Editorial

21/08/2014 - 07:23

Editorial - Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

trong>Πέμμπτη 21 Αυγούστου 2014
Οι  ήσυχες μέρες του Αυγούστου διαταράχθηκαν από τις «φιλικές» προθέσεις. Με έκπληξη παρακολουθούμε τη διάθεση της ΑΕΛ Καλλονής να «καταχωρήσει» αποκλειστικά δικαιώματα στο γήπεδο Μυτιλήνης. Να μην ξεχνάμε τη λεπτομέρεια ότι το γήπεδο ανήκει στο Δήμο Λέσβου και κατ’ επέκταση καμία ομάδα δεν μπορεί να το θεωρεί ως δικό της.
Η ιστορία ξεκινάει με τις καλές προθέσεις του Αιολικού να ζητήσει φιλικό αγώνα με την ΑΕΛ Καλλονής. Αν η πρότασή του γινόταν δεκτή θα ήταν μια εξαιρετική πράξη συμφιλίωσης ανάμεσα στις δύο ομάδες. Η ΑΕΛ Καλλονής όμως δεν απάντησε ποτέ στην πρόταση του Αιολικού. Και ο Αιολικός έκλεισε φιλικό αγώνα με το Λεβαδειακό  στις 7 Σεπτεμβρίου. Μάλιστα ακολούθησε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την παραχώρηση του γηπέδου από το Δήμο Λέσβου. Μέχρι εδώ όλα καλά...
Χθες όμως η Καλλονή ανακοίνωσε φιλικό αγώνα με τούρκικη ομάδα ... την ίδια ημερομηνία που είχε ανακοινώσει και ο Αιολικός. Τα «κάστανα από τη φωτιά» κλήθηκε να βγάλει ο νέος Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός . Και ορθά ο νέος Δήμαρχος αρνήθηκε να παραχωρήσει το γήπεδο στην ΑΕΛ Καλλονής αφού το γήπεδο είχε παραχωρηθεί εδώ και μέρες στον Αιολικό για το φιλικό αγώνα με το Λεβαδειακό. Οπότε τι κατέφερε η ΑΕΛ Καλλονής με τη στάση της; Να δημιουργήσει ένταση , να βάλει στο στόχαστρο το νέο Δήμαρχο (ξεκίνησαν τα ηλίθια σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ο Σπύρος Γαληνός «ξοφλάει γραμμάτια») , να δημιουργήσει ψευδοδιλήμματα στους υγιείς φιλάθλους της Μυτιλήνης για το αν πρέπει να ταχθούν με την μία ή την άλλη άποψη.
Οι μεγάλες ομάδες δεν φαίνονται μόνο στο γήπεδο αλλά και στην συμπεριφορά τους εκτός γηπέδου. Και ο Αιολικός και η ΑΕΛ Καλλονής είναι ομάδες του νησιού μας. Και είναι κρίμα που κάποιοι νομίζουν ότι δεν μπορούν να συνυπάρξουν. Καλό θα είναι οι υπεύθυνοι της ΑΕΛ Καλλονής να μην τα βάζουν ούτε με το νέο Δήμαρχο ούτε με τον Αιολικό. Δεν υπάρχουν αντίπαλοι ούτε εχθροί της... εχθρός της είναι ο «κακός» της εαυτός.
 

Μοιράσου το άρθρο!