Editorial

26/01/2015 - 08:42

Editorial - Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

r />Ιστορική η 25η Ιανουαρίου.  Ο χάρτης της Ελλάδας  άλλαξε οριστικά. Η «ελπίδα» νίκησε και όλοι προσδοκούμε καλύτερες μέρες.
Στη Λέσβο η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε να επισφραγίσει την ανοδική πορεία των τελευταίων 5 ετών.  Η Νέα Δημοκρατία στη Λέσβο «διασώθηκε» από το Χαράλαμπο Αθανασίου. Η σαρωτική νίκη του με πάνω από 10.000 σταυρούς εντυπωσιάζει.  Το ΠΑΣΟΚ βούλιαξε και στη Λέσβο. Είναι 5ο κόμμα και ουσιαστικά διαπιστώθηκε και στην κάλπη η ανυπαρξία του. Μεγάλη έκπληξη κόντρα στις δημοσκοπήσεις η 4η θέση των Ανεξάρτητων Ελλήνων στη Λέσβο αν και μετρούν απώλειες της τάξης του 2,5% σε σχέση με τις προηγούμενες Εθνικές Εκλογές.  Απώλειες και για τη Χρυσή Αυγή στη Λέσβο που μειώθηκαν τα ποσοστά της από το 5,2% στο 4,7%. Το Ποτάμι δεν κατάφερε να πείσει τους ψηφοφόρους της Λέσβου και έμεινε στην έβδομη θέση στο Νόμο Λέσβου.  Ίσως η επιλογή των υποψηφίων Βουλευτών στη Λέσβο να λειτούργησε αρνητικά για τους ψηφοφόρους του νησιού μας. Από το κόμματα που μένουν εκτός Βουλής, το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου έμεινε στο 1,8 % και το κόμμα του Απόστολου Γκλέτσου (χωρίς καμία προεκλογική εκστρατεία στη Λέσβο) κέρδισε το 1,3% των ψηφοφόρων.
Η Λέσβος  θα διαθέτει στη Βουλή δύο νέα πρόσωπα. Εκτός από του Χ. Αθανασίου και ο Γ. Ζερδελή (Βουλευτές στην προηγούμενη Βουλή) , το νησί μας θα έχει εκπροσώπηση από  τους Σταύρο Τάσσος ( Βουλευτής ΚΚΕ  Λέσβου) και την Αγλαΐα Κυρίτση ( Βουλευτής Επικρατείας ΣΥΡΙΖΑ) που ως γνωστόν ήταν και υποψήφια Περιφερειάρχης και νυν Περιφερειακή Σύμβουλος.  Αξιοπρόσεκτες και οι δύο νέες παρουσίες  με την ελπίδα ότι θα προωθήσουν με το καλύτερο τρόπο τα προβλήματα του νησιού μας στη νέα Κυβέρνηση.
Το καλό κλίμα στη Λέσβο διαταράχθηκε από το επεισόδιο του Γιάννη Ξάνθουλη – Μανώλη Αρμενάκα.  Η βροχή δεν στάθηκε εμπόδιο στην εκλογική διαδικασία.
Ας περιμένουμε λοιπόν το σχηματισμό της νέας Κυβέρνησης και ας κρατήσουμε μέχρι τότε ζωντανή την ελπίδα και την αισιοδοξία.
 

Μοιράσου το άρθρο!