Editorial

01/09/2014 - 10:42

Editorial - Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

 
 
Σεπτέμβριος.  Για τους περισσότερους ο Σεπτέμβρης σημαίνει και μια νέα χρονιά. Έναρξη για τα σχολεία, έναρξη για τη χειμερινή σεζόν, αποχαιρετισμός του καλοκαιριού. Ο Σεπτέμβρης πάντα έχει για συνοδεία μερικές νότες μελαγχολίας αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. 
Σεπτέμβρης και από σήμερα Δήμαρχος Λέσβου είναι ο Σπύρος Γαληνός. Σίγουρα το έργο του θα είναι δύσκολο αλλά πάντα θα υπάρχει η ελπίδα ότι θα πάει καλύτερα από το Δημήτρη Βουνάτσο. Είναι αλήθεια ότι ο Δημήτρης Βουνάτσος θα μας λείψει… Πέρα από τις διαφωνίες που μπορεί να είχε κάποιος μαζί του κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την εργατικότητά του. Μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του έτρεχε να υπογράψει συμβάσεις για έργα του Δήμου και να κλείσει εκκρεμότητες. Δυστυχώς ο Δημήτρης Βουνάτσος ως πρώτος Δήμαρχο Λέσβου απέτυχε να έχει καλούς συνεργάτες. Μπλέχτηκε και ο ίδιος σε ένα άθλιο συνονθύλευμα προσώπων που ακολούθησαν το Δημήτρη Βουνάτσο όχι επειδή τον πίστεψαν αλλά για να ικανοποιήσουν προσωπικούς εγωισμούς. Και αυτό το πλήρωσαν οι πολίτες της Λέσβου.
Στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου κανείς δεν ξέρει  ποια θα είναι η εξέλιξη… Ακέφαλη Περιφέρεια επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να παίξει μετεκλογικά παιχνίδια … Αυτό το παραμύθι με τα εκλογοδικεία πρέπει να σταματήσει. Από τη στιγμή που γίνεται η ανακήρυξη των υποψηφίων δεν θα πρέπει να υπάρχει δυνατότητα για καμία ένσταση. Στις άλλες Περιφέρειες σχεδιάζουν  το νέο ΕΣΠΑ και εμείς εδώ θα αναζητούμε Περιφερειάρχη. Για άλλη μια φορά το κομματικό συμφέρον πάνω από το συμφέρον του τόπου. Και σιγά μην νοιαστούν οι «πολίτες του ΣΥΡΙΖΑ» για την τύχη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου… Αυτοί το μόνο τους μέλημα ήταν η «αναστάτωση δια της νομιμότητας». Κατάντια ! ! ! Απέραντη μελαγχολία για τις επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ... συμβαδίζει γάντι με τη μελαγχολία του Σεπτέμβρη.

Μοιράσου το άρθρο!