Editorial

15/12/2014 - 07:21

Editorial- Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

yle="text-align: justify;">
Τριήμερο επισκέψεων στη Μυτιλήνη. Αρχή από την επίσκεψη του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας  Λεωνίδα Γρηγοράκου. Μπορεί βέβαια ο ίδιος να επιμένει ότι η επίσκεψή του δεν είναι προεκλογική αλλά με τόσες παροχές...!  Μακάρι οι παροχές να γίνουν πράξη άλλα μάλλον δεν το πιστεύει ούτε ο ίδιος ο αναπληρωτής Υπουργός αφού  απαντώντας σε αιτήματα  των ιατρών ΕΣΥ Λέσβου απάντησε  «Όταν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ένα μήνα, θα μου δώσεις τα αιτήματα αυτά, να κάνω εγώ αντιπολίτευση». Μάλλον θα χρειαστούμε την επίσκεψη κι άλλου Υπουργών (καλύτερα Υπουργών) για να λυθούν τα θέματα στο τομέα της Υγείας.
Επόμενη επίσκεψη ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. Ας μην σχολιάσουμε ότι εκείνη την ημέρα έβρεχε.... αυτό ήταν εξαιρετικά καλό για το κ. Μητσοτάκη αφού ακυρώθηκαν οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των εργαζομένων για την επίσκεψη. Κατά τ’ αλλά η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν είχε να προσφέρει κάτι αφού μίλησε σε κομματική εκδήλωση για τα 40 χρόνια της ΟΝΝΕΔ. Λίγες ώρες μετά η ΟΝΝΕΔ κοινοποιούσε στα ΜΜΕ μια προκλητική ανακοίνωση για το Νίκο Ρωμανό αποδεικνύοντας ότι τα νέα παιδιά δεν ταυτίζονται με τα νέα μυαλά.... Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως πολιτικός διακρίνεται για τους χαμηλούς τόνους και καλό θα είναι να έδινε και μερικές συμβουλές στην ΟΝΝΕΔ.
Τρίτη επίσκεψη η πρώην Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Το ΚΚΕ αποφάσισε να τιμήσει τα 70 χρονιά από το «Go Back».  Σημαντική εκδήλωση και καλό θα είναι να μην ξεχνάμε. Η δύναμη του λαού είναι τεράστιακαι αυτό αποδείχθηκε στο «Go Back». Καλές οι εκδηλώσεις του ΚΚΕ αλλά και λίγη αυτοκριτική δεν βλάπτει. Τόση περιχαράκωση πως να την αντέξεις... Και η Αλέκα Παπαρήγα όσα χρόνια ήταν στην ηγεσία του ΚΚΕ αυτό το κατάφερε με τον καλύτερο τρόπο. Τα «παγωμένα» ποσοστά του ΚΚΕ στην περίοδο της κρίσης αποδεικνύουν πάρα πολλά.
Τέταρτη επίσκεψη (και ίσως η καλύτερη) ο Δημήτρης Ζερβουδάκης. Βράδυ Σαββάτου στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης για περισσότερες από τρεις ώρες ο Δημήτρης Ζερβουδάκης μας ταξίδεψε από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Κρήτη και το Αϊβαλί. Μια συναυλία με την αυθεντικότητα και τη «συνταγή» των τραγωδοποιών της Θεσσαλονίκης. Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης με τη στάση του όλα αυτά τα χρόνια μας δείχνει πως η τέχνη μπορεί να είναι δίπλα στους κοινωνικούς αγώνες . Πορεία είκοσι ετών για το Δημήτρη Ζερβουδάκη. Επιμένει να δημιουργεί, να είναι ενεργός πολίτης. Και για άλλη μια φορά άψογη η διοργάνωση της συναυλίας από την εταιρεία Strar From Zero. Είναι θετικό ότι και το χειμώνα γίνονται επιτέλους κάποιες σημαντικές εκδηλώσεις.

Τώρα πια πλησιάζουμε στα Χριστούγεννα. Περισσότερες επισκέψεις μετά τις γιορτές, προεκλογική περίοδο θα  είναι (;)

Μοιράσου το άρθρο!