώργος Πάντας διαμόρφωσε το τελικό  3-4. 

 

ΑΟΠ - Όλυμπος   0 - 0

 

Δίκαιη μοιρασιά!

Δεν ικανοποίησαν με την απόδοσή τους Πολιχνίτος και Όλυμπος καθώς έμειναν στο στείρο για αυτούς 0-0. Αποτέλεσμα που σαφώς βολεύει την φιλοξενούμενη ομάδα η οποία πήρε τον εκτός έδρας πόντο και στο φινάλε με ισοπαλία ή νίκη αποφεύγει τα μπαράζ. Από την άλλη ο Πολιχνίτος βρίσκεται σε δεινή βαθμολογική θέση και ο επόμενος αγώνας την ερχόμενη Τετάρτη με τον Κεραυνό στην Μόρια είναι για αυτόν ένας ακόμη μεγάλος τελικός. Λιγοστές οι ευκαιρίες που δημιούργησαν οι δύο ομάδες, ο Όλυμπος ήταν πολύ σωστά δεμένος στις γραμμές του και κτύπησε στην κόντρα χωρίς οι παίκτες του να μπορέσουν να βρουν δίχτυα. 

 

Αρίων - Κεραυνός   4 - 0

 

Επιτέλους νίκησε!

Την πρώτη του νίκη στον 2ο γύρο πήρε ο Αρίωνας στον Μόλυβο και εκμεταλλευόμενος τις σοβαρές κτυπητές απουσίες του Κεραυνού τον νίκησε με 4-0 και θα παίξει οριστικά την χρονιά του στα μπαράζ παραμονής. Ο γηπεδούχος καθάρισε το παιχνίδι από το πρώτο μέρος όταν και προηγήθηκε με 2-0 με σκόρερ τους Κυριάκου και Κουνιάρη. Ο Κεραυνός δεν μπόρεσε να αντιδράσει και στην επανάληψη πάλι με τους ίδιους παίκτες έφτασε στο άνετο 4-0. 

 

Ατρόμητος - Οδ. Ελύτης   1 - 1

 

Διαμορφώθηκε στο τέλος !

Έναν βαθμό ήθελε να πάρει ο Ατρόμητος για να κλειδώσει την παραμονή του, προηγήθηκε από πολύ νωρίς στο 20' με γκολ από τον Ιντζέ, έδειχνε να ελέγχει την ροή του ματς, όμως ο Ελύτης πίστεψε ότι θα μπορούσε να μην χάσει το παιχνίδι αυτό και στις καθυστερήσεις μπόρεσε με γκολ του Μανιού να φέρει το παιχνίδι στα ίσια κάνοντας το 1-1. Έτσι το σωματείο θα παίξει την παραμονή του στα μπαράζ, αλλά για να τα καταφέρει θα πρέπει να δείξει ακόμη περισσότερη δύναμη. 

 

Τα αποτελέσματα 

25η αγωνιστική 

 

Αίγειρος - Διαγόρας                2-0

Αρίων - Κεραυνός                   4-0

Ατρόμητος - Οδ .Ελύτης         1-1

Βύρων - Αχιλλέας                    3-4

Αιγέας - Αετός                         6-2

Παλλεσβιακός - Αν/ση Γέρας  5-5

ΑΟΠ - Όλυμπος                       0-0

 

Η βαθμολογία 

σε 25 αγώνες

 

1. Αίγειρος           60      89-13

2. Αιγέας              60      74-13

3. Διαγόρας          60      65-20

4. Αετός               56       71-31

5. Αν/ση Γέρας     39      48-42

6. Αχιλλέας           33      43-71

7. Ατρόμητος        31     34-41

8. Όλυμπος            28     35-56

9. Κεραυνός          26     33-58

10. Βύρων             25     34-63

11. ΑΟΠ                25     23-43

12. Αρίων              20     27-53

13.Οδ.Ελύτης        19     27-63

14.Παλλεσβιακός  16     23-59

 

 

scorelesvos.gr / Νίκος Λαγουτάρης

Μοιράσου το άρθρο!