Editorial

22/08/2014 - 07:08

Editorial - Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

r />Πρέπει να είμαστε χαρούμενοι.  Τα στοιχεία για τους επισκέπτες στο νησί μας είναι αισιόδοξα. Διαβάζουμε δημοσιεύματα για αύξηση των ξένων επισκεπτών, για αύξηση των κρουαζιερόπλοιων.
Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά. Ποτέ άλλοτε το νησί μας δεν ήταν τόσο βρώμικο!  Ακόμη και στις  περισσότερο τουριστικές περιοχές η εικόνα είναι απογοητευτική. Κάδοι που ξεχειλίζουν από σκουπίδια, δυσοσμία, βρώμικοι δρόμοι. Και η βρωμιά δεν κρύβεται. Αποτελεί αντικείμενο σχολιασμού από τους επισκέπτες. «Ωραίο νησί η Λέσβος αλλά βρώμικο». Πόσες φορές φέτος δεν ακούστηκε αυτή η φράση!!!
Το άλλο μεγάλο πρόβλημα του καλοκαιριού είναι το νερό. Κάθε μέρα δημοσιεύονται καταγγελίες από όλα τα χωριά της Λέσβου για τα προβλήματα στην υδροδότηση.  Στο έτος 2014 είναι απαράδεκτο να μην υπάρχει το βασικό αγαθό. Και σ’ αυτό δεν μας φταίει ο κακός μας ο καιρός. ΟΙ βροχές ήταν άφθονες αλλά δυστυχώς ο Θεός βρέχει μόνο νερό και όχι μυαλά...
Σ’ αυτούς τους δύο τομείς η Δημοτική Αρχή Βουνάτσου έχει αποτύχει. Ασφαλώς και αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν στην παρούσα οικονομική συγκυρία αλλά αυτές οι δυσκολίες δεν μπορεί να αποτελούν μόνιμο άλλοθι. Όλες οι περιοχές της Ελλάδας αντιμετωπίζουν τις ίδιες δυσκολίες αλλά δεν είναι τόσο βρώμικες  και ούτε οι κάτοικοι και επισκέπτες δεν λένε το «νερό νεράκι».
Καλό θα είναι η νέα Δημοτική Αρχή του Σπύρου Γαληνού να προσπαθήσει ακόμη περισσότερο σ’ αυτά τα δύο θέματα. Διαφορετικά δεν λίγα χρόνια θα ψάχνουμε γιατί έχει μειωθεί ο τουρισμός στη Λέσβο.
Για το πρόβλημα με την ακτοπλοϊκή σύνδεση δεν χρειάζεται να γράψουμε τίποτα... θα έχουμε διημερίδα την προσεχή εβδομάδα οπότε ο Υπουργός κος Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης θα λύσει το πρόβλημα... Καλύτερα όμως τη διημερίδα να την έκανε όχι στο τέλος του καλοκαιριού αλλά την πρωταπριλιά.. θα ήταν περισσότερο πειστικός για τις προθέσεις του!
 

Μοιράσου το άρθρο!