Editorial

28/11/2014 - 07:46

Editorial - Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

r />Να μοιραστούμε μαζί σας ένα ωραίο «ανέκδοτο» ; Καλλικράτης! «Σπάσιμο» του Δήμου Λέσβου.  Ναι το θέμα της αναθεώρησης του Καλλικράτη  ξανά στην επικαιρότητα. Μέχρι τις επόμενες Δημοτικές εκλογές  (σε 4,5 περίπου χρόνια) το θέμα θα έρχεται κάθε τόσο στην επιφάνεια. Κάποιοι θα το παίρνουν σοβαρά και οι περισσότεροι θα το βλέπουν ως ανέκδοτο.
Την Τετάρτη συνεδρίασε η αρμόδια  Επιτροπή της  Βουλής για την αναθεώρηση του Καλλικράτη. Και εδώ ξεκινάει το ανέκδοτο. Ακόμη δεν έχουμε καταφέρει ως νησί να συμφωνήσουμε πόσους Δήμους θέλουμε.  Ο Νίκος Σηφουνάκης υποστηρίζει τη δημιουργία 5 Δήμων με βάση τις αποφάσεις της ΤΕΔΚ. Ο Παύλος Βογιατζής υποστηρίζει τη δημιουργία δύο Δήμων.   Ο Δήμαρχος Λέσβου με δηλώσεις του στην εφημερίδα Τα ΝΕΑ της Λέσβου υποστηρίζει την ύπαρξη  ενός Μητροπολιτικού Δήμου και τη λειτουργία 5 Γεωγραφικών Ενοτήτων με συγκεκριμένες αρμοδιότητες.  Είναι το μοντέλο που προσπαθεί να εφαρμόσει.
Όπως και να έχει το θέμα το σίγουρο είναι ότι για να λειτουργήσει οποιαδήποτε αλλαγή θα πρέπει να συνοδευτεί από το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο (και τους αντίστοιχους πόρους).  Αλλά και εμείς θα πρέπει να έχουν μία θέση και να παλέψουμε μόνο για αυτή τη θέση. Όλο αυτό το αλαλούμ λίγο πριν τις Δημοτικές Εκλογές για το αν θα σπάσει ή όχι ο Δήμος είναι ότι χειρότερο έχει συμβεί. Και κάτι τέτοιο δεν πρέπει να το ξαναζήσουμε.
Και μια λεπτομέρεια: ξέρει κανείς γιατί τελικά δεν «έσπασε» ο Δήμος Λέσβου;  Μήπως τοπικά στελέχη πολέμησαν να μην «σπάσει»;  Πότε θα μάθουμε την αλήθεια για αυτή την παρωδία και διγλωσσία....

Μοιράσου το άρθρο!