Editorial

19/09/2014 - 07:31

Editorial - Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

yle="text-align: justify;">
Κανένα επεισόδιο δεν μπορεί να αμαυρώσει τη μνήμη του Παύλου Φύσσα. Εκατοντάδες πολίτες της πόλης μας συμμετείχαν στο χθεσινό αντιφασιστικό συλλαλητήριο τιμώντας τη μνήμη του Παύλου Φύσσα καθώς συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τη δολοφονία του. Το αίμα του Παύλου Φύσσα δεν πήγε χαμένο. Η δολοφονία του ανάγκασε τη Κυβέρνηση να ξετυλίξει το κουβάρι της Χρυσής Αυγής και να αποκαλυφθούν όσα έγιναν.
Τα χθεσινά επεισόδια στην οδό Ικτίνου όπου βρίσκονται τα γραφεία της Χρυσής Αυγής δεν ακυρώνουν το μήνυμα της  αντιφασιστικής πορείας.  Πως είναι δυνατόν η δικαιοσύνη να μιλάει για παράνομη οργάνωση και να συνεχίζεται η λειτουργία των γραφείων της Χρυσής Αυγής στη Μυτιλήνη και σε άλλες πόλεις;
Απορία προκαλεί ο χειρισμός της Αστυνομίας στη χθεσινή πορεία. Ενώ η παρακολούθηση της πορείας από τις αστυνομικές δυνάμεις ήταν διακριτική λίγο πριν το τέλος εμφανίστηκαν αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ μέσα από το κτίριο της οδού Ικτίνου οπου στεγάζονται τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και... αυτό ήταν η πρώτη σπίθα για τα επεισόδια. Ακολούθησε η ρίψη ένος δακρυγόνου  προς τους διαδηλωτές και αμέσως η κατάσταση ξέφυγε. Πετροπόλεμος, τραυματισμός αστυνομικού, κυνηγητό στους δρόμους της Καβέτσου και στο πάρκο της Αγίας Ειρήνης.  Η απορία είναι γιατί η Αστυνομία δεν επέλεξε να αποτρέψει τους διαδηλωτές να πλησιάσουν στην οδό Ικτίνου. Και τι νόημα έχει οι Αστυνομικές δυνάμεις να κρύβονται και να κάνουν «ντου» .  
Αθήνα / Κερατσίνι
Πλήθος κόσμου βρέθηκε στο Κερατσίνι για να τιμήσει τη μνήμη του Παύλου Φύσσα, ο οποίος δολοφονήθηκε από το μέλος της Χρυσής Αυγής Γιώργο Ρουπακιά. Στο σημείο όπου ο 34χρονος μουσικός άφησε την τελευταία του πνοή, στην οδό Παναγή Τσαλδάρη 60, έγιναν τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος.
Πρόκειται για γλυπτό που φιλοτέχνησε ο Στάθης Αλεξόπουλος στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, που πριν από ένα χρόνο, στις 18 Σεπτεμβρίου του 2013, έπεσε νεκρός από τις μαχαιριές του Ρουπακιά.
Η πρόσοψη του μνημείου απεικονίζει τον Φύσσα να τραγουδά στη σκηνή. Στο πίσω μέρος μάλιστα το μνημείο έχει ένα τετράστιχο από τη διασκευή του Φύσσα στο τραγούδι «Σιγά μην κλάψω», του Γιάννη Αγγελάκα: Αναγράφεται συγκεκριμένα: «Μια τέτοια μέρα είναι ωραία για να πεθαίνεις όμορφα και όρθιος σε δημόσια θέα. Με λένε Παύλο Φύσσα από τον Περαία».
Τραγικές φιγούρες οι γονείς του άτυχου Φύσσα με τη μητέρα του να φωνάζει: «Τραγούδα γιε μου τα δικά σου τραγούδια. Τραγούδα γιε μου για να ακούσουν τι φάγανε».
 

Μοιράσου το άρθρο!