Editorial

15/05/2015 - 07:04

Editorial - Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Σ

την ιστοσελίδα του Δήμου Λέσβου διαβάζουμε: Ποιο από τα παρακάτω ονόματα πιστεύετε οτι θα έπρεπε να πάρει το Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης;
•    Σκάμανδρος (1%, 60 Votes)
•    Παλλεσβιακό Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης (43%, 3.207 Votes)
•    Λαομέδων Μυτιληναίος (1%, 40 Votes)
•    Κλεάνθης Παλαιολόγος (1%, 47 Votes)
•    Ανδρέας Δαλαμπέκης (56%, 4.162 Votes)
Total Voters: 7.402
7.402 ψήφισαν (όσο αξιόπιστη μπορεί αν είναι μια ηλεκτρονική δημοσκόπηση) και θα εξακολουθούν να ψηφίζουν με βάση την προχθεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Το θέμα είναι τόσο σοβαρό που χρειάζεται περισσότερος χρόνος!  Για άλλη μια φορά σ’ αυτό τον τόπο έχει χαθεί κάθε σοβαρότητα.  Ο Δήμαρχος Λέσβου τόνισε ότι είχαν προταθεί συνολικά 24 ονόματα. Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης πρότειναν η ονοματοδοσία να έχει σχέση με όλη τη Λέσβο και με όλα τα αθλήματα πχ Παλλεσβιακό Στάδιο ή το όνομα του πρώην Δημάρχου Αποστόλου. Κάθε δημοτικός σύμβουλος και ένα όνομα.
Για το θέμα έχουμε ξαναγράψει. Ο  Ταρλάς θα είναι πάντα Ταρλάς. Κανένα όνομα όσο καλό κι είναι ... αν υπάρχουν καλά ονόματα για αθλητικούς χώρους.... δεν θα μπορέσει να διαγράψει ποτέ την ιστορική μνήμη. Είδαμε και τη έγινε με τον ονοματοδοσία του Δημοτικού Θεάτρου. Ακόμη ούτε η  Δημοτική Αρχή δεν το αναφέρει στα δελτία τύπου «Ρουσέλειο  Θέατρο Μυτιλήνης». Το όλο σκηνικό της ονοματοδοσίας είναι μια ανούσια διαδικασία.
Και αξίζει να τονιστεί ότι το θέμα ξεκίνησε από ένα δημοσιογράφο που δεν του καθόταν καλά το άκουσμα της λέξης Ταρλάς και έκανε την σχετική πρόταση στο Δήμαρχο.   «Φρου φρου και αρώματα» και από ουσία μηδέν. Χθες ο Μιχάλης Μπάκας ανέδειξε την άθλια εικόνα των μικρών αθλητικών χώρων της Μυτιλήνης  (γηπεδάκι Συνοικισμού) και των Παιδικών Χαρών. Σ αυτά να βρούμε λύση και όχι στα ονόματα. Ας είμαστε περισσότερο πρακτικοί και ας φύγουμε από τη λογική «κοιτάτε μας γειτόνισσες ψαράκια τηγανίζουμε»
Όσο για το όνομα το είπαμε και θα το ξαναλέμε: Ταρλάς και πάλι Ταρλάς!
 

Μοιράσου το άρθρο!